Греъм Родфорд, главен изпълнителен директор на Archax Exchange – Интервюта

Греъм Родфорд е главен изпълнителен директор и съосновател на борсата Archax, базирана в Лондон, Англия. Греъм има почти 20-годишен опит в традиционния свят на фондове / инвестиции и прилага тези знания и опит върху цифровите ценни книжа. Свидетелство за опита на Греъм и екипа му е, че Archax е една от малкото регулирани борси за цифрови ценни книжа, може би най-големият финансов център в света.

Archax е базирана в Лондон борса за търговия с обезпечени с активи токени; обменът е насочен предимно към професионалната общност на инвеститорите. Archax има за цел да свърже крипто света и традиционното инвестиционно пространство с подход за качество на институцията. 

RS: В едно изречение как бихте описали Archax?

GR: Archax е предстояща регулирана институционална борса за цифрови ценни книжа, базирана в Лондон.

RS: Каква е дългосрочната визия за Archax?

GR: Нашата визия за Archax е да бъдем водещите места за първично емитиране и вторична търговия с цифрови ценни книжа в световен мащаб, управлявайки пазар 24 × 7.

RS: Кой ще може да използва платформата Archax? 

GR: Нашият фокус е върху професионални инвеститори и институционални клиенти от цял ​​свят като преки потребители – както от страна на покупката, така и от страна на продажбата. Всяко участие на дребно ще става чрез брокери.

RS: Какви диференциатори има Archax от подобни борси? Как тези ще се харесат на професионалната инвеститорска общност?  

GR: Фокус само върху институции / професионални инвеститори – повечето други места покриват потока на дребно.

Фокус върху маркерите за сигурност – повечето други места обхващат криптовалути / помощни токени, които в момента не са привлекателни за институциите.

Първата борса за цифрови ценни книжа, регулирана в Лондон, водещият финансов център в света – повечето други места се регулират в периферни юрисдикции.

Всички екипи на Archax идват от традиционния свят на финансовите пазари и са свикнали да работят на регулирани пазари в световен мащаб.

Всички наши технологични партньори са доказани доставчици на традиционното институционално пространство.


Archax ще бъде интегриран в съществуващия традиционен работен поток за търговия чрез партньорства с доставчици

Archax поддържа стандартни API за търговия като FIX

Всичко по-горе призовава професионалната общност на инвеститорите.

RS: Archax е регулирана борса за цифрови ценни книжа; можете ли да ни кажете повече за това къде сте регулирани и какво означава регламентът за инвеститорите и компаниите, изброени на борсата.

GR: Повечето други крипто борси са нерегламентирани и тези, които се регулират, обикновено са от периферни юрисдикции. Традиционният институционален инвестиционен свят не обича търговията на места, регулирани в тези видове юрисдикции, те искат да търгуват на места, регулирани във водещи финансови центрове като Лондон.

Компаниите, които искат да изброят цифрова сигурност, искат да бъдат изложени на институционалния инвестиционен свят със сини чипове – борса като Archax им дава тази експозиция.

RS: Наскоро създадохте няколко нови вълнуващи партньорства; можете ли да ни кажете някои от предимствата, които ще осигурят тези партньорства?

GR: Нашите партньорства с доказани технологични фирми от традиционното пространство като Aquis и Quod ни дават доказани способности и директни връзки направо на нашия целеви пазар.

Нашето партньорство с токенизаторски фирми като Tokeny и Securitize ни дава поток от качествени цифрови списъци за сигурност за нашия обмен.

Нашето партньорство с ClearBank ни предоставя банкови възможности на институционално ниво – всички подкрепени от Bank of England.

RS: Кога очаквате Archax да излезе на живо?

GR: Очакваме Archax да започне да работи в края на Q3 в началото на Q4 тази година.

RS: Като човек с богат опит на финансовите пазари, къде си представяте пазара на цифрови ценни книжа през следващите 2 години и 5 години?

GR: Все още е рано за жетоните за сигурност и през следващите две години очакваме да видим необходимата поддържаща екосистема да продължи да се появява с ключовите играчи в първичното издаване, попечителството и търговията на вторичния пазар. Регулаторният пейзаж също ще се развие, като регулаторите в големите финансови центрове изяснят позицията си по отношение на символите за сигурност и други крипто активи. Броят на фирмите, които искат да издадат токени за сигурност, също ще нарасне, като се появят по-големи и по-видни издания, когато целият пейзаж започне да се оформя.

С оглед на пет години, цялата тази дейност ще създаде ликвидност на тези нови пазари и ще стимулира масовото приемане, което очакваме да набере скорост доста бързо. Също така ще започнем да виждаме, че съществуващите финансови инструменти също използват токенизиране на блокчейн / цифрова сигурност – тъй като това е много по-ефективен и нестабилен начин за обработка на финансовите активи, отколкото се използва в момента – особено в пространството за клиринг и сетълмент след сделката.

RS: Има ли нещо друго, което бихте искали да ни кажете?   

GR: Токенизирането на реални активи с помощта на блокчейн технология не само ще отключи ликвидността и ще създаде вторични пазари за активи, с които в момента е трудно да се търгува, но също така има потенциал да наруши всички традиционни финансови пазари. Вече има повече от 150 фирми, които са използвали или се стремят да използват маркери за сигурност като начин за набиране на капитал или отключване на стойността на активите – обща стойност над 2 милиарда долара, като досега са събрани 400 милиона долара. Този импулс се изгражда с нови инициативи, които се появяват всеки ден. Видовете токени варират от токенизиране на собствен капитал / приходи / дълг като начин за набиране на бизнес капитал, токенизиране на собственост или средства за създаване на ликвидност на вторичния пазар и дори токенизиране на повече нишови или екзотични активи – като изкуство, състезателни коне, диаманти, контейнерни кораби, самолет – за отключване на стойност по нови, иновативни начини.

Можете да намерите повече новини за Archax тук. 

И стигнете до началната страница на Archax тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map