Разпределението на биткойни нараства сред финансовите резерви

Намиране на самоличност

От самото си създаване, биткойн се разглежда от мнозина като валутата на бъдещето – дигитален актив, способен да работи в глобален мащаб, като същевременно предоставя както способността за ефективно съхранение и прехвърляне на стойност.

Докато крайната цел на биткойн може да бъде да се утвърди като истинска, практична валута, тя все още не е там. Има различни компании, които работят за постигането на тази цел, но разработват решения като Lightning Network. Тези решения са опити за повишаване на мащабируемостта и поверителността, като същевременно намаляват оперативните разходи. Въпреки че Lightning Network започва да вижда смислено приемане, все още ще мине известно време, преди протоколът от втория слой да е обичайно явление.

За момента изглежда, че новата вълна от институционални инвеститори, които навлизат на пазара, го правят по една основна причина – да хеджират своите залози. В резултат на това наблюдаваме нарастващ размер на „съкровищни ​​резерви“, които се възползват от нарастващите нива на разпределение на биткойни.

Казначейски резерви

Тази идентичност, подправена като хедж инвестиция, не показва признаци на отслабване, докато се отправяме към Нова година. Следващите компании са няколко от тези от последните месеци, които подчертаха и засилиха тази тенденция, тъй като всяка от тях инвестираше значителни суми в биткойн.

MicroStrategy

Може би най-големият известен скорошен инвеститор в биткойн е фирмата за бизнес разузнаване, MicroStrategy. В разхода на разходите, който започна през октомври, тази американска компания се превърна в гласен поддръжник на цифровия актив.

Майкъл Сейлър, изпълнителен директор на MicroStrategy, вярва, че „Биткойн е банка в киберпространството, управлявана от неподкупен софтуер, предлагаща глобална, достъпна и проста, & осигурете спестовна сметка за милиарди хора, които нямат възможност или желание да управляват собствен хедж фонд. “

Инвестиция в биткойн – 70 470 BTC на стойност $ 1,858,202,289 USD

SkyBridge

С значителна инвестиция и предстоящ биткойн фонд, SkyBridge направи един от най-големите пръски в сектора от края.

Съоснователят на SkyBridge, Антъни Скарамучи, наскоро заяви пред CNBC, „Трябва да приемете дали биткойнът е магазин за стойност или не … Все още има скептици и затова мисля, че сме в първия ининг. Но след проучването, което направихме … и предвид паричното предлагане и глобалната координация на централните банки в момента, това ще бъде много силен клас активи през следващото десетилетие. “

Биткойн инвестиция – $ 182 000 000 USD

Квадрат

Като един от най-гласовитите привърженици на биткойните, не беше изненада, когато компанията на Джак Дорси, Square, обяви покупката си на стойност 50 милиона щатски долара на дигиталния актив в края на 2020 г. Това очевидно беше разумен ход, тъй като тази инвестиция оттогава скочи рязко като стойност, почти утроена по това време оттогава.

Главен финансов директор на Square, Амрита Ахуджа, държави, „Ние вярваме, че биткойнът има потенциала да бъде все по-повсеместна валута в бъдеще … С нарастването на приемането ние възнамеряваме да се учим и да участваме дисциплинирано. За компания, която изгражда продукти, базирани на по-приобщаващо бъдеще, тази инвестиция е стъпка в това пътуване.

Биткойн инвестиция – 4 709 BTC на стойност $ 124 170 208 USD

Coinsilium

Въпреки че има дългогодишен интерес към криптовалутите като цяло, Coinsilium е признал стойността на някои топ активи като Bitcoin и Ethereum. Като такава, компанията предприе неотдавна ходове, за да увеличи експозицията си към тези най-добри активи чрез своите съкровищни ​​резерви.

Биткойн инвестиция – 1 090 000 щатски долара +

Ruffer

Тази британска инвестиционна фирма управлява активи на стойност над 27 милиарда долара. Наскоро компанията направи вълни, когато реши да закупи значително количество биткойни, за които се смята, че възлизат на около 2,5% от нейните съкровищни ​​резерви.

„Биткойнът разнообразява (много по-големите) инвестиции на компанията в злато и облигации, свързани с инфлацията, и действа като хеджиране на някои от паричните и пазарните рискове, които виждаме“,

Биткойн инвестиция – 45 000 BTC на стойност $ 1 186 591 500 USD

BIGG Digital Assets

Като брокерска фирма за криптовалути, BIGG практикува това, което проповядва. Освен че предлага услуги, свързани с биткойни, на своите клиенти, компанията е признала стойността зад биткойн и е инвестирала значителна част от хазната си в дигиталния актив.

Главният изпълнителен директор на BIGG, Марк Бинс, заявява: „BIGG (бившата BIG Blockchain Intelligence Group) започна да натрупва биткойн още през 2015 г. Биткойнът оцени значително като клас активи за хоризонти 1, 2, 5 и 10 години и ние вярваме, че въздействащото поскъпване на цените днес е по-силно от всякога. Участието и закупуването на институциите и масовото приемане ще продължат да определят цената на биткойните, тъй като предлагането остава ограничено. Ние вярваме, че нашите биткойн холдинги могат да действат като самофинансиращи се с течение на времето, тъй като ние продължаваме да разширяваме нашата основна крипто търговия и блокчейн съдебен софтуерен бизнес. “

Биткойн инвестиция – 189,5 BTC на стойност $ 4 996 868 USD

* цифри, точни към момента на писане. USD стойността на биткойн може да варира бързо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner