MicroStrategy ще се гмурне по-нататък в биткойн с допълнителни 550 милиона щатски долара инвестиции

Има безброй твърдо вярващи в биткойните по целия свят. Много малко обаче, ако има такива, демонстрираха това убеждение повече от изпълнителния директор на MicroStrategy, Майкъл Сейлър. Това беше допълнително подчертано с неотдавнашното представяне на компанията съобщение че иска да закупи още 550 милиона щатски долара от най-големия дигитален актив.

Повишаване на $ 550 млн

За да направи тази покупка, MicroStrategy има посочено че се надява да събере необходимия капитал чрез продажба на „конвертируеми старши банкноти“. Състояния на MicroStrategy,

„Бележките ще бъдат необезпечени, старши задължения на MicroStrategy и ще носят лихва в размер на 0,750% годишно, платима полугодишно с просрочие на 15 юни и 15 декември всяка година, започвайки на 15 юни 2021 г. ще настъпи на 15 декември 2025 г., освен ако не бъдат обратно изкупени, изкупени или конвертирани по-рано … Бележките ще бъдат конвертируеми в пари, акции от обикновени акции от клас A на MicroStrategy или комбинация от пари и акции от обикновени акции от клас A на MicroStrategy при избора на MicroStrategy “.

Въпреки размера на това повишение, MicroStrategy възнамерява да се съсредоточи единствено върху увеличаване на експозицията си към биткойн, като укрепи своя държавен резерв с устойчивия на инфлация цифров актив.

„MicroStrategy възнамерява да инвестира нетните приходи от продажбата на банкнотите в биткойн“,

Съществуваща експозиция

Както беше посочено по-рано, решението за набиране на капитал с цел закупуване на биткойн не е първият набег в цифровите активи за MicroStrategy. Преди около два месеца компанията направи вълни с първата си покупка от 21 454 BTC. Не се задоволявайки с тези притежания, компанията удвои инвестициите си, закупувайки допълнително 16 796 BTC скоро след това.

Въпреки че все още няма указания коя компания MicroStrategy ще си партнира, за да извърши действителната покупка на биткойн, всяка от предишните покупки на компанията е улеснена от Coinbase.

Перфектно време?

Оправдавайки тези ходове, покупките – които се равняват на приблизително 425 милиона щатски долара по време на покупката – нараснаха значително в стойност оттогава. Смята се, че тези масивни възвръщаемости към момента се равняват на около 250 милиона щатски долара. Зашеметяваща възвръщаемост за кратък период от време.

Въпреки огромната възвръщаемост, генерирана на първата фаза на тази инвестиция, последните новини за намерението на компанията да събере допълнителни 550 милиона щатски долара за закупуване на повече BTC не бяха посрещнати с ентусиазъм от всички външни източници.

Това беше изложено наскоро, когато анализаторите на Citi понижиха акциите на MicroStrategy от „неутрални“ до „продадени“. Отговорниците за тази промяна посочиха, че компанията показва „непропорционален фокус“ ​​върху цифровите активи.

Времето ще покаже дали Citi е правилна при понижаването на този запас. Въпреки че може да е прав в тревогата си поради този фокус върху дигиталните активи, едно е сигурно – MicroStrategy е всичко в биткойн. Те или ще потънат, или ще се издигнат на гърба на тези решения.


Преобразувания

Докато Citi може да не е убеден в достойнствата на решението за набиране на 550 милиона щатски долара за закупуване на биткойн, други известни инвеститори са превърнати в вярващи, претегляйки движението с по-положителна позиция.

Милиардерът Рей Далио наскоро изрази споделена вяра в бъдещето на активи като биткойн, тъй като предвижда бъдеще, в което централните банки продължават да печатат пари, което води до непроверена инфлация.

„Мисля, че биткойнът (и някои други дигитални валути) през последните десет години се утвърдиха като интересни алтернативи на активите, подобни на злато, с прилики и разлики със злато и други мобилни (за разлика от недвижимите имоти) складови богатства. Така че може да служи като диверсификатор на златото и други подобни запаси от богатства. ” – Рей Далио

Макар да не коментира директно решенията на MicroStrategy, друг известен инвеститор, който наскоро показа признаци на затопляне към биткойн, е Кевин О’Лиъри. Енигматичният бизнесмен наскоро заяви, че ако биткойн ETF трябва да бъде одобрен от SEC, той ще разпредели около 5% от портфолиото си – брой, потиснат от текущата волатилност на BTC за момента.

„Ако случаят беше такъв, ако утре сутринта се събудим и SEC каза, че можете да създадете ETF с биткойн и ние смятаме, че биткойнът е легитимна, знаете ли, платежна система и запас от богатство, не само ще се покачи, но и вие имам много хора като мен да инвестират в него … Бих казал добре, ще му дам 5% тежест, така че да знаете, че всъщност не искам значителна част от портфолиото ми да има такава променливост. ” – Кевин О’Лиъри

MicroStrategy

Основана през 1989 г., MicroStrategy е една от водещите фирми за бизнес разузнаване в света.

Понастоящем изпълнителният директор Майкъл Сайлър ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map