Секторът на цифровите ценни книжа продължава да се развива, тъй като прожекторите светят върху криптовалутите

В последно време вниманието беше насочено към криптовалути като Bitcoin, Ethereum, Litecoin и др. – и с добра причина. Тези активи имат потенциала да променят начина, по който извършваме сделки и съхраняваме стойност, и институциите започват да го осъзнават. Въпреки че това се случва, развитието на сектора на цифровите ценни книжа продължава.

Следват няколко скорошни примера за напредък, постигнат в сектора, който дава поглед в бъдещето на клас активи, натоварен с потенциал.

Специални предложения

Тъй като ICO манията е доста зад нас, сега различни компании насочват усилията си към улесняване на предлагането на цифрови ценни книжа (понякога наричани предложения за маркери за сигурност). Това се прави чрез пускането на надградени блокчейни, с нови възможности за поддръжка на такива символи.

Два примера за това идват от основите на индустрията, които от години изживяват възходите и паденията – Stratis и NEM.

Стратис – STRAX

След години на използване на неговите STRAT токени, те наскоро бяха заменени от STRAX, когато базираната във Великобритания Stratis разработи и пусна новата си блокчейн със същото име. Част от това решение беше да се адаптира към променящата се индустрия, съсредоточена по-малко върху ICO от миналото и повече върху DeFi и новите средства за регулирано набиране на средства като цифрови ценни книжа.

Малко след внедряването на STRAX, компанията остана вярна на своята пътна карта, обявявайки новата си STO платформа, създадена да работи на новия блокчейн.

Компанията държави, „Stratis е твърде наясно с предимствата, свързани с базираното на блокчейн финансиране на тълпи, особено STO и силата на дигитализиране на незаменими активи … Stratis е изградил и включил функции, необходими за получаване на одобрение от регулаторните органи в САЩ чрез своите партньори „напредък с Комисията за ценни книжа и борси.“

За да научите повече за тази STO платформа и нейния изходен код, щракнете ТУК.

NEM – символ

Въпреки че е обявен по-рано от STRAX, новата блокчейн Symbol от NEM е малко назад в старта си. Очакващите Symbol и новите му функции обаче не трябва да чакат още дълго, тъй като стартирането на основната мрежа е планирано за 14 януари 2021 г..

Блокчейнът Symbol е създаден специално с оглед на предприятията, като следните функции са отбелязани като поддържани.

  • Хибридна верига (може да бъде внедрена като публична или частна)
  • Супер верижни суапове (включително ETH, BTC и други)
  • Интегрирани мулти сиг договори по веригата
  • Поддръжка на ниво протокол за цифрови ценни книжа

При стартирането Symbol е планиран за незабавно приемане, като партньорството между Wave Financial и NEM вече е обявено. Това ще види издаването на дигитални ценни книжа, представляващи собствеността във Фонда за уиски в Кентъки на Symbol.


За съществуващите притежатели на XEM, които вярват в потенциала на Symbol, имат възможност да участват в airdrop на база 1: 1 за предстоящите XYM токени. За да научите повече за това как да участвате в това събитие, щракнете върху ТУК.

Символ от NEM – Въведение в маркатаСимвол от NEM - Въведение в марката

Гледайте това видео в YouTube

Atlas One Digital Securities

Въпреки че някои компании изчезват от сектора, все още има такива, които търсят да се размърдат в рамките на цифровите ценни книжа. Такъв пример е базираната в Британска Колумбия Atlas One – фирма FinTech, фокусирана върху обслужването на капиталовите пазари чрез използването на цифрови ценни книжа.

Тъй като компанията се готви за старта си, наскоро съобщи че канадският орган за ценни книжа (CSA) му е предоставил статут на ‘Освободен търговец на пазара’.  Предоставяйки този статут, той позволява на Atlas One по-голяма гъвкавост в дейността си, тъй като вече може да продава ценни книжа без проспект.

Atlas One Digital Securities – управлявани от технологиите частни капиталови пазариAtlas One Digital Securities - управлявани от технологиите частни капиталови пазари

Гледайте това видео в YouTube

Архакс

Като една от най-очакваните борси за цифрови ценни книжа, Archax продължава да работи усилено с приближаването на старта. Тази работа включва не само закръгляване на екипа, но и разработване на инициативи за повишаване до емитенти, след като платформата му стартира.

A скорошен пример на инициатива за мислене напред, която ще бъде използвана при стартирането от Archax, е партньорство с MOSS – водеща дигитална платформа за компенсиране на въглерода.

Главният изпълнителен директор на Archax, Греъм Родфорд, заявява: „Archax е цифрова борса, която е изградена с принципите на ESG за устойчивост и приобщаване през цялото време. Ние искаме не само да компенсираме собствената си употреба на въглерод, но и да измерим ESG рейтинга на всички емисии, които са допуснати до нашата борса, както и да им осигурим лесен достъп до търговия с въглеродни токени, за да компенсираме и собствената им употреба на въглерод. Изключително сме доволни, че работим с MOSS, за да улесним това и очакваме с нетърпение да търгуваме с техните въглеродни токени на нашия регулиран пазар. “

Продължавайки напред, операциите в Archax ще бъдат контролирани от Ричард Спейд. Опитният изпълнителен директор беше наскоро награден ролята на „ръководител на операциите“ в Archax и се опитва да използва своя опит, за да осигури успешно стартиране на платформата.

АрхаксАрхакс

Гледайте това видео в YouTube

Нойфонд

Една от първите платформи, която успешно хоства множество предложения за дигитални ценни книжа на своята платформа, беше не друг, а Neufund. Като такова беше обезсърчително преди месеци, когато избухна новина, че платформата по същество се е изключила, е поддръжка на цифрови ценни книжа поради налагането на нови регулаторни изисквания в Европа.

За щастие нови и съществуващи инвеститори дойдоха на помощ на Neufund с нова инвестиция от 4 милиона евро. Включили са се и участниците в този кръг,

  • Атлантически лаборатории
  • Удо Шломер
  • Фрейгейст Капитал
  • Дарио Сутер

Neufund посочва, че новата му цел е да възстанови себе си като стълб в рамките на цифровите ценни книжа, който ще започне с получаване на подходящо финансово лиценз за придвижване напред. Освен това Neufund възнамерява да обнови услугите си, за да включи по-„човешки“ елемент, вместо да се стреми към чисто автоматизирана платформа. Целта на която е да бъде много по-лесен за ползване, с надеждата за привличане на нов бизнес.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map