Хуан Ернандес, основател и главен изпълнителен директор на OpenFinance Network – Interview Series

Хуан Ернандес е основател и главен изпълнителен директор на мрежата OpenFinance („OFN“) и опитен предприемач в областта на финтех технологиите. OFN стартира през декември 2018 г. като първата платформа за търговия с токени за сигурност на живо в САЩ. OFN продължава да води напред в регулираната търговия с токени за сигурност.

RS: OpenFinance Network („OFN“) е добре известна като първата платформа, която позволява на хората да търгуват с токени за сигурност, но OFN е много повече от просто търговия с токени за сигурност. Можете ли да обясните някои от функциите, достъпни за потребителите на OFN?

JH: Освен жетоните за сигурност, ние сме настроени да търгуваме с всички алтернативни активи като недвижими имоти, частни капиталови инвестиционни фондове, фондове за рисков капитал, хедж фондове, невключени в списъка REIT и други командитни дружества. Всички тези „традиционни“ алтернативни активи са чудесни кандидати за токенизация и в тази област виждаме значителен потенциал за растеж напред.

RS: Първият конкурент на OFN, TZERO, наскоро стартира. Можете ли да ни кажете какво отличава OFN от TZERO?

JH: OpenFinance ATS се стреми да създаде отворена среда за търговия. Понастоящем сме единственият ATS, който е изброил множество токени от предложения за ценни книжа при валидни освобождавания от SEC. Освен това, ние си партнирахме с множество платформи в цялата индустрия, за да гарантираме, че нашите потребители имат достъп до голямо разнообразие от продуктови предложения.

 

RS: Как изглежда присъединяването на инвеститора, за да получи паспорт за инвеститор и да започне да търгува с токени за сигурност?

JH: Качването на борда изисква 4 прости стъпки. Първо, ние ви молим да настроите своя акаунт в MetaMask, който е инструмент, който ви позволява да управлявате вашия портфейл Ethereum във вашия браузър и е необходим за търговия на платформата OFN. След това ви молим да попълните паспорта си за инвеститор, който служи като еднократен процес на проверка, който ви позволява да инвестирате въз основа на вашата допустимост. След като бъдете одобрени, остава само да финансирате портфейла си за търговия и да започнете да търгувате! Създадохме учебни видеоклипове за настройка на вашия Акаунт в MetaMask както и настройка на вашия Паспорт на инвеститора.

 

RS: Очевидно индивидуалните инвеститори, които се интересуват от търговия със символи за сигурност, биха искали да използват платформата OpenFinance, можете ли да ни кажете към кого още апелира OpenFinance и каква стойност им дава платформата?

JH: Освен инвеститорите, емитентите също печелят стойност от нашата платформа, като имат регулиран, доверен форум, където техните инвеститори могат да търсят ликвидност.

 

RS: Неакредитирани потребители могат да отварят акаунти в OFN, какви, ако има такива, действия са ограничени до тези потребители?

JH: Всички потребители на платформата, независимо дали са международни или базирани в САЩ, акредитирани или неакредитирани, имат различни действия, достъпни за тях в платформата. Нашият механизъм за инвестиционен паспорт ни позволява да различаваме тези различни видове потребители и да гарантираме, че те участват само в ценни книжа, в които им е позволено да участват изцяло. Например, някои ценни книжа, като Reg D, имат 12-месечен период на блокиране, докато други, като Reg A + и Reg CF, са неограничени ценни книжа, в които могат да участват неакредитирани инвеститори. Нашият паспорт за инвеститори се справя с всички проверки за тези различни разпоредби, за да осигури гладко, безпроблемно изживяване за потребителя.

RS: Какви са изискванията за списъка за компаниите, които желаят да имат своя маркер за сигурност на платформата?  

JH: Изброяването на цифрова сигурност за търговия в OpenFinance Network ATS включва както прегледи на технологиите, така и на съответствието. От технологична гледна точка компаниите трябва да използват един от нашите одобрени стандарти. Започвайки с контролния списък за съответствие, издателите трябва да представят всички свързани документи относно офертата и данните за компанията. След като получим артикулите, нашият екип завършва надлежна проверка при издаването, за да гарантира, че всички регулаторни изисквания са спазени през различните стъпки в процеса, като KYC / AML и твърди проверки за акредитация (за 506 (c) освобождавания). След одобрение можем да сключим споразумение за листинг с издателя.

 

RS: OFN е свързан с Алтернативна система за търговия и брокер-дилър. Можете ли да обясните на читателите как това е полезно за потребителите на OFN?

JH: Свързани сме с брокер-дилър (Sageworks Capital, LLC) и Алтернативна система за търговия (ATS) за алтернативни активи (включително символи за сигурност). Присъединяването към регистриран субект означава, че се придържаме към по-висок стандарт, като защитаваме потребителите си, когато става въпрос за сделки с ценни книжа. Не само има определени изисквания, към които трябва да се придържаме с регулаторите, но имаме и брокер-дилър на всички сделки, които са предмет на регулациите на FINRA и SEC.

 

RS: Наскоро си партнирахте с Krypital Group, можете ли да ни кажете малко повече за това партньорство?

JH: Радваме се да си партнираме с Krypital Group, тъй като продължаваме да се присъединяваме към лидерите в блокчейн консултантските и консултантските услуги. Очакваме с нетърпение да работим заедно, за да донесем по-нататъшно приемане на съвместими предложения за маркери за сигурност за издателите по целия свят.

 

РС: Вие редовно заявявате, че регулирането е необходимо за узряването на индустрията. Какъв регламент бихте искали да видите и защо?  

JH: Все още има много дебати около „маркера за сигурност срещу маркера за полезност“ (виж ситуацията Kin срещу SEC), който трябва да бъде изяснен, за да може повече издатели и участници да бъдат достатъчно удобни да стъпят на този пазар.

 

RS: Какви стандарти за символи са приети в момента на OFN и имате ли планове да включите допълнителни стандарти?  

JH: Ние работим с нашите партньори за включване на различни стандарти за маркери в платформата. Например няколко от нашите партньори имат протоколи, които са публикували, с които ние се интегрираме, включително протокола DS-20 на Securitize и протокола R-Token на Harbour.

 

RS: Има ли някакви вълнуващи неща, за които можете да разкажете на читателите?

JH: Понастоящем имаме три изброени маркера за сигурност на платформата, които активно търгуват, включително Blockchain Capital, и очакваме да изброим много повече токени за сигурност през следващите седмици.

RS: Има ли нещо друго, което бихте искали читателите да знаят за мрежата OpenFinance?

JH: OpenFinance ATS е отворен за всички. Въпреки че алтернативните активи традиционно са достъпни за малка част от квалифицирани инвеститори, ние предоставяме тези възможности на всички. Нашият паспорт за инвеститори гарантира, че потребителите търгуват само въз основа на тяхната допустимост. Тъй като продължаваме да добавяме повече активи към платформата, възможностите за участие на всички инвеститори в търговията ще се увеличават.

 

За тези, които желаят да научат повече за OFN, можете да посетите Отворете уебсайта за финанси

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner