1X стартира като първа лицензирана частна борса за ценни книжа в Сингапур

1exchange (1X) Стартира

Вече стартира една от първите регулирани и лицензирани частни борси за ценни книжа в света, 1exchange (1X).

1exchange е сингапурска компания, която е изградила своя обмен в мрежата Ethereum. Тази платформа е спечелила подкрепата на големи играчи като Сингапурската борса (SGX), CapBridge, ConsenSys и други.

Стартирането на тази платформа предоставя възможност на МСП да получат по-лесен достъп до капитал, както и да осигури на инвеститорите по-голяма ликвидност и възвръщаемост на техните притежания.

Първо от портите

С пускането на платформата в експлоатация инвеститорите не трябваше да чакат дълго, за да открият първия поддържан актив на платформата. Това би било Aggregate Asset Management (AAM) – базирана в Сингапур компания за управление на фондове.

Това е първата от многото очаквани ценни книжа, които ще се търгуват на платформата в близко бъдеще. Компаниите, които котират ценни книжа на платформата, могат да регистрират до 30% акции. За AAM това представлява $ 5,6 милиона SGD, които са на разположение за търговия на 1 Exchange.

Коментар

Представители на различните компании, участващи в това начинание, отделиха време на неотдавнашната церемония по лансирането в Сингапур, за да коментират развитието. Следващото е, което няколко от тези лица трябваше да кажат за събитието.

Мохамед Исмаил, Старши вицепрезидент & Пазари на главен капиталов капитал, SGX, заявиха,

„Ние осъзнаваме, че компаниите в по-ранен етап на растеж може да се нуждаят от достъп до капитал, преди да са готови за публична регистрация. Подкрепихме 1exchange за създаване на добродетелна екосистема от капиталов поток, обслужващ компании в средно късните етапи на растеж, добавяйки към жизнеността на капиталовите пазари в Сингапур. С 1exchange компании като Aggregate Asset Management вече имат повече възможности за набиране на средства, както и средство за предоставяне на акционери и други заинтересовани инвеститори пазар за тези търгуеми частни акции. Имаме удоволствието да подкрепим този набор от частни обяви и се радваме да помогнем на компаниите да се подготвят за евентуално публично включване, когато са готови.

Кевин Ток, Съосновател на Aggregate Asset Management, заяви,

„Когато основахме нашата компания, бяхме сред първите мениджъри на фондове, които не начисляват такса за управление. Днес ние отново пробиваме нови позиции и правим история като първата частна листвана компания в Сингапур на 1exchange. Този частен списък започва следващата глава на растеж за нас и ние с нетърпение очакваме да донесем повече стойност за нашите притежатели на дялове и акционери. “

Choo Haiping, Главен изпълнителен директор на 1X, заяви,


„1X е благодарен за подкрепата на многобройните ни заинтересовани страни, включително регулаторите, SGX, нашите партньори във финансовата индустрия и компаниите и инвеститорите, които продължават да вярват в нашата мисия да създадем динамичен и динамичен пазар на частен капитал чрез търгуеми частни акции. ”

1обмен

1exchange (1X), е сингапурска компания, която е основана през 2018 г. След получаване на лиценз за „признат пазарен оператор“ от Паричния орган на Сингапур (MAS), 1exchange успя да разработи и предложи своите услуги. Това направи компанията първата и в момента единствена борса за ценни книжа в страната.

Понастоящем изпълнителният директор Choo Haiping контролира операциите на компанията.

ConsenSys

ConsenSys е софтуерна компания, базирана извън Ню Йорк, която е основана през 2014 г. Преди всичко ConsenSys работи, за да предоставя на компаниите решения, изградени върху мрежата Ethereum. ConsenSys предостави по-специално техническата помощ, необходима на 1exchange по време на процеса на разработване на тази първоначална борса.

Сингапурска борса

Сингапурската борса (SGX) е водеща борса, която играе активна роля в развитието на различни компании, занимаващи се с цифрови ценни книжа. SGX е не само инвеститор в 1 Exchange, но действа и като стратегически партньор в техните операции.

В други новини

Въпреки че 1exchange може да е първата по рода си в Сингапур, има различни други компании, които работят за пускането на подобни продукти в други части на света. Ето няколко примера за борси, които или са стартирали, или се очаква да стартират в близко бъдеще.

Gemini Exchange кандидатства за лиценз за брокер-дилър

BnkToTheFuture за използване на Altcoin.io за обмен на токени за сигурност

STX.Swiss – Децентрализирана борса за токени за сигурност

Интервюта – Греъм Родфорд, главен изпълнителен директор на Archax

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map