WealthSimple постига статус на Unicorn, присъединявайки се към конкурентни FinTech Firms Revolut и Robinhood

WealthSimple, канадският специалист по управление на богатството, има наскоро стана най-новата фирма FinTech за постигане на статут на „еднорог“. Това беше направено чрез неотдавнашен инвестиционен кръг, предложен от Technology Crossover Ventures (TCV).

Състояние на еднорог

Еднорозите са истински – поне не в традиционния смисъл на думата. В днешния свят „еднорог“ е термин, използван за описване на компания, която е достигнала оценка над 1 милиард долара.

Тези компании обикновено участват във FinTech и често са частни стартиращи фирми.

Взимам участие

Както бе посочено по-рано, TCV вече е помогнал на WealthSimple по пътя му да постигне този статус. Не само той обаче допринесе за този последен кръг на финансиране. Следните компании са тези, които са се присъединили към TCV при инвестиране.

  • Капиталови начинания на Meritech
  • Партньори на Greylock
  • Алианц х
  • Две сигма начинания
  • TCV поведе рунда

Натрупано, тази група инвеститори са донесли общо $ 114 млн. CAD ($ 87 млн. USD). По този начин WealthSimple вече може да се похвали с оценка от $ 1,4 млрд. CAD ($ 1,07 млрд. USD).

Тази оценка е увеличение в сравнение с последния кръг на компанията, който видя 190 милиона канадски долара (145 милиона щатски долара), набрани при оценка от 743 милиона канадски долара (566 милиона щатски долара).

Повишаване на таланта

Този конкретен кръг беше по-скоро за просто набиране на средства. В допълнение към притока на капитал, WealthSimple обяви, че ще добави TCV генерален партньор, Дейвид Юан, на своя съвет на директорите.

Дейвид Юан говори за това развитие и защо TCV избра да се присъедини към компания като WealthSimple.

„Наблюдавахме възхода на Wealthsimple на канадския пазар и обичаме начина, по който компанията внася простота, хуманност и удоволствие в личните финанси … TCV е фокусиран върху бизнеса, който има потенциал да трансформира индустриите и ние сме развълнувани да работим с Майк и екипът на Wealthsimple да изгради лидер във финансовите услуги и важна потребителска платформа. “

Широко разпространен растеж

В допълнение към нарастващата оценка, WealthSimple разширява широко своята гама от услуги, предлагани през 2020 г..


Съвсем наскоро WealthSimple обяви старта на своята новоизсечена услуга, наречена „WealthSimple Crypto“. Това е услуга със затворен цикъл, която позволява на своите клиенти да търгуват и Bitcoin, и Ethereum в безопасна среда.

Като компания, основана на обслужване на хора с технологично мислене, това беше изненадващ ход. По-младите поколения, израснали във все по-дигитален свят, се чувстват по-удобно с такива технологии. Тъй като милениалите бяха голяма част от клиентелата на WealthSimple, това беше логично разширение.

Фокусът върху по-младите поколения беше изложен наскоро и когато WealthSimple CFO, Лийн Ли, премина в нова роля, оглавявайки „Фондация WealthSimpleКато нов изпълнителен директор. Това начинание има за цел да развие и осигури достъп до финансови услуги, предназначени да помогнат на младите да спестят за университет / колеж. По това време Лийн Ли говори за това защо фондацията WealthSimple е важна за нея, като заяви,

„Само трима от братята и сестрите ми, включително и аз, получиха възможността да посещават колеж, докато другите двама трябваше да работят след гимназия, за да осигурят доходи за семейството … Достъпът до средно образование има въздействие през целия живот и е изключително важно да помогнете на всяко дете в Канада да получи тази същата възможност, каквато бях и аз. “

Благословия – преоткриване на управлението на богатството

Постигайки прехваления статус на „еднорог“, WealthSimple вече се оказва стабилно до други компании на FinTech, като Revolut и Robinhood.

Докато всяка от тези компании се е обърнала към FinTech и съответната им клиентела по уникален начин, всички те имат обща черта – да преоткрият начина, по който управляваме и имаме достъп до богатството. В скорошен принос към текущата ни поредица „Лидери на мисли“, Daglar Cizmeci, Изпълнителният директор на Red Carpet Capital разгледа тази тенденция.

Той твърди,

„Цялата индустрия на финансовите услуги е разтърсена от технологичната революция, която от своя страна оформи света. Управление на богатството през 2020 г. не е изключение от тази тенденция. Fintech преоткри пейзажа на управлението на инвестициите, като включи големи данни, изкуствен интелект и машинно обучение, за да оптимизира портфейлите, да смекчи рисковете и да оцени инвестиционните възможности. “

WealthSimple

Основана през 2014 г., WealthSimple е доставчик на финансови услуги със седалище в Торонто, Канада. От стартирането WealthSimple натрупа клиентска база на обща стойност близо 200 000 и управлява активи на стойност 5 милиарда долара.

Главният изпълнителен директор Майкъл Катхен понастоящем ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map