Дейв Хендрикс, главен изпълнителен директор и съосновател на Vertalo – Interview Series

Дейв Хендрикс е главен изпълнителен директор и съосновател на Vertalo, която е платформата на регистъра на заинтересованите страни и Cap Table за предложения за SEC Compliant Security Token. Те свързват брокери-дилъри, емитенти, борси и ATS.

AT:  Бихте ли споделили с нас какво прави Vertalo?

DH: Vertalo се стреми да помогне на повече емитенти, да токенизира повече активи, с по-ниска цена и по-нисък риск. И на по-малко разходи. Основното предложение на Vertalo е крипто таблица с капачки, с други думи книга на притежателите на токени. ICO не се интересуват от таблиците с ограничение, но инвеститорите в акции го правят.

Инвеститорите могат да бъдат добавени към таблица с капачки, изградена от Vertalo, преди, по време или след набиране на средства или ICO. Процесът на регистрация на портфейла на Vertalo е свързващият процес между емитентите – които искат да знаят кой колко притежава от тяхната компания – и инвеститорите, които искат да знаят колко притежават от компанията. Vertalo е лепило за прекалено объркващата екосистема STO. Vertalo помага на емитентите да управляват инвеститорската си общност, а Vertalo помага на инвеститорите да управляват своите дялове – всичко чрез прост графичен интерфейс, който е много по-добър от etherscan.

AT:  Това на публична или частна блокчейн ли е? Ако и двете, бихте ли могли да уточните каква информация е публична спрямо частната?

DH: Повечето разработки за издаване на токени за сигурност са базирани на Ethereum и повечето интелигентни договори са написани в Solidity, така че Vertalo започна работата си в съответствие с общността, но Vertalo беше проектирана да бъде верижно агностична. Ако даден емитент иска да напише своя токен с помощта на Hyperledger, или Hashgraph, или NEO, или Stellar, той може да направи това, а таблицата с капачки на Vertalo и функциите за регистрация на инвеститорите ще работят по същия начин. Виждаме предимства на разрешени и разрешени Blockchains за маркери за сигурност.

AT:  Извършвате ли сами акредитацията KYC / AML?

DH: Vertalo си партнира с основните акредитирани / квалифицирани и KYC / AML услуги, тъй като има над 200 различни юрисдикции и ние искаме да се съсредоточим върху това, което правим най-добре. Разработваме абонаментна услуга с няколко от тези доставчици, за да опростим вторичната търговия (където KYC-AML е толкова важен). Повече за това по-късно през Q1.

AT:  Бихте ли описали как платформата позволява на издателите да управляват инвеститорската общност?

DH: Vertalo’s Cap Table съчетава характеристиките на традиционната книга с мрежова свързаност. Таблицата с капачки Vertalo представлява връзка между две страни, определена с консенсус. Емитентите използват процеса на интелигентен договор за регистрация на vertalo, за да поканят и добавят инвеститор в таблицата с ограничения. Този процес на регистрация създава книга, която е повече от списък на притежателите, тя улеснява комуникацията между издателя и инвеститора, така че жетоните, дивидентите и документите да могат да се прехвърлят между страните.

AT:  Има много опции, които не са свързани с блокчейн, за управление на таблица с ограничения. Какви са ползите от използването на блокчейн, и по-точно Vertalo?

DH: Търговията с токени е в реално време. Ако някой търгува със знак за сигурност, книгата за инвеститорите по закон трябва да бъде актуализирана с новия адрес / притежател на маркера. Така че базираната на блокчейн книга за таблици с капачки работи със скоростта на блокчейн, по-бързо от хартията и с по-добро водене на записи. Без книга, базирана на блокчейн, за сигурност, базирана на блокчейн, кой би управлявал законовите изисквания за поддържане на списък с акционери? Това не е притеснение за издателите на ICO, така че те не са създали тази технология. ICO просто се интересуваха от обмен. Емитентите на STO трябва да поддържат спазването на закона за ценните книжа.

Разработването на базирани на блокчейн таблици за ограничаване също е първата и основна стъпка към по-голяма ликвидност за частните активи, тъй като таблиците с ограничения са местата, където правата на собственост на инвеститорите се прилагат най-добре. Причината, поради която емитентите и инвеститорите токенизират своите предложения, е в крайна сметка да постигнат по-голяма ликвидност, като позволяват на своите акционери да продават на борси и ATS, подчинени на правилата на емитентите.

Нито една традиционна платформа за таблици за ограничаване на дяловия капитал не се свързва с борсите и дори получаването на сертификат за акции от традиционната платформа за таблици с капачки е усилие от дни. И когато получите хартиен дял от традиционна платформа за капачки, няма къде да го продадете, тъй като трябва да получите разрешение от борда и тогава има малко пазари за нещо различно от Uber или Lyft и т.н…

Токенизираните предложения се издават с предикацията, че символите / акциите ще бъдат „търгуеми / след отмяна на ограничението. Чрез свързване на таблицата за ограничаване, базирана на блокчейн Vertalo, към борси и ATS, ние даваме възможност на притежателите на токени да постигнат ликвидността, която е основната диференцираща характеристика на предлагането на токен за сигурност, като същевременно спазват основния закон за ценните книжа.

AT:  Как регистърът Vertalo намалява разходите за дилърите на брокери?

DH: Брокерските дилъри имат фидуциарни изисквания за проверка на KYC и AML. Функцията за регистрация на инвеститори на Vertalo, която свързва имейл адресите, потвърдени от KYC, към портфейлите на blockchain, е проектирана съвместно с големите дилъри на брокери, за да им помогне да се съобразят с основните изисквания за борба с борбата с борбата с борбата с борбата с измамите. Vertalo изгради своята платформа, за да бъде белязана от търговците на брокери, така че да не се налага сами да изграждат или управляват този процес.

AT:  Предлагате на инвеститорите, които се регистрират във Vertalo, възможността незабавно да споделят своя инвеститорски профил с брокери-дилъри и емитенти. Как инвеститорите се записват за това?

DH: Тази функция ще бъде разработена по-късно тази година. Нашият фокус е върху Изборите и лопатите за нашите бизнес клиенти.

AT:   Един от инструментите, които предлагате, е проверката на собствеността на портфейла? Как се изпълнява това?

DH: Процесът на регистрация в портфейла Vertalo използва интелигентен договор за стартиране на процес, подобен на метода, чрез който банката проверява собствеността ви върху сметка, като депозира произволни суми в сметка. Изпращаме имейл до регистрирания притежател на акаунт с линк за започване на процес. Ако можете да влезете в този акаунт и да проверите сумите, това е началото на доказана собственост. Всъщност е малко по-сложно от това, но за подходящия собственик на портфейла това е много плавен процес. За този процес използваме специален помощен токен (не, не можете да го търгувате или прехвърляте) и интелигентни договори.

AT:   Има ли забележителни проекти, които в момента използват платформата Vertalo?

DH: Бяхме първият ни клиент. Мисля, че Vertalo издаде третия или четвъртия реален, отговарящ на изискванията на САЩ токен за сигурност през март 2018 г. Ето защо изградихме това. Работим с PrimeTrust, Issuance, Entoro и ще обявим някои основни емисии на недвижими имоти, фондове и дългове, които стартират през февруари и март. До края на първото тримесечие трябва да има повече от 10 проекта или брокери-дилъри, използващи технологията, за да опростят издаването на токени, връзките с инвеститорите и управлението на таблицата за ограничаване.

AT:   Има ли нещо друго, което бихте искали да споделите за Vertalo?

DH: Емитентите трябва да създадат страхотен продукт, да намерят страхотна адвокатска кантора, да намерят страхотен брокер-дилър и да се обадят Вертало.  Ние можем да съберем всички части заедно за вас, а също така да ви помогнем да спестите огромна сума от общите ви разходи за токенизация.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner