Глобална перспектива – издание за Северна Америка

Contents

Глобална перспектива

С изтичането на годината и десетилетието, ние от ценни книжа.Измислихме, че е разумно да преценяваме световните индустриални настроения, каквито са. Какво е текущото състояние на сектора на цифровите ценни книжа? Днес по-добре ли е, отколкото беше вчера? Може би тези, които знаят, се чувстват така, сякаш все още трябва да се направи стратегическа работа.

Това са всички запитвания, които много хора могат да имат, включително и нас като ценни книжа.io. Имайки това предвид, ние се свързахме с различни представители в сектора. Всеки приветства от различни региони на земното кълбо.

Следващият коментар хвърля поглед върху техните мисловни процеси и как регулаторната среда може да формира възприятието на пазара.

Инфлуенсъри

Африка, Азия, Европа, Северна Америка и Обединеното кралство. Това са регионите, които решихме да разгледаме индивидуално.

Следващите компании и техните потенциални клиенти отделиха време да споделят своите мисли.

  • MERJ (Африка)
  • InvestaX (Азия)
  • Fintelum (Европа)
  • Vertalo (Северна Америка)
  • Smartlands (Обединеното кралство)

Пени за вашите мисли?

Нашата методология беше проста – задайте едни и същи 5 прости въпроса, свързани с цифровите ценни книжа, на 5 изпълнителни директори / управляващи директори от цял ​​свят.

Целта? Получете представа за различията във възприемането и приемането на сектора въз основа на географията. Нещо, което смятаме, е важен показател, предвид потенциала на сектора да влияе на FinTech в глобален мащаб.

Северна Америка – Дейв Хендрикс, главен изпълнителен директор на Vertalo

Vertalo е американска компания, която поддържа дейност в щата Тексас. Водена от главния изпълнителен директор Дейв Хендрикс, Vertalo успя да се наложи като лидер в областта на цифровите ценни книжа.

Техният уникален подход, действащ като „операционна система“ за цифрови ценни книжа, видя, че компанията преживява нарастващи нива на приемане през 2019 г. Независимо дали предоставя услуги за управление на таванни таблици на Prime Trust или получава писмо за ефективност на трансферния агент, Vertalo показа тяхната гъвкавост и изглеждат грундирани да продължат тази тенденция през 2020 г. и след това.

Какво е Вертало?Какво е Vertalo?


Гледайте това видео в YouTube

  1.    Според вас какво представлява най-голямото постижение в индустрията / изчистено препятствие до момента?

Най-големите постижения на тази индустрия не могат да бъдат измерени в броя на изданията или размера на дадено издание. Това, което беше толкова невероятно в тази индустрия, е развитието на толкова много екипи, които изграждат законни компании по целия свят, за да използват тази технология за целите на модернизирането на собствеността и търговията с частни активи от реалния свят.

  1.    С гореспоменатите постижения, поставящи основи за индустрията, това, което остава като най-голямата пречка напред?

Всяка компания, която оперира в конкретния ни сектор на цифровите активи, трябва да завърти своето място между фокуса върху развитието на бизнеса и предизвикателствата, породени от спазването на нормативните изисквания.

„Всичко в строителите“ на тази индустрия споделят визия и мисия да легитимират търговията с частни активи, използвайки технологии, базирани на интелигентни договори. Нивото на ангажираност, което се изисква за проектиране и разработване на технология, която едновременно съответства и развива регулираните пазари, не може да бъде занижено. Предизвикателно е да убедите регулаторите, че вие ​​и вашите братя подобрявате проектите, които – преди по-малко от две години – се опитваха да избягат от публиката чрез измамни изходи.

  1.    По отношение на „приятелското“ регулиране и приемането от правителството, забелязали ли сте, че някои страни оставят останалите зад себе си?

Страните, в които нещата са „най-лесни“, са може би най-лошите страни, които да се използват като примери. Въпреки че може да изглежда, че се движат по-бързо от другите, това, което всъщност правят, позволява на съмнителните емитенти да подложат наивни инвеститори с по-малко ограничения.

Трудно е да се класират най-добрите държави за издатели на маркери за сигурност и доставчици на технологии; Бих поддържал, че най-строгите регулаторни режими (като САЩ) в крайна сметка ще бъдат най-големите пазари на цифрови активи по същата причина, поради която те са най-добрите пазари за наследствени аналогови активи: защита на инвеститорите.

Вярвам, че САЩ в крайна сметка ще водят този сектор по отношение на яснотата и броя на качествените предложения през следващите 18 месеца – и ще го направят с най-малко промени в основното си законодателство за ценните книжа. След САЩ бих разглеждал Корея, Япония, Сингапур, Великобритания и Германия като основни пазари. След като САЩ предложат такава яснота, каквато можем да очакваме, пазарът абсолютно ще експлодира и ще се нормализира.

  1.    Много е направено за трансформационните възможности на цифровите ценни книжа. С потенциала да повлияе на промяната в много отрасли, кои според вас ще имат най-голяма полза от сектора на цифровите ценни книжа?

Недвижимите имоти очевидно са основният бенефициент на цифрови ценни книжа, по-специално частният сектор REIT. След това класът активи, финансиран от САЩ, изглежда като солиден кандидат за възможности за „пряка собственост“ и „директен листинг“, произведени от токенизация на цифрови активи.

  1.    Очакваме напред, където по траекторията на растеж виждате цифрови ценни книжа през следващите две и пет години?

Digital Securities ще бъде многомилиарден бизнес след две години и нормативен след пет, но този тип приемане зависи от регулаторния въпрос.

Заключение

Ами има го! Тъй като 2019 е на път да приключи, в сектора се забелязва ясна тенденция – положителна. Докато много препятствия бяха преодолени и изчистени, на хоризонта остават много повече. Въпреки това потенциалът, който цифровите ценни книжа притежават за преоформяне на FinTech, остава толкова вълнуващ, както винаги.

След няколко месеца ще докоснем базата, за да преоценим настроенията на индустрията с нов набор от влиятелни лица от цял ​​свят. Дотогава бъдете информирани, като посещавате ценни книжа.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map