Подробен поглед към Bakkt – Защо цялата реклама?

Ако следвате криптопространството, несъмнено сте чували хора, обсъждащи Bakkt. Платформата продължава да прави заглавия и има основателна причина за цялата тази реклама. Освен осигуряването на съхранение на цифрови активи на ниво предприятие, платформа се стреми да бъде сред първите, които предлагат биткойн фючърси.

Платформата Bakkt е един от най-очакваните проекти в крипто пространството и е лесно да се разбере защо. От една страна, собственикът на Нюйоркската фондова борса, ICE (Intercontinental Exchange Inc.), е разработчиците на проекта. Техният опит и обширната мрежа помага да се ориентирате в сложните изисквания за лицензиране, на които проектът трябва да отговаря първо. По същество Bakkt има влияние, за да превърне техните уникални продукти в реалност.

Крипто-съхранение на Bakkt

Тъй като криптомаркетът се разширява и широкомащабната инвестиционна фирма навлиза в пространството, нараства търсенето и на двете услуги. Традиционните инвестиционни посредници трябва да знаят, че тяхното крипто не само се съхранява безопасно, но е застраховано срещу кражба и други нечестни действия. В основата си платформата предоставя тази сигурност на своите потребители.

Крипто кражба

Кражбите на крипто се увеличават. Един наскоро публикуван проучване разкривайки, че само през 2018 г. са откраднати над 1,7 милиарда долара в крипто. Освен това, над 356 милиона долара в крипто е откраднат тази година досега. Следователно фирмите за съхранение на цифрови активи като Bakkt продължават да виждат нарастващ интерес към техните услуги.

Биткойн фючърси

Въпреки многократните закъснения, Bakkt продължава натиснете за биткойн фючърси. Фючърсите са споразумения за закупуване на споменатия актив на договорена цена на по-късна дата. Това, което прави биткойн фючърсите толкова критични за космоса, е фактът, че мащабните инвестиционни посредници могат да предлагат продукта на своите клиенти, без да предлагат биткойн директно. Тези традиционни инвестиционни посредници са нетърпеливи да навлязат в космоса, но изискват повече разпоредби, преди да могат да предлагат продукти, свързани с крипто, на своите клиенти.

Bakkt - подробен поглед

Bakkt чрез Twitter

Стратегия за биткойн фючърси

Bakkt ще включи стратегия за двоен фючърсен договор. Първият фючърсен договор ще бъде ежедневно сетълмент биткойн фючърси. Това споразумение позволява на инвеститорите да си взаимодействат на пазар „същия ден“. Този продукт позволява на дневните търговци да се включат във фючърсните действия. Вторият продукт, който фирмата се стреми да интегрира, е месечните биткойни фючърси. Месечните фючърси позволяват на инвеститорите да търгуват в рамките на крива на ценообразуване напред.

ICE наблюдение

За да превърне концепцията си в реалност, Bakkt включва редица традиционни финансови инструменти. Тези инструменти са предназначени за откриване и предотвратяване на злоупотреби и манипулации на пазара. И двете са огромни притеснения за настоящия криптомаркет. Също така, всички договори ще бъдат маржинирани от ICE clear US и патентована служба за попечителство ще гарантира спазването на всички фючърси през целия им жизнен цикъл.


Дълъг път

Bakkt за първи път обяви плановете си за емитиране на биткойн фючърси още през август 2018 г. Фирмата представи предложението си пред американската комисия за търговия с фючърси (CFTC) през декември. Фирмата също така подаде искане за освобождаване по същото време. Изключението, ако бъде одобрено, позволява на Bakkt да съхранява биткойните, използвани за уреждане на фючърсните си договори.

Интересното е, че оттогава компанията се е намирала в закъснение. Правителствените служители посочиха няколко причини за забавянето. Тези причини включват спирането на правителството, което започна на 22 декември 2018 г. и продължи почти пет седмици. За съжаление, изключването остави CFTC задръстено с купища работа и други „висок приоритет”Проекти.

За да се влошат нещата, анализаторите посочиха, че CFTF все още трябва да пусне предложението на Bakkt за обществен преглед. Тази стъпка може да отнеме повече от тридесет дни и може да забави обявената преди това дата на пускане на Bakkt. Обсъждайки закъсненията, директорът на CFTF, Амир Зайди бързо посочи, че процесът на анализ за свързано с крипто бъдеще е много по-различен от традиционните активи от същия клас.

Bakkt, че нещо

Изглежда, че Bakkt има своята стратегия в съответствие и в този момент можете да очаквате да видите фючърси на Bitcoin, които идват на борса близо до вас. Очакванията около този проект са възхитителни. Освен това търговците на биткойни очакват приятна ценова помпа, след като този продукт навлезе на пазара. Засега крипто общността очаква окончателното одобрение на Bakkt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map