Настъпи промяната – нов лидер на OCC, справедливо пазарно решение и законопроекти

Цифровите активи са тук, за да останат. Регулаторите и традиционните банки най-накрая приемат този факт и коригират операциите, за да се приспособят към тяхната интеграция.

Смяна на лидера

Само преди дни обсъждахме свободната роля на председател на SEC и Гари Генслер – очаквания наследник на Джей Клейтън. Днес, новините се счупиха че ще бъде изпълнена друга високопоставена роля. Смята се, че Службата на контролера на валутата (OCC) е намерила своя нов лидер в Майкъл Бар.

Всяка от тези гореспоменати роли са изпълнени от номинации от председателстващата президентска администрация. Като такъв, опитът и професионалната история на тези назначени лица могат да хвърлят малко светлина върху мотивите и целите на администрацията през следващите години.

За щастие за цифровите ценни книжа, всеки от тези, които се очаква да бъдат назначени, е добре запознат с блокчейн и многобройните му реализации. Докато Генслер е известен със своето блокчейн преподаване в M.I.T, Barr има опит като съветник в Ripple Labs от 2015 г..

Служба на контрольора на валутата

OCC притежава голямо количество власт в Съединените щати. Той отговаря за надзора над над 1200 банки и за създаването на регулации, съгласно които те трябва да спазват.

През последните месеци OCC беше разглеждан в особено положителна светлина от тези, които се занимават с цифрови активи, поради множество разработки. Освен очакваното назначаване на blockchain разбирам Майкъл Бар, по-долу са няколко примера за тези промени, приложени от OCC, които се очаква да се възползват от узряването на цифровите активи.

Честен достъп

На 14 януари 2021 г. OCC пусна окончателната итерация на своя „Честен достъп’Правило. Просто казано, това развитие пречи на банките в Съединените щати да налагат общи забрани на компании и лица, свързани с определени индустрии.

„Както контрольорите и служителите в предишни администрации ясно заявиха в речи, насоки и показания, банките не трябва да прекратяват услугите на цели категории клиенти, без да извършват индивидуални оценки на риска. Несъвместимо е с основните принципи на разумното управление на риска да се вземат решения, основаващи се единствено на заключителни или категорични твърдения за риск, без действителен анализ. “

За съжаление, през последните няколко години имаше много случаи на компании, отказващи услуги в традиционния банков сектор, просто поради принадлежност към криптовалути. Въпреки че този отказ на услуга все още може да се осъществи, OCC сега гарантира, че банките трябва да имат основание за това.

„Когато голяма банка реши да прекъсне достъпа до благотворителни организации или дори посолства, обслужващи опасни части на света или компании, извършващи легален бизнес в САЩ, които подкрепят местните работни места и националната икономика, те трябва да покажат своята работа и законните бизнес причини за това, “

За индустрията, която току-що стъпва на крака, ограничението до традиционните банкови услуги със сигурност е продължителна пречка. С тази нова промяна на правилата, която трябва да влезе в сила през април 2021 г., игралното поле ще бъде по-справедливо и по-прозрачно за всички.


Разрешения предоставени

Дни преди финализирането на решението си за „Честен достъп“, OCC публикува тълкувателно писмо 1174. Това беше още една положителна промяна, тъй като позволява на банките да използват и издават свои собствени стабилни монети.

„Националните банки и федералните спестовни асоциации (наричани общо„ банки “) могат да използват нови технологии, включително INVN и свързаните с тях стабилни монети, за да изпълняват банково допустими функции, като например разплащателни дейности.“

В допълнение към OCC, отваряща възможността за стабилна употреба на банки между банките, днес беше представен Законодателен законопроект 648, който се отнася до банките в щата Небраска. Този законопроект има за цел да предостави на банките възможността да съхраняват криптовалути за клиентите. Този законопроект, изготвен от сенатора Майк Флуд, е първа стъпка към неговия цел да направим Небраска център за FinTech.

Като цяло, между неотдавнашните решения на OCC и издаваните законопроекти, не е трудно да се предположи, че в близко бъдеще традиционните банки ще се гмуркат с пръст в цифровите активи. Тъй като мнозина участват в дигитални активи, твърдо вярващи, че приемането от традиционните банки не е необходимо за успех, ползата от това развитие все още предстои да бъде определена. След като обаче нещо е сигурно – промяната е на път.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map