Archax прави голяма стъпка към стартиране на платформа с разрешение на FCA

Archax, дългоочакваната борса за цифрови ценни книжа, току-що обяви успешната си оферта да стане напълно регулиран доставчик на услуги за виртуални активи (VASP), попечител на цифрови ценни книжа и борса за цифрови ценни книжа.

Тези обозначения, издадени от Органа за финансово поведение на Обединеното кралство, представляват огромни етапи по пътя на компанията към стартирането на нейния вторичен пазар.

Разрешение

Първоначално се очакваше, че Archax ще стартира своя обмен през втората половина на 2019 г. Това беше забавено, тъй като компанията чакаше разрешение от FCA.

Изглежда чакането все пак приключва. В това положително съобщение Archax посочва, че сега е регулиран като пазар за растеж на МСП и вторичен пазар за търговия с цифрови инструменти. Това означава, че под наблюдението на FCA Archax вече може да предлага следните услуги:

Главният изпълнителен директор на Archax, Греъм Родфорд, засегна процеса на упълномощаване и неговото значение, заявявайки,

 „От известно време разговаряме с FCA и процесът на кандидатстване беше труден път, но ние сме доволни, че сега постигнахме първия си важен етап, докато се подготвяме да стартираме първата британска борса за регулирани цифрови ценни книжа в Обединеното кралство по-късно тази година. ”

В допълнение към постигането на тези разрешения от FCA, Archax също успешно завърши регистрацията си като VASP. Това обозначение е ново задължително изискване в Обединеното кралство, което беше наложено в началото на 2020 г. Целта на тази регистрация е да позволи достатъчен надзор на компаниите, занимаващи се с цифрови активи, като токени за сигурност, тъй като FCA прави своята част за елиминиране на парите -пране и подла дейност.

Вторични пазари

Вторичният пазар се отнася до платформа за търговия с притежавани преди това ценни книжа – което означава, че сделките се извършват между инвеститори, а не с първоначален емитент на ценна книга. Тези платформи са от съществено значение за здравето на ценните книжа, тъй като предоставят на инвеститорите достъп до ликвидност в техните притежания.

Докато Archax ще предлага разнообразни услуги, най-вероятно се очаква вторичният му пазар. Понастоящем има много малко компании, които предлагат такива услуги – отчасти защото просто няма достатъчно издадени цифрови ценни книжа, които да ги гарантират. Това обаче се променя, което прави тези търговски центрове ключови за продължаващото приемане на този обещаващ сектор.

В момента най-известният вторичен пазар за подкрепа на цифрови ценни книжа е OpenFinanceNetwork (OFN). За съжаление, поради бавното развитие на сектора на цифровите ценни книжа, OFN наскоро имаше финансови проблеми, което предизвика промяна в тактиката.

Дейвид Лестър, съветник на Archax и бивш CSO на Лондонската фондова борса, засегна важността на блокчейна и това, което Archax се опитва да постигне, заявявайки,

„В настоящия глобален икономически климат предоставянето на нови, ефективни начини за достъп на малкия и средния бизнес до капитала е от ключово значение. Blockchain и токенизирането са иновации, които могат да дадат възможност за по-безтраене и прозрачност на пазарите, които в комбинация с регулирана борса на FCA като Archax, могат да доставят това, което сега наистина се нуждаят от капиталови доставчици, бизнес лидери и основатели. Стартирането на борсата Archax ще помогне за сближаването на институционалните и цифровите общности на активи и ще отвори нова ера за пространството на глобалните финансови пазари. “

Постоянен поток от сътрудници

Въпреки че пускането на пазара на Archax отне по-дълго от първоначално предвиденото, компанията не седи със скръстени ръце, тъй като чака необходимото лицензиране.

През изминалата година Archax успя да установи различни партньорства. Някои от тях се възползват от услугите, предлагани от Archax, докато други ще действат сами като доставчици на услуги, помагайки на Archax да завърши цялостното си предложение. Следват няколко от тези компании, които са видели обещанието в Archax и са решили да работят заедно.

Полимат

Наскоро беше обявено, че при стартирането Archax ще предостави пълна поддръжка за набора от цифрови ценни книжа, генерирани от Polymath.

Свързани технологии

Част от предлагането на обширен набор от услуги за цифрови ценни книжа включва адресиране на решения за попечителство. За Archax това беше направено чрез сътрудничество с Unbound Tech – базирана в Ню Йорк компания, специализирана в възможностите за попечителство.

Глобакап

Подобно на партньорството си с Polymath, Archax ще предоставя поддръжка за цифрови ценни книжа, издадени чрез Globacap и неговите DSO услуги.

Smartlands

Правейки вълни в Обединеното кралство чрез токенизирането на недвижими имоти, Smartlands скоро ще се възползва от стартирането на пазара на Archax, тъй като ще действа като дом и платформа за търговия на такива активи.

Токени

В това сътрудничество предстоящият пазар на Archax ще подкрепя търговията с цифрови ценни книжа, емитирани чрез Tokeny – Подобно на гореспоменатите споразумения с Polymath, Smartlands и Globacap.

Clearbank

Експлоатацията на всеобхватен пазар за цифрови ценни книжа е сложно начинание, изискващо различни решения за плащания, API услуги и др. За да се справи с това, Archax си сътрудничи с Clearbank, която ще осигури достъп до тези нужди.

Ако едно нещо стане ясно от тези различни сътрудничества, това е, че потребителите на предстоящия пазар няма да имат недостиг на активи, които да търгуват и да бъдат изложени на.

Главен изпълнителен директор на Archax, Греъм Родфорд, наскоро коментира относно тези партньорства, като се посочва,

„Нашите технологични партньори са безпрецедентни, имаме изграден набор от 35 цифрови издания и регистрираме глобални брокери и маркетмейкъри, готови за стартиране.“

Говорейки с Греъм

В нашата продължителна поредица от интервюта тук наcurities.io имахме щастието да завършим ексклузивна дискусия с изпълнителния директор на Archax, Греъм Родфорд.

В тази дискусия научаваме повече за целите на компанията, как те планират да ги постигнат и какво я отличава от конкуренцията. Не забравяйте да разгледате дискусията ТУК, за да научите повече за тази обещаваща компания.

Архакс

Основана през 2018 г., Archax поддържа операции в Лондон, Великобритания. Преди всичко Archax се надява да обслужва както професионални, така и институционални инвеститори чрез предстоящото стартиране на своя пазар на цифрови ценни книжа.

Главният изпълнителен директор Греъм Родфорд в момента ръководи операциите на компанията.

АрхаксАрхакс

Гледайте това видео в YouTube

Орган за финансово поведение (FCA)

Основана през 2013 г., FCA е регулатор на финансови услуги в Обединеното кралство. Целта на този регулатор е да осигури справедливи и прозрачни пазари за всички участници.

Управител, Никхил Рати, в момента ръководи операциите във FCA.

В други новини

Една от причините, поради които Archax се е оказал на прага на пускането на продукта, е подкрепата на ранните инвеститори. Един такъв инвеститор наскоро привлече вниманието ни, тъй като той също предприе стъпки напред. Това ще бъде SPiCE VC и новосформираното сътрудничество с Coinbase Custody.

Щракнете ТУК, за да научите повече за това как SPICE жетоните са намерили ново безопасно убежище чрез услугите за попечителство на Coinbase.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner