Докладът на Kraken подчертава вътрешната стойност на биткойните спрямо традиционните активи

Определянето на вътрешната стойност на даден актив не винаги е лесна работа. Въпреки че някои активи могат да бъдат изрязани, има и такива, като биткойн, които объркват инвеститорите от създаването му.

Кракен, популярната американска борса за криптовалути (и новолицензирана банка) отскоро пусна доклад, говорейки за концепцията за присъщата стойност и как тя се прилага за биткойн.

Вместо да се опитва да определи пазарната стойност на това, което струва биткойн, Kraken отдели време да уточни къде се извлича тази стойност – каквото и да е това число.

Какво представлява вътрешната стойност и защо има значение?

Определянето на присъщата стойност е лесно – това е истинската стойност на актива въз основа на основните му черти. Трудното е да се определят какви характеристики и характеристики на даден актив са на стойност на отворените пазари. Тъй като различните инвеститори желаят различни черти, това често може да бъде противоречиво.

Вътрешната стойност не е окончателен измерител на общата стойност на актива, но е важна метрика, която трябва да се вземе предвид. Важно е да се отбележи, че присъщата стойност на даден актив не винаги ще съвпада с пазарната му стойност – когато тези два показателя се отклоняват значително, възможностите за печалба се появяват за акцентиращи инвеститори.

В основата си вътрешната стойност дава доверие или „валидира“ пазарната стойност на даден актив, което позволява на инвеститорите да определят дали даден актив е над или подценен.

Истинската стойност на биткойните

Вътрешната стойност обикновено е аргументът „отиди към“ от недоброжелатели на цифрови активи, като биткойн. Тези лица обикновено отбелязват, че няма основен актив, който да действа като основа за стойността на биткойн. В резултат на това те вярват, че биткойн има много малка, ако има такава, присъща стойност. Това чувство става все по-непопулярно, тъй като инвеститорите по целия свят започнаха да променят вижданията си за това, на каква стойност се основава.

Ако биткойн не спечели стойността си от базисен актив, откъде идва? Kraken отбелязва следните ключови области като примери за присъщата стойност на Bitcoin.

  • Несвързан актив
  • Неизменност
  • Децентрализиран
  • Недостиг
  • Полезност
  • Криптографски защитен

Въпреки че много класове активи могат да споделят една или две черти с биткойн, той е уникален в способността си да предоставя предходния списък като цяло.

Често сравнени

Когато се оценява основният случай на използване на биткойн, обикновено има два лагера. Първият разглежда цифровия актив като запас от стойност, подобен на златото. Другият го разглежда като валута, подобна на USD. Независимо коя перспектива е взета, къде тези често сравнявани активи извличат своя собствена стойност?

Златото обикновено е по-лесно да се оцени, тъй като притежава осезаеми ценностни черти. Той има реални приложения в електрониката, има оскъдни доставки и обикновено се приема като стабилен актив.


USD, от друга страна, не е толкова прост, тъй като неговите черти са предимно нематериални. Валути като тази вече не са подкрепени от физически актив – те са буквално само парчета хартия, които имат стойност, защото хората казват, че имат стойност, или поради връзката към техния орган, който ги издава. Kraken отбелязва, че мнозина вярват, че икономическата стабилност на правителството е това, което осигурява на валутата му стойност.

Смисълът на тези примери е, че стойността може да бъде намерена в много форми и размери. Поради това трябва да се вземат нови подходи за определяне на истинската стойност при оценка на активи като биткойн. Въпреки че често се сравнява със злато и щатски долари, разумен ли е този подход? Всеки актив носи уникални черти на масата, привличайки различни нужди и желания.

„Въпреки че е вероятно двама лица да не достигнат една и съща присъща стойност за биткойн, появата на биткойн в днешната информационна ера изисква методична преоценка на концепцията за„ вътрешна стойност “, как акциите, облигациите, недвижимите имоти, колекционерските стоки и фиатните валути се оценяват и възприемат и когато цифровите активи попадат по стойностния спектър. “

Последната дума

В края на деня няма последна дума за присъщата стойност на биткойн. Kraken удря нокътя по главата, когато казва, че „присъщата стойност е в очите на наблюдателя“. Просто казано, няма лесен отговор – различните инвеститори дават приоритет и оценяват различните характеристики на активите.

С поглед към бъдещето трябва да оценим и да определим какви са приоритетите на следващите поколения. Ще надделеят ли ползите, предоставени от цифровите активи, над FIAT, Gold и т.н.? След като тези бъдещи приоритети бъдат определени, ще имаме по-ясна картина за това дали бъдещето на биткойните блести ярко или е обречено.

Kraken приключва доклада си, заявявайки: „Въпреки че пътят за биткойн е несигурен, едно е сигурно, че биткойнът е ценен.“

За да разгледате пълния анализ на Kraken за истинската стойност на биткойн, щракнете върху ТУК.

Ставайки банка

Освен неотдавнашния си поглед върху вътрешната стойност на биткойните, Kraken имаше натоварени няколко седмици. Популярната борса наскоро направи вълни, когато получи одобрение в Уайоминг за създаването на първата базирана в САЩ лицензирана борса за цифрови активи. Очаква се тази борса да се нарича „Kraken Financial“.

С тази способност да действа като чартърна банка, Kraken Financial разкри своите намерения / цели напред.

„От плащането на сметки и получаването на заплати в криптовалута до включването на цифрови активи в портфейли за инвестиции и търговия, Kraken Financial ще позволи на клиентите на Kraken в САЩ да извършват безпроблемно банкиране между цифрови активи и национални валути.“

Кракен

Основана през 2011 г., седалището на Kraken е в Сан Франциско. По времето след стартирането екипът на Kraken разработи и разрасна своята платформа в една от най-популярните борси за криптовалути в света.

Главният изпълнителен директор Джеси Пауъл понастоящем ръководи операциите на компанията.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map