Инвестиционните посредници установяват, че биткойнът е нестабилен, некорелиран и с голямо търсене

Тъй като биткойнът се доближава до рекордни върхове спрямо щатския долар, инвеститорите по целия свят се опитват да осмислят защо.

Въпреки че няма една-единствена причина, която подхранва скорошния скок в популярността и цените на най-голямата криптовалута в света, по-долу са някои от основните положения, отбелязани от инвестиционните посредници като ключови причини защо.

Летливост

През годините имаше няколко повтарящи се недостатъка на биткойните, често папагалирани от тези, които както вярват, така и не вярват в ефикасността на криптовалутата. Най-често срещаната сред тях е волатилността на Биткойн.

Докато инвеститорите на дребно могат да бъдат привлечени от колебанията на пазара, синоним на биткойн, институционалните инвеститори може да не са. С навлизането на повече институционални играчи в сектора се смята, че нестабилността бавно ще намалее, което ще доведе до навлизането на още повече инвеститори.

Изглежда, че най-накрая сме в критичен момент, когато Биткойн е узрял достатъчно, че започва да се похвали с нива на волатилност, дори по-добри от традиционните акции. Ако това звучи необичайно, просто погледнете a скорошен доклад завършен от инвестиционен посредник Ван Ек.

„В нашето текущо изследване на волатилността сравнихме 90-дневната и годишната нестабилност – измерена чрез ежедневното им стандартно отклонение1 към 13 ноември 2020 г. – на биткойн спрямо съставните части на S&Индекс P 500. Установихме, че биткойнът показва по-ниска волатилност от 112 акции на S&P 500 за период от 90 дни и 145 запаса от началото на годината. “

Въпреки че очевидно все още има място за подобрение, това е обещаващ знак за зрялост на пазарите на биткойн, което във връзка със следните точки без съмнение помага за повишаване на цените.

Корелация

Има два основни случая на използване, които инвеститорите предвиждат за биткойни в бъдеще.

  • Действайте като функционална валута
  • Действайте като запас от стойност

С подобрения като Мълниеносна мрежа се разработва, въпрос на време е биткойн да се похвали с възможността да функционира и като двамата. За момента по-голямата част от интереса към Биткойн се отнася до неговата функционалност като хранилище на стойност.

За да действа като запас на стойност, активът в идеалния случай ще се похвали с ниска корелация с повечето други активи. За съжаление, има повтаряща се идея около Биткойн, че той е силно корелиран с традиционните пазари – което означава, че ако акциите претърпят крах, Биткойн няма да изостане много. Инвестиционните посредници са работили усилено, за да разберат по-добре тази връзка през последните няколко месеца, разсейвайки миналото понятие за корелация.

Fidelity Digital Assets наскоро публикувано своите констатации за BTC корелация, като се посочва,

„Корелацията на биткойн с други активи от януари 2015 г. до септември 2020 г. … е средно 0,11, което показва, че почти няма връзка между възвръщаемостта на биткойн и други активи. За напомняне, корелациите попадат в диапазона от -1 до 1. Корелацията от 1 показва перфектна положителна корелация или че променливите ще се движат заедно. Корелация от -1 се отнася до перфектна отрицателна корелация, така че променливите да се движат в противоположни посоки. Корелация на или близо до нула (некорелирана или некорелирана) означава, че няма връзка между променливите. “


По-нататъшната подкрепа на Fidelity Digital Assets са различни известни инвеститори, които са стигнали до същото заключение.

Антъни Помплиано, съосновател на Morgan Creek Digital Assets, държави,

„И така, как се справи Биткойн по време на икономически спад? Превъзхождаше акциите, облигациите, златото, петрола и почти всичко останало. Той също така има ниска или никаква корелация за какъвто и да е материален период от време. Биткойнът е най-доброто убежище & пазарът го доказва. “

Въпреки че може да мине известно време, преди Биткойн да функционира ефективно като валута (която Според за изпълнителния директор на PayPal, Дан Шулман, ще се случи в крайна сметка), изглежда, че вече се затвърждава като жизнеспособен хедж актив с почти нулева корелация между себе си и традиционните пазари.

Предлагане срещу търсене

Не липсват валути на FIAT. Правителствата по света продължават да надуват циркулиращите доставки на валутата на всеки, като продължават да печатат / секат. С тази възможност предлагането срещу търсенето може да се манипулира по желание.

Биткойн, от друга страна, има фиксирана сума от 21 милиона BTC. Светът, обаче, няма достъп до тези 21 милиона BTC към момента, тъй като при всеки преминаващ блок се освобождава само определена сума.

Инвестиционната компания Pantera Capital сега открива, че настоящите изисквания за биткойн започват да надхвърлят количеството биткойн, пуснато „в дивата природа“. В резултат на това цените се покачват, тъй като инвеститорите са склонни да плащат нарастващи суми за актив при нарастващо търсене.

Това увеличение на търсенето, което се наблюдава от Pantera Capital, е се приписва на нови играчи на пазара като PayPal и Square’s Cash App.

„Когато PayPal стартира, обемът започна да експлодира … в рамките на четири седмици след пускането на живо, PayPal вече купува почти 70% от новото предлагане на биткойни.

PayPal и Cash App вече купуват повече от 100% от всички новоиздадени биткойни. “

Търсенето и предлагането на биткойн трябва да бъде интересна метрика за проследяване на движението напред, тъй като PayPal най-вероятно бележи първия от многото платежни процесори, които се очаква да скочат в битката през следващите години.

Присъдата

Както беше посочено по-рано, няма нито една причина, която да обясни възраждането на биткойните – по-скоро играят редица фактори. Въпреки че те могат да се променят с времето, изследването, което се завършва от инвестиционните посредници, сочи към няколко ключови момента.

  • Летливи ли са биткойните? Ван Ек казва „Не“ по отношение на значителен брой S&Р 500
  • Биткойн корелиран ли е с традиционните пазари? Fidelity Digital Assets казва „Не“ от 2015 г.
  • Биткойнът все по-оскъден ли е? Pantera Capital казва „Да“ въз основа на миньорска дейност и нови участници на пазара

Важно е да запомните, че обсъжданите днес констатации идват от уважавани инвестиционни фирми. Те не са анекдотичните размирици на упорития ентусиаст на Биткойн. Като такова обещаващото бъдеще за оригиналната криптовалута става все по-вероятно.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map