Саум Нурсалехи, главен изпълнителен директор на tZERO – Интервюта

Саум Нурсалехи е главен изпълнителен директор на tZERO, размяна на токени за сигурност, която има потенциал да наруши цялото пространство на цифровите ценни книжа. Преди, на тази длъжност Саум беше президент на Излишни запаси.

Преди да станете главен изпълнителен директор на tZERO, вие бяхте президент на Overstock, лидер в електронната търговия и една от първите компании от Fortune 500, приели Bitcoin. Кога за първи път чухте за биткойн и какво беше първоначалното ви впечатление от тази технология?

За първи път чух за биткойните през 2013 г. на вечеря и бях очарован от технологията. Всъщност не инвестирах в биткойн до 2014 г., когато започнах да научавам повече за него, след като Overstock подписа договор с Coinbase, за да го приеме като опция за плащане.

Бихте ли ни уведомили как преминахте от президент на Overstock до изпълнителен директор на tZERO?

Работих в Overstock близо 14 години, заемайки редица ръководни позиции в различни функции в компанията, включително технологии, разработване на продукти, R&D и маркетинг, за да назовем само няколко. След като изучавах компютърни науки в колеж, винаги съм имал интерес към технологиите, особено изкуствения интелект и технологията на блокчейн. Когато се появи възможността да стана изпълнителен директор на tZERO, не можах да го пропусна. Времето ми в Overstock ми даде силно разбиране за разработването на продукти, лидерството и какво е необходимо, за да управлявам бизнес, който култивира професионалната ми идентичност като лидер, фокусиран върху продукта. Като старши лидер в публично търгувана компания, бях дълбоко изложен на капиталовите пазари и възможности за трансформация на настоящата екосистема. Вярвам, че този опит и интересът ми към иновативните технологии ми позволиха да прехвърля базираното на блокчейн пространство на капиталовите пазари без твърде много затруднения.

Патрик Бърн наскоро предложи оставката си като главен изпълнителен директор на Overstock. Как това ще се отрази както на tZERO, така и на компанията майка Medici Ventures?

Както казах в неотдавнашното си писмо до инвеститорите, бях тъжен да видя как Патрик си отива. Той е основателят на тези организации, но оставката му не е повлияла на ежедневните операции на tZERO и Medici Ventures или на изпълнението на нашите пътни карти. Джонатан Джонсън, който продължава да бъде председател на борда на tZERO и президент на Medici Ventures, пое ролята на временен главен изпълнителен директор на Overstock. Джонатан е страхотен лидер и шампион за блокчейн и неговия потенциал като принос за еволюцията в редица екосистеми, особено приложението му на капиталовите пазари чрез tZERO. Джонатан и бордовете Overstock / Medici се ангажират с tZERO и нашия дългосрочен успех.

През юли беше обявен дигиталът за предпочитан дигитал OSTKO. Можете ли да обясните аргументацията зад това и как това ще помогне за включването на нови клиенти в tZERO?

През юли Overstock обяви намерението си да издаде дивидент на своите акционери под формата на нови акции от Digital Voting Series A-1 Preferred Stock, OSTKO. Понастоящем редица акции на OSTKO търгуват изключително на PRO Securities ATS, управлявана от изцяло притежавано дъщерно дружество на tZERO, и Overstock очаква новите дивидентни акции да търгуват по същия начин и на PRO Securities ATS. Дивидентът ще се изплаща в съотношение 1:10, което означава, че една акция от Серия A-1 ще се издава за всеки десет акции от обикновени акции, Серия A-1 или Гласуваща серия B Предпочитани акции, притежавани от всички притежатели на такива акции към датата на записа.

