Швейцарската цифрова банка се занимава с токенизацията на активи за напълно съвместими институции

Токенизиране на активите в реалния свят Съставено в Швейцария

Токенизацията на активите е мястото, където традиционните активи и цифровите токени се прихващат, за да позволят на емитентите да изградят напълно нови финансови продукти, а инвеститорите да участват по нови начини.

Дори да има все още някакъв път, има много напредък в пространството на цифровите активи, за да се даде възможност за токенизация на реални активи. Завещание за това е и скорошното съобщение от SEBA, швейцарско регулирано банково образувание.

Основана с мисия да сближи традиционните финанси и цифрови активи, дигиталната банка вече сигнализира, че навлиза в пространството за токенизация на активите. В тази връзка SEBA има за цел да разработи иновативни решения, при които техните клиенти могат да издават и управляват финансови активи по множество блокчейн протоколи и да ги правят лесно достъпни за инвеститорите.

Дигиталната банка не е непозната за цифровите активи, тъй като вече предлага набор от услуги около тях, от дигитално попечителство до търговия, банкиране на транзакции, както и крипто обезпечени заеми.

SEBA като регулиран субект следва напълно съвместим път, за да се насочи към големи институции. Швейцарската финансова институция иска да работи с банки, професионални инвеститори, семейни офиси, мениджъри на активи и други блокчейн компании.

Като такъв входът на банката в пространството е придружен от партньорство с Digital Asset Shared Ledger (DASL), което е изградено върху корпоративната блокчейн Corda.

SEBA партнира с ликвидната мрежа DASL

Банката ще използва системата за споделяне на цифрови активи (DASL), за да разшири своите услуги, която представлява ликвидна мрежа за цифрови активи. DASL улеснява прехвърлянето на цифрови активи през публичната мрежа на Corda, която е peer-to-peer мрежа от DLT възли, позволяваща оперативна съвместимост в множество системи, приложения и процеси.

В резултат на това това партньорство ще позволи на SEBA да предостави на институционални клиенти възможността да издават и инвестират в цифрови ценни книжа, представляващи финансови инструменти в мрежата на Corda.

Предлагането на ценни книжа на DASL включва няколко възможности, включително издаване, управление на портфейл, обслужване на активи, клиринг и сетълмент – всички, задвижвани от технологията на разпределената книга (DLT). Освен това мрежовите възможности на DASL са напълно в съответствие с разпоредбите за ценни книжа.

Банката вече има няколко услуги за своите клиенти, които се отнасят до цифрови активи, а токенизацията на активите ще се предлага като допълнение към продукта за попечителство, управление на активи и търговия на SEBA.

Като част от предложението за токенизация на активи, според описанието на SEBA, клиентите ще могат да токенизират фиат и благородни метали, алтернативни активи като недвижими имоти и стоки, както и да изследват токенизирани екосистеми на компании с продукти (като комунални токени) и да провеждат маркер за сигурност предложения.

SEBA ще създаде портфейл за вградени клиенти на попечителство, ще издава цифрови ценни книжа и ще ги разпространява в управлението на богатството и други инвестиционни мрежи. В партньорство с DASL SEBA разчита на опита на екипа за изграждане на критична инфраструктура за финансовите институции.

Партньорство за по-нататъшно развитие

Въпреки че все още е в начална фаза, партньорството може да донесе допълнително генериране на продукти и създаване на ликвидност с течение на времето, където DASL ще подкрепи стратегията на SEBA Bank да бъде партньор на институциите.

Матю Александър, ръководител на токенизацията в SEBA Bank, обяснява колко е важно да се изгради надеждна платформа за приемане на секюритизация на цифрови активи:

„Широкото приемане на цифрови активи и ценни книжа от институциите изисква места за доверие за разпространение и за вторична търговия и ликвидност. DASL предоставя на SEBA незабавна и сигурна платформа за нашата продуктова гама Digital Securities. Очакваме с нетърпение да комбинираме силните си страни с тези на DASL, за да подобрим още повече нашите клиентски решения и услуги. “

„Радваме се да си партнираме с SEBA Bank и да ги включим в публичната мрежа Corda с DASL. DASL осигурява ускорител на цифровите капиталови пазари за институционалните клиенти на SEBA.“ заяви Ричард Крук, основател на DASL.

През последните две години SEBA постигна забележителни крачки в пространството на цифровите активи. Швейцарската криптобанка успя да разшири значително своите продукти и услуги на институционалния пазар. По-рано тази година SEBA събра също 100 милиона долара финансиране шест месеца след получаване на банковия лиценз през август 2019 г..

Отварянето на вратата за токенизиране на активи пред институциите е един от ключовите аспекти на широкото разпространение на цифровите активи в голям мащаб. След като институциите, които следват строги мерки за съответствие, могат да издават, управляват и търгуват с ценни книжа с цифрови активи, тя може да отвори шлюзовете за интерес от голямо разнообразие от инвеститори в световен мащаб. Това може да бъде критична точка, която започва прехода от традиционната секюритизация на активи към изцяло цифрова.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner