Какво е спирането на производителите на телефони от Global Crypto Adoption?

Широко разпространеното крипто приемане поставя редица предизвикателства, независимо от индустрията, което прави пазара на мобилни телефони не изключение. Правени са редица опити за увеличаване на приемането на криптовалути. Това включва ръка за помощ от Mastercard, която пусна нова мултивалутна карта за плащане. Изглежда обаче, че производителите на телефони все още не са напълно убедени.

През последното десетилетие се наблюдава постоянен растеж в приемането и използването на крипто, който се увеличава в много различни страни по света. Криптовалути, първият по рода си биткойн, който стартира през 2009 г. и оттогава породи редица други криптовалути, отвори нови перспективи за транзакции на стоки и инвестиции. Графиката по-долу ни дава добро представяне на процента на хората, които притежават и използват крипто в тези избрани държави.

Какво спира производителите на телефони от Global Crypto Adoption?

(Източник: Statista)

Търговията с крипто минимизира таксите за транзакции, предлага безгранични плащания, достъп за всички участващи страни и предлага незабавно уреждане. След публикуваната бяла книга на все още демаскирания Сатоши Накамото, която очертава използването на биткойн, никой не би могъл да предвиди колко популярна и променяща играта ще стане крипто революцията и това също за толкова кратко време.

Глобално приемане на крипто

Според Chainanalysis’s Global Cryptocurrency Adoption index, Русия, Украйна и Венецуела бяха първите три страни за приемане на крипто през 2020 г. Таблицата по-долу очертава 10-те държави, които са приели криптовалута през 2020 г., показвайки, че развиващите се страни са сред най-популярните потребители, водещи приемането на крипто на дребно с водеща Украйна начинът.

Какво спира производителите на телефони от Global Crypto Adoption?

(Източник: Прозрения)

Въпреки че Китай и САЩ все още доставят значителна част от стойностите на крипто транзакциите в световен мащаб, първите десет класации отразяват как по-малките държави са значително по-активни потребители на цифрови валути от 154-те държави, които са анализирани.

Дванадесет от тези страни са имали толкова малка активност в цифровата валута, че са получили оценка 0, което означава, че крипто е все още дълъг път. Имайки това предвид, нека разгледаме някои от причините, поради които производителите на телефони може да не са склонни да стъпват в приемането на крипто.

Страхът от приемане на крипто сред производителите на телефони

Въпреки че големите производители на смартфони непрекъснато добавят крипто функции към телефоните си, те изглеждат скромни в областта на приемането на крипто като метод на плащане. Смята се, че това до голяма степен се дължи не само на нарастването и спада на крипто интереса, но и на икономиката и нейната стабилност като цяло.

Също така изглежда, че има огромно количество проблеми с доверието, които идват с използването на крипто, като например необходимостта да се въведе регулация и да се отразяват, за да се отрази окръгът, в който се продават продуктите им, и собствената репутация на организациите. Поверителността и доверието и мащабируемостта докъде ще стигнат техните продукти, използвайки крипто, също е друг обмислящ фактор.


Много производители се опасяват, че положителният ръст на крипто ще се срине, което ще доведе до загуба на значителна печалба, особено ако позволяват на потребителите да купуват техните продукти, използвайки цифрова валута. По отношение на фиатната валута съществува разбираемо ниво на колебания, което се представя от икономиката като цяло, но изглежда рискът е далеч по-малко голям.

През 2019 г. HTC пусна своя блокчейн телефон, който можеше да бъде доставен само с криптовалута. За съжаление усилията им не се оказаха успешни и затова те преразгледаха стратегията си и започнаха да приемат фиат валута. Това е ясен показател не само за нежеланието на потребителите да купуват с крипто, но и за липсата на търсене за него.

Последните статистически данни като тези по-горе може да помогнат на производителите на телефони да направят скок на вярата, като приемат криптовалута като метод за плащане на своите продукти, но само в тези специфични страни, където има повишение и може би търсене за приемане на цифрови валути.

Може ли проблемът да е и застоялият пазар на телефони?

На и без това спъващият се пазар на телефони, пандемията е видяла нещата да се влошават. Намаляването на продажбите на слушалки на и без това застоял пазар определено не беше добре дошло. В сравнение с миналото, потребителите на смартфони не са надграждали своите телефони, което е причинило забавяне на пазара.

Въпреки че конкуренцията между конкурентите все още е ожесточена, наборът от телефони, пуснати на пазара всяка година, просто не е достатъчен, за да накара потребителите да искат да похарчат парите си, особено тъй като много от тях смятат, че сегашните им телефони все още имат много живот. Според Гартнер, Световните продажби на смартфони са намалели с 20% през 2020 г..

Какво спира производителите на телефони от Global Crypto Adoption?

За съжаление, цифрите, представени от горната таблица, показват много мрачна картина за пазар на смартфони като цяло за всички технологични гиганти за 2020 г. Разбираемо е, че 2020 г. е била предизвикателна година в повече от една насока, но спадът в интереса, съчетан с това, което вече е бил застоял пазар, показва, че възстановяването от тази година ще бъде трудно. Поради тази причина може да се твърди, че производителите на телефони не са склонни да се гмуркат в океана от криптовалути.

Сребърната подплата обаче е, че застоялият пазар е принудил производителите да настояват за иновации, целящи да лансират нови, по-напреднали смартфони с по-голяма технология. Имайки това предвид, бъдещето на пазара на смартфони може да изглежда много по-различно от сега, което ги кара да скочат в приемането на крипто.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map