Основни данъчни решения, които си проправят път към крипто

Основното приемане на криптовалути е в ход. През последните месеци продължаващата пандемия подчерта предимствата на цифровите валути по целия свят, което доведе до масово възраждане на пазара на криптовалути. Централните банки разработват цифрови валути, големите корпорации преобразуват финансовите резерви в биткойн, а фирмите на FinTech разработват платформи, поддържащи такива активи.

Въпреки тези положителни развития, има няколко области, които често се отбелязват като липсващи – задържане на криптовалутите от истински полет.

  • Търговски терминали – Възможността да правите прости покупки с цифрови валути
  • Попечителски услуги – Способността за безопасно съхраняване на цифрови активи, без да е необходимо да бъдете технологично подковани

Всеки от тях често се отбелязва като голямо препятствие, което трябва да бъде изчистено, за да настъпи основното осиновяване – и то с основателна причина, тъй като и двете са реални проблеми, с които биха се сблъскали ежедневните потребители.

Често забравяната област е необходимостта от прости и ефективни данъчни решения. Покупката и продажбата на криптовалути не е забавна дейност без никаква данъчна тежест. Обикновено правителствата изискват капиталовите печалби да се изчисляват за всяка сключена сделка, заедно с различни други изисквания.

За съжаление много инвеститори не са напълно наясно с данъчните последици, свързани с търговията с криптовалути. Допълнително усложняване на това е проста липса на възможности за опростяване на процеса. Да, има компании на трети страни, които се опитват да направят точно това, но липсата им на интеграция с основните платформи за търговия води до това, че тези услуги остават неизвестни за мнозина.

Ден на разплата

За много от онези, които искат да пренебрегнат недостига на лесни за ползване решения и продължават да търгуват така или иначе, идва ден на отчитане. Когато този ден се случи, ще има или такива, които са докладвали за своята дейност, и ще плават – и ще има такива, които не са успели да го направят, и ще потънат.

Всяка държава по света има свой собствен набор от правила и насоки около изискванията за отчитане на криптовалутите. Въпреки че ранните участници в индустрията може би са заобиколили отчитане на дейности поради небрежен надзор, това бързо се променя. Обекти като Служба за вътрешни приходи (IRS) и Канадска агенция за приходите (CRA), дадоха ясно да се разбере, че очакват подходящо докладване.

Данък

Надяваме се, че въпросът за данъците и криптовалутите ще остане в миналото през следващите години, тъй като популярните платформи продължават да се задълбочават в индустрията. Следват три примера за добре познати компании, свързани с FinTech, набезите им за криптовалути и какво правят по отношение на данъците – две с план и една wild card.

PayPal

Най-новата фирма FinTech, която се впуска в криптовалути, е една от най-големите около нас – PayPal. Въпреки че не се очаква поддръжката да започне още няколко седмици / месеци, в зависимост от местоположението на човек, инвеститорите, които очакват да използват услугата, вече се чудят какво данъчно решение ще предложи PayPal.

PayPal не е посочила какви са плановете му за минимизиране на тежестите при данъчно отчитане. С всички погледи към PayPal (регулатори и потребители), това може да е така засега, но вероятно не завинаги. Въпросът е дали PayPal ще разработи свое собствено решение? Ще придобие ли компания като SimpleTax? Или ще си партнира и интегрира услугите на друг подобен TaxBit?

WealthSimple


Сравнително новодошъл в криптовалутите, WealthSimple обяви своята крипто платформа в края на 2020 г. Тази платформа, която улеснява покупката и продажбата на различни топ активи (Bitcoin, Ethereum и др.), Има голям потенциал за представяне на криптовалути на разнообразна група клиенти.

Независимо дали е умишлено или не, WealthSimple има щастието да направи стратегически ход през 2018 г., който ще бъде от полза за новосформираната му крипто платформа – закупуването на SimpleTax.  Тази популярна данъчно ориентирана платформа внася простота при подаване на данъци. Освен това от години поддържа потребители, които участват в търговията с криптовалути. В резултат на това WealthSimple е готов и готов да подкрепи новата си платформа с така необходимото данъчно решение, фокусирано върху крипто.

зодия Близнаци

Докато WealthSimple предоставя достъп до широк спектър от финансови възможности, включително TFSA / RRSPs / и т.н., Gemini има по-фокусиран подход към криптовалутите.

Все по-популярната платформа има само съобщи че ще интегрира софтуер от TaxBit, създаден специално за отчитане на криптовалутна дейност. Един от акцентите на тази услуга е способността на инвеститорите не само да генерират отчети в края на годината, но и да проследяват ефекта от своята търговия върху данъците в реално време.

Тайлър Уинкълвос, главен изпълнителен директор на Gemini, заяви: „Софтуерът на TaxBit автоматизира изчисленията, необходими за отчитане на крипто данъци, като помага да се намали болезнената точка на крипто данъците за нашите потребители. Инвеститорите също така ще могат да видят данъчните последици в реално време от всяка сделка, която правят с Близнаци. “

Максималист по избор?

Терминът, често използван при обсъждане на инвестициите в биткойн, е „максималистичният“. Това се отнася до инвеститори, които вярват в ефикасността на биткойн преди всичко и максимизират своите притежания в този единствен актив, вместо да диверсифицират различните алтернативни монети.

Имайки предвид въпроса около данъците, обсъден днес тук, възниква въпросът – дали всички инвеститори биткойн са максималисти по избор? Или те просто са възпирани от обременителни данъчни изисквания и липсата на възможности за преодоляване на това?

Надяваме се, че по-рано от по-късно този проблем ще се превърне в спорен момент и компании като WealthSimple, Gemini, PayPal и други ще продължат да задоволяват нуждите на индустрията.

Вземането от всичко това е просто – Научете вашите местни данъчни изисквания и се придържайте към тях. Не бъдете уловени да бъркате, опитвайки се да осмислите годината на неотчетена дейност, когато IRS / CRA / и т.н. идва да се обажда.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map