Този дивидент има потенциал да въведе десетки хиляди акционери в Overstock в PRO Securities ATS. В допълнение, това предизвика интерес от страна на много брокери-дилъри, които биха искали да търгуват с такива ценни книжа, което от своя страна ще въведе всички техни клиенти в нашата платформа. Един от нашите ключови приоритети е да въведем повече инвеститори в платформата и това трябва да служи като катализатор за повишаване на ликвидността. Понастоящем дивидентът е в процес на регистрация на SEC и Overstock работи активно с регулаторните органи.

Ravencoin беше третата криптовалута, добавена към приложението tZERO. Защо Ravencoin?

Ravencoin е една от най-бързо растящите криптовалути. Освен това, Ravencoin е философски съгласуван с tZERO, като улеснява дигитализацията на активите и ги прави свободно търгуеми. Технологията Ravencoin позволява директно издаване и прехвърляне по веригата на всеки дигитален актив, включително токени за сигурност, превръщайки поддръжката за RVN криптовалута в естествена форма за приложението Crypto на tZERO.

Добавянето на маркери за сигурност като BCAP и SPiCE на tZERO би ускорило приемането на цялата екосистема на цифровите ценни книжа. Има ли очаквана дата за кога ще бъдат добавени повече символи към tZERO?

Понастоящем PRO Securities извършва надлежна проверка на маркери за сигурност, които използват протокола DS на Securitize, и ние сме развълнувани от този потенциал да предложим нови активи, които от своя страна ще привлекат нови инвеститори. Стремим се до края на годината да търгуваме с допълнителни токени.

Целите се да стартирате първата регулирана борса за токени за национална сигурност с Box Digital Markets някъде през 2020 г. Можете ли да споделите с нас някои подробности относно това партньорство и как то е от полза за tZERO?

Продължаваме да работим с нашите партньори в BOX Digital Markets (BOX) по стартирането на първата регулирана борса за национални маркери за сигурност чрез нашето съвместно предприятие, Boston Security Token Exchange (BSTX), през 2020 г. С опита на BOX в изграждането и експлоатацията на сложни ценни книжа борса и водещата в индустрията блокчейн технология на tZERO, обединихме комбинирания опит на нашите организации, за да подобрим фундаментално пазара на цифрови ценни книжа. Продължаваме да напредваме и да работим заедно за създаване на техническа и регулаторна структура, която ще бъде създадена преди старта на борсата.

Къде предвиждате цифровите ценни книжа след пет до десет години и ролята на tZERO в това?

В рамките на пет до десет години очаквам капиталовите пазари да се превърнат в базирана на блокчейн екосистема, където не само акциите и фиксираният доход на Уолстрийт ще бъдат токенизирани, но и други нетрадиционни активи, като недвижими имоти, филми, изкуство, спортни отбори, спортисти или нещо ценно. Технологията Blockchain има голям потенциал да увеличи прозрачността, да намали разходите за триене, да подобри спазването на регулациите и да реформира ролята на традиционните участници на пазара. Средният инвеститор на дребно ще има достъп до видовете активи, които преди това са били запазени само за богати или свързани. Виждам, че tZERO оглавява усилията за осигуряване на платформа за следващото поколение за търговия с активи.

Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за tZERO или Medici Ventures?

Medici Ventures се ангажира с напредващите компании, фокусирани върху блокчейн технологията, а tZERO е короната на глобалното кейрецу на компаниите на Medici Ventures. В tZERO, ние продължаваме да работим за нашата визия за създаване на здрава екосистема, задвижвана от блокчейн технология, за да могат инвеститорите да имат места за покупка и продажба на цифрови активи (PRO Securities ATS, Crypto App на tZERO и, след като бъде създадена, BSTX), интегрирайки технологията за токенизиране на активи (технологията за протоколиране на токенизация на tZERO) и установяване на преки връзки с клиенти (при условие, че нашето изцяло притежавано дъщерно дружество бъде одобрено като брокер-търговец на дребно).

Благодаря ви за това страхотно интервю.

Всеки, който желае да научи повече, може да посети tZERO или нашата бизнес обява на tZERO. Можете също да следите Saum Noursalehi в Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner