Нарастващият свят на протоколи за сигурност на жетоните

Нарастващият свят на протоколи за сигурност на жетоните

Токените за сигурност са един от най-бързо развиващите се сектори в криптомаркета. Тези маркери позволяват на компаниите да останат съвместими с правителството и да използват технологията на блокчейн, за да позволят по-сигурни бизнес транзакции. С разширяването на пазара на маркери за сигурност, все повече протоколи за маркери за защита стават достъпни за обществеността.

Правилният знак за работа

Токените за сигурност съдържат регулаторен протокол директно в тяхното кодиране. Този самостоятелен скрипт е идеален за използване в сценарии на токенизация. Когато токенът представлява права на собственост върху част от собственост, споделяне на приходи, сигурност или друг регулиран елемент, токените за сигурност са единствената опция.

Приемането на маркера за сигурност се увеличи значително през последните няколко месеца. В момента маркерите за сигурност съставляват около 6,54 процента от общия крипто пазар, според скорошно проучване, предоставено от Хашгард. Токените за услуги представляват най-голям процент от пазара с 49,05 процента, следвани от комунални токени (25,3%) и хибридни токени (12,47%). Друг доклад, публикуван от ICORating, показва, че ръстът на STO се е покачил с 1,66% през Q3 2018 г. В същото време издаването на комунални токени е намаляло с 10%. 

Повече опций

В днешно време протоколите за защитни маркери се предлагат в много различни стилове и в зависимост от функционалността на въпросния защитен токен, определени протоколи са по-подходящи за справяне със задачите. Следователно тази необходимост от специфични за функцията маркери за сигурност въведе вълна от нови протоколи за маркери за защита.  

ST-20

Протоколът ST-20 на Polymath беше един от първите стандарти за маркери за сигурност, които навлязоха на пазара. Токенът разполага с интегрирани механизми KYC (Знай своя клиент) и AML (Anti-MoneyLaundering). Потребителите на Polymath могат да издават персонализирани маркери за защита директно чрез платформата, като използват опростения интерфейс. Това, което прави ST-20 уникален, е, че токенът се издава на блокчейн по поръчка на Polymaths.

Нарастващият свят на протоколи за сигурност на жетоните

Токенът е изключително популярен, тъй като Polymath е една от най-големите платформи за стартиране на токени за сигурност, достъпни за обществеността. Компанията беше първата фирма, която стартира глобална конференция за маркери за сигурност. Като ранно влизане в надпреварата на маркерите за сигурност, Polymath искаше да вземе всички регулаторни недостатъци на протокола ERC-20 и да даде на компаниите по-сигурна алтернатива. Фирмата успя да създаде широко използван стандарт за маркери за сигурност.

SFT (Протокол за обезпечени финансови транзакции)

The SFT протокол излезе на пазара на 28 ноември 2018 г. Този протокол на маркера за сигурност използва Solidity. Solidity е език за програмиране, използван от разработчиците на Ethereum. SFT токените живеят в блокчейна Ethereum.

Този протокол включва много от надеждните и модулни функции, открити в популярния протокол ERC-20, като лесно програмиране на интелигентни договори..


Базираната в Германия Hyperlink Capital излезе на пазара на 1 юли 2018 г. Екипът на разработчиците създаде протокола SFT за тяхната платформа за цифрови ценни книжа, която има за цел да разшири приемането на базирани на блокчейн капиталови пазари. Компанията има история на дейност в блокчейн пространството. Напоследък фокусът на Hyperlink Capital е върху токенизирани ценни книжа.

ERC-1450

Новини за протокола ERC-1450 излязоха на пазара през ноември 2018 г. чрез носител пост от StartEngine Основател Хауърд Маркс. Този протокол е разработен за създаване на цифрови сертификати за запаси. Компанията, която стои зад протокола, StartEngine Secure, се стреми да предложи на предприемачите демократизиран достъп до финансиране.

StartEngine Secure навлезе в блокчейн сектора през 2012 г. малко след подписването на закона на Jumpstart Our Business StartupsAct, което беше опит да се осигури достъп до повече капитал за стартиращи компании. Платформата разполага с пълна прозрачност и регистриран агент за прехвърляне актуализира данните за собствеността в съответствие със законите за ценни книжа. Данните се публикуват чрез блокчейна Ethereum.

CAT-20 / CAT – 721

Протоколите CAT-20 и CAT-721 са първите в света токени за защита на няколко книги. Тези токени могат да се прехвърлят през блокчейни, включително Ethereum, Ripple, EoS, GoChain и Stellar. Поддържат се токени, издадени на протоколи CAT-20 и CAT-721 Securrency‘Пълен набор от инструменти за издаване на токени.

Базираната във Вашингтон Securrency навлезе на пазара през 2015 г. Платформата Securrency разполага с автоматизирана система за проверка на източника на средства и лесен за научаване потребителски интерфейс. Освен това, компанията, която стои зад протокола, Securrency, използва механизъм за услуги и правила, който поддържа съответствие при търговията на вторичния пазар.

DS протокол

Протоколът DS е инфраструктура за разработка с отворен код, проектирана според нуждите на индустрията на маркерите за сигурност. Протоколът DS е с отворен код и е предназначен да поддържа приложения на трети страни. Токените, издадени по този протокол, се намират в блокчейна Ethereum.

Нарастващият свят на протоколи за сигурност на жетоните

Секюритизирайте издаде протокола DS на 5 юни 2018 г. чрез a съобщение за пресата. DS включва интегрирани услуги за съответствие и регистрация. Също така притежателите на токени получават редовни актуализации за съответните събития чрез своите токени. DSProtocol се фокусира върху създаването на повече ликвидност в арената на маркера за сигурност.

R-Token

The R-токен стандарт излезе на пазара на 6 февруари 2018 г. R-токените са ERC-20 токени с вградени регулаторни интелигентни договори. Регулаторните услуги на тези символи се конфигурират, за да отговорят на нуждите на издателя. Стандартът R-token включва интегрирани услуги за KYC, AML и данъчно облагане.

Нарастващият свят на протоколи за сигурност на жетоните

Harbor разработи протокола R-token за използване в рамките на популярната им платформа за издаване на токени. През април 2018 г. Harbor успешно събра 28 милиона долара за по-нататъшно развитие в тяхната токенизирана платформа за ценни книжа. 

SRC20

The SRC20 протокол позволява на потребителите да маркират всеки елемент. Протоколът е криптографски стандарт с интегрирано управление. Потребителите могат да токенизират ценни книжа, сгради, ферми, предприятия, хедж фондове и дори собственост в проекти за развитие. Гъвкавостта на токена SRC20 е неговата силна страна.

SRC20 работи на платформата SWARM. Платформата SWARM стимулира потребителите за техния положителен принос. Платформата се учи от вашите кампании за набиране на средства и използва данните, за да улесни по-удобното за потребителя изживяване всеки път, когато стартирате нова кампания.

tZERO

TZERO протокол интегрира предимствата на блокчейн технологията в съществуващите пазарни системи. Платформата ThetZERO един ден ще улесни както издаването, така и лесната търговия със символи за сигурност. Разработчиците се стремят да създадат първата национална борса за ценни книжа, специално проектирана за маркери за сигурност.

tZERO е пряк резултат от стратегическо партньорство с BOX Digital Markets. По-рано през годината tZERO подаде SEC форма D. Форма D се изисква от компании, които се стремят да издават ценни книжа. АКО формулярът бъде одобрен, tZERO ще бъде първата платформа за издаване / търговия на маркери за сигурност в криптопространството.

Още протоколи за маркери за сигурност на хоризонта

Секторът на маркерите за сигурност просто се нагрява и можете да очаквате много повече навлизания на пазара с изтичането на годината. Компаниите искат предимствата на блокчейн технологията и маркерите за сигурност предоставят тези функции без притеснение. Ще бъде интересно да видим как всеки от тези протоколи е справедлив през следващите месеци, тъй като конкуренцията на пазара се увеличава.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map