Дан Дони, главен изпълнителен директор на Securrency – Interview Series

Дан Дони е главен изпълнителен директор на Securrency един от водещите издатели на символи в пространството на цифровите ценни книжа.

Имате много отлична кариера, като сте служили в различни роли в NSA, Министерството на вътрешната сигурност (DHS), Агенцията за отбранително разузнаване (DIA) и Федералното бюро за разследване (FBI). Как преминахте от работа с някои от най-уважаваните разузнавателни агенции в света към стартирането на Securrency? 

Имах късмета да работя върху някои от най-модерните технологични иновации с най-добри умове по време на моето време в различни разузнавателни агенции от DIA до ФБР, осигурявайки идеалния трамплин за стартиране Securrency. Това ми даде представа колко фрагментиран е трансферът на информация между агенциите и присъщата неефективност на централизираните системи. Опитът ми, съчетан със страстта ми към разработването на софтуер и киберсигурността към изкуствения интелект и динамичното ценообразуване на активи, ме изправи пред някои интересни лица в сферата на недвижимите имоти и финансите, които искаха да намерят технологични решения за широко разпространени проблеми в индустрията като неликвидността на активите. В търсене на решение на тези проблеми открих блокчейн технологията и токенизацията и признах огромното въздействие, което би могло да окаже върху финансовите услуги. Чрез развитието на Securrency, нашата визия е да трансформираме пространството на цифровите активи, използвайки токенизация, за да осигурим истинска ефективност на пазара.

Първоначално сте проектирали основния сървър за идентичност на Securrency, механизма за удостоверяване (правила) и взаимодействащи релси в хибридна архитектура (свързване на и извън веригата функции). Какво ви накара да изберете тази структура в зависимост от конкретно решение за разпределена книга (блокчейн)?

Тъй като пазарната инфраструктурна технология на Securrency е създадена преди всичко за осигуряване на удобство и подкрепа за всички маркетмейкъри, тя трябваше да обхване както наследените, така и функциите на блокчейн, за да осигури широкото участие и приемане на цифрови ценни книжа. Честно казано, повечето СТО са мостове за никъде. Без вграден, интегриран и оперативно съвместим пазар, в който цифровите активи могат да се движат, няма достатъчно ликвидност от заден план, за да бъде упражнението полезно за повечето емитенти. Надяваме се, че тази инфраструктура ще бъде трансформационна в дългосрочен план, но краткосрочните цели имат по-голяма природна природа. Важно е да се има предвид това, за да можем да преминем покрай хайпа и към зрялото, професионално възприемане на тези технологии.

WisdomTree Investments заедно с Инвестиционния офис на Абу Даби (ADIO) и други инвеститори, инвестирали в Securrency, тъй като имат за цел да интегрират блокчейн технологията в екосистемата на борсово търгувания фонд (ETF). Бихте ли споделили с нас как технологията на Securrency ще бъде интегрирана в ETF борсите?

WisdomTree е известен и надежден мениджър на активи и като стратегически инвеститор в Securrency предоставя невероятна възможност за внедряване на технологията си в екосистемата на ETF. Изводът е, че пазарът се нуждае от разпознаваеми продукти, които вече се радват на значителна ликвидност, така че ETFs са логичен и вълнуващ случай на използване на нашата технология. По-голямата част от дейността, свързана с ETF в областта на цифровите ценни книжа, е фокусирана върху ETF за криптовалута, а WisdomTree е била активна в това пространство в Европа. ETF не само ще привлекат големите борси за имена на домакинства, трансферни агенти и доставчици на инвестиционни услуги, но също така ще улеснят и по-безопасно за много по-широка база от инвеститори да участват в тези цифрови инвестиционни продукти.

На 7 януари Securrency обяви успешното завършване на повишение от Серия А за 17,65 милиона долара. Какви са плановете за набраните средства?

Securrency планира да използва своето финансиране от Серия A, за да подобри разработката на софтуера и платформата си, да се интегрира със стратегически партньори и други клиенти и да изгради своята оперативна структура. Благодарение на постоянната подкрепа на нашите стратегически партньори; инвестиционното бюро на Абу Даби, Monex Group, Inc ,. RRE Ventures, Strawberry Creek Ventures и Panthera Capital Investments можем да постигнем стратегическата си визия и мисия.

Бихте ли ни разказали повече за Securrency RegManager ™?

Securrency RegManager обхваща както нашия интерфейс на механизма за правила, така и очакваната патентна рамка за съответствие с индикатор за съответствие. Нашият механизъм за правила е слой за абстракция на обикновен език, който позволява на компаниите и техните адвокати не само бързо да създават политики, но и да могат лесно да одитират тези политики и да ги актуализират незабавно. Това ниво на удобство е от съществено значение за широкото приемане. Интерфейсът RegManager основно се отнася до предоставянето на инструменти за спазване на различни юрисдикции и безпрецедентно удобство на доставчиците на финансови услуги и участниците на пазара.

Също така ми беше интересно да науча повече за Securrency InfinXchange ™ и предимствата, които предлага?

InfinXchange е най-големият технологичен IP на Securrency. Това е API библиотека и финансова онтология, която съпоставя различни финансови услуги към набор от основни функции, напр. формиране на капитал, плащания, маршрутизиране на обмен, трансфери, корпоративни действия, ценообразуване на активи и съвместим трансфер на стойност през DLT и стари мрежи Това е приставка, създадена да бъде интегрирана с доставчици на услуги на трети страни.

2019 г. беше малко по-бавна от годината, отколкото бихме искали да видим за появата на маркери за сигурност, вярвате ли, че 2020 г. ще бъде различна?

Очакваме да видим ускорение на токенизирането на публично търгуваните активи през 2020 г. Това, заедно с доставчиците на финансови услуги, които си партнират с нововъзникващите фирми за маркери за сигурност, за да токенизират активи от институционален клас, ще бъде основна тенденция през 2020 г. Токенизационни платформи, изградени от големи технологични фирми като Microsoft и Facebook също е вероятно да се появят през 2020 г., заедно с издаването на цифрови активи от високо доверени инвестиционни фирми и мениджъри на активи.

Кои са някои от проектите, по които Securrency работи в момента?

Нашата основна цел е да улесним висококачествените издания на токени, носещи доходност, тъй като отключваме достъпността, която подхранва масовото глобално приемане на технология за разпределена книга във финансовите услуги – мечтата на ентусиастите на блокчейн за повече от десетилетие. Това изисква тясна работа с регулатори, участници на пазара и интуитивен потребителски интерфейс.

Посетете Securrency или нашата бизнес обява за секюрити, за да научите повече.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner