Цуг, Швейцария ‘Crypto Valley’ става най-новият регион, който приема BTC и ETH като данъчни плащания

През последните няколко години различни региони по света дадоха да се разбере, че тяхното намерение е да се превърнат в център за блокчейн. Докато малцина са успели да изградят репутация, свързана с технологията, несъмнено Цуг, Швейцария, е водещият. В резултат на това, когато се отнася до региона, се използва прякорът „крипто долина“.

Зуг продължава да укрепва тази репутация; то има съобщи че започвайки през 2021 г. регионът ще започне да приема биткойн и етер като плащане на данъци. За да използват тази услуга, всички данъкоплатци трябва да направят искане на персонализиран QR код от финансовия отдел на Zug за плащане.

„Като дом на Крипто долината, за нас е важно да продължим да насърчаваме и опростяваме използването на крипто валути в ежедневието … Чрез разрешаването на плащането на данъци с биткойн или етер, ние правим голяма стъпка в тази посока.“ – финансов директор Хайнц Тенлер

Използване на крипто за данъци

Заедно с решението да се приемат BTC и ETH като плащане на данъци, идват и различни условия. Те са както следва,

 • Услугата започва през 2021 година
 • Ще се приемат само Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH)
 • Плащанията трябва да бъдат изплатени изцяло
 • Допустими за данъчни салда до 100 000 швейцарски франка

Тъй като регионът се готви за тази промяна през 2021 г., през следващите седмици ще се проведе кратка пилотна програма.

Посредник

Въпреки че е известен като крипто долина, Zug (както и повечето региони) не би трябвало да разполага с технологията, с която да разработи решение за събиране на криптовалути като данъчни плащания. Като такова беше постигнато партньорство с популярния брокер Bitcoin Suisse.

В това партньорство е необходим многоетапен процес, за да се направят възможни плащанията за крипто данъци.

 1. Bitcoin Suisse събира плащания на данъци за криптовалута от гражданите
 2. Bitcoin Suisse незабавно преобразува криптовалутата във FIAT (швейцарски франкове)
 3. FIAT се прехвърли в кантоналната данъчна служба на Цуг

Естествено, тъй като това са транзакции, базирани на блокчейн, доказателствата за плащания и сетълменти по сметки вероятно ще бъдат бързи и прозрачни.

Въпрос, зададен от мнозина, е „как правителството ще избегне нестабилността, свързана с криптовалутите, когато ги приеме като плащане?“ Чрез структуриране на платежната система по този начин, финансовият отдел на Цуг е в състояние да избегне тази нестабилност, тъй като средствата веднага се преобразуват във FIAT.

„Ние не поемаме никакъв риск с този нов начин на плащане, тъй като винаги получаваме сумата в швейцарски франкове, дори ако плащането се извършва в биткойн или етер“ – финансов директор Хайнц Тенлер

Примери от миналото

Докато Zug приемането на криптовалути като средство за плащане на данъци е положителна новина, регионът в никакъв случай не е първият, който обявява подобна стъпка. Всъщност това е третият регион в Швейцария, който взе решение, като най-новият е общината на Цермат.  Забележително е, че също така Bitcoin Suisse направи решението възможно във всеки случай.

Извън Швейцария има и различни примери в Канада. Като страна, която непрекъснато е ръководила растежа на блокчейн, това не е изненада. От създаването на Ethereum до стартирането на първите биткойн фондове, Канада остава в челните редици на индустрията. Тези случаи в Канада са се случили през Ричмънд Хил и Innisfil.

Много форми

Смисълът на всички тези примери е прост – настъпва приемане и приемане на криптовалути. Въпреки че приемането на данъчни плащания е чудесен знак, приемането на криптовалути е очевидно по различни начини.

 • Данъци
 • Търг на разстояние (разглеждани като стойностни активи) – Иззетите BTC редовно се предлагат на търг от държавни органи. По този начин на BTC се дава доверие като актив разглеждани като ценни от самото правителство.
 • Регламенти – Регулаторните органи са признали постоянната сила на цифровите активи и са започнали да изменят и изясняват разпоредбите, за да осигурят по-добро бъдеще, в което те играят роля.
 • Институционални предложенияБиткойн фондове, Фючърсни пазари, и т.н..

Цуг, Швейцария

Играейки у дома на много компании, ориентирани към блокчейн, Zug е ​​регион в Швейцария, често наричан „крипто долина“. Той е спечелил този псевдоним поради крипто приятелски закони и разпоредби. Регионът е сравнително малък, където живеят около 127 000 души.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner