Atomyze обявява меко стартиране на платформа за токенизация

Отидете на Launch

Въпреки че вече съществуват различни платформи за токенизация – и още по пътя – една от най-очакваните е тази на Atomyze.

Продуктът TokenTrustAg има само съобщи тестовото стартиране на тяхната услуга. Основният движещ фактор зад очакването на тази платформа се връща върху установените им взаимоотношения. Например Владимир Потанин, най-богатият човек в Русия и президент на Норилски никел (Nornickel), публично заяви намерението си да токенизира различни стоки за търговия на платформата.

Трябва да се отбележи, че тестовият период на платформата Atomyze е ограничен само за бизнеса; По-конкретно тези бизнеси, които съставляват техния списък с партньори.

Компанията отбелязва, че след получаване на пълно лицензиране, операциите ще се разширят, за да включат по-голям обхват на инвеститорите.

Възможности

Токенизирането на активи не се ограничава само до ценни книжа. Използването на блокчейн и DLT може да бъде разширено до почти всичко ценно – включително често търгувани стоки.

Независимо от основния актив, Atomyze отбелязва, че като използват блокчейн и DLT, клиентите на тяхната платформа ще се възползват от различни възможности, включително, но не само, следното.

 • Разрешен изглед на транзакции
 • Повишена скорост на транзакциите
 • Финансиране
 • Свързване между компании и инвеститори

Активи от „Get-Go“

Въпреки че се очаква много активи да запълнят платформата Atomyze навреме, има три забележителни стоки, които ще бъдат на разположение по време на тази фаза на тестване.

 • Паладий
 • Кобалт
 • Мед

Всеки от тях е ключов актив за Nornickel и техните операции. Като такива, всеки ще бъде токенизиран, като инвеститорите ще получат способността да търгуват с тези активи, обезпечени с активи.

Партньорство нагоре

Както споменахме по-рано в тази статия, Atomyze успя да създаде впечатляващ списък от партньори в опита им да създадат нещо специално. Въпреки че присъствието на Владимир Потанин и Норникел е важно само по себе си, следните компании също са в комбинацията – допринасяйки за влиянието и потенциала на Atomyze.

 • IBM
 • Umicore
 • Трафигура
 • Глобален фонд паладий
 • Traxys

Стоки срещу ценни книжа


Освен интригата, осигурена от техните постижения досега, чрез Atomyze, TokenTrustAg няма намерение да се ограничава да се занимава само със стоки.

В момента компанията е в средата на кандидатстване за множество обозначения, които биха позволили на тях и техните дъщерни дружества да се ровят в света на токенизираните ценни книжа. При успешно присъждане на тези обозначения TokenTrustAg ще стане едновременно „саморегулирана организация“, както и лицензирана фирма за ценни книжа в Швейцария.

Коментар

След като обявиха тестовия си старт, представители на Atomyze, както и различни партньори, отделиха време да коментират.

Марко Гроси, главен изпълнителен директор на Atomyze, заяви,

„Основната идея на токенизацията не е в покупката или търговията с криптовалути; тя се състои в създаването на модерен и прозрачен механизъм за цифровизация на активите и в създаването на нови цифрови пазари, където токенизацията е услуга, която помага на издателите да прехвърлят правата върху своите активи в цифрова форма.

Маниш Чаула, глобален управляващ директор по енергетика & Natural Resources Industries в IBM, заяви,

„Съвместните усилия между Atomyze, IBM и Nornickel направиха възможно разработването на наистина мощно и уникално индустриално решение. Търговията с активи / стоки е само една от многото възможности в нашата индустрия, при които токенизацията може да трансформира текущите бизнес процеси … Като лидер в създаването на разрешени и управлявани частни блокчейн мрежи за индустриални резултати, ние сме нетърпеливи да помогнем за развитието на идеята за нов токен икономика с този проект. “

Магнатът

Владимир Потанин е руски магнат, известен с голямото си богатство. Богатство, което стана възможно благодарение на миньорския гигант Nornickel, където той служи като президент на компанията. През 2020 г. се смята, че богатството му надхвърля 27 милиарда долара, което го прави един от най-богатите хора в целия свят – и най-богатия в Русия.

Той отдели време да доразвие възгледа си за дигитализацията и как Nornickel се настройва да остане конкурентоспособен в бъдеще чрез Atomyze.

„Икономиката се дигитализира, тоест потокът от капитали се прелива от традиционната икономика към цифровата. Nornickel инвестира в различни цифрови решения за индустриални приложения. Токенизирането на платежни сетълменти е едно от тях. Nornickel ще бъде първата компания сред лидерите в добивната индустрия, която ще започне да търгува с помощта на жетони. Nornickel се интересува от този проект, защото ще позволи на компанията да популяризира паладий и други метали, като премине към цифрови методи за търговия. “

Атомизирай

Преди всичко Atomyze работи като платформа за токенизация, като същевременно поддържа централата в Zug ‘crypto valley’ Швейцария. Компанията функционира като продукт на TokenTrustAg. Пълен старт на услугите се очаква някъде в края на 2020 г..

Главният изпълнителен директор Марко Гроси понастоящем ръководи операциите на компанията.

В други новини

Засега стартирането на Atomyze вижда операции, извършвани само в тестов режим. Това ще предостави на клиентите на платформата време да се запознаят с нейните предложения, в очакване на стартирането на живо в края на 2020 г..

Това изчакване до края на 2020 г. се дължи отчасти на предстоящи промени около руското регулиране на цифровите активи. Наскоро разгледахме накратко целта на Русия за изменение на предишни разпоредби, в опит да модернизираме техния подход.

Банката на Русия се стреми да реконструира регулациите около цифровите активи

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map