Дебитни карти за заливане на крипто с предложения от Coinbase, Paxful и др.

Тъй като криптовалутите продължават да растат по популярност, наблюдаваме така необходимия подем в компаниите, които искат да обслужват сектора. Докато криптовалутите предлагат много различни възможности, има едно внедряване, което винаги ще бъде на преден план – търговски разходи. Това означава да се предостави на широката общественост способността да поддържа ежедневните си навици на харчене с използването на криптовалути.

Денят, в който клиентът може да използва своите криптовалутни запаси на бензиностанция, не по-различна от дебитна карта, ще бъде важен ден за сектора. За щастие, това е ден, който идва скоро.

Крипто дебитни карти

Крипто дебитната карта е точно това, което подсказва името й – дебитна карта, която позволява на потребителя да прави ежедневни покупки със своите криптовалутни притежания. За да постигнат това, компаниите обикновено са принудени да си партнират със съществуващите платежни процесори, използвайки съществуващата инфраструктура. За повечето от декларираните до момента крипто дебитни карти Visa се превърна в този избран партньор.

Закалено очакване

Ако идеята за крипто дебитна карта звучи като фантастична стъпка напред, смекчете очакванията си. Въпреки че пускането на такива карти наистина показва напредък в крипто, повечето няма да функционират както се очаква.

Докато картодържателите ще могат да черпят от своите криптовалутни фондове, за да финансират покупка, търговците няма да приемат криптовалути. По-скоро тези партньорства с Visa ще видят, че платежният процесор преобразува криптовалути във FIAT в търговския пункт за продажба.

В идеалния случай, тъй като търговците виждат все повече и повече клиенти, плащащи чрез такива средства, и се чувстват по-комфортно с цифровите активи, те един ден ще подкрепят пълната интеграция.

Предстоящи предложения

След като установихме какво е крипто дебитна карта и някои от свързаните плюсове / минуси, кога можем да очакваме с нетърпение да ги използваме?

Датиращи отпреди няколко години, различни компании се постараха да разработят такава карта. Повечето пионери, които стоят зад тази идея, обаче бяха омразени от регулациите и пазарната незрялост. Това обаче се промени през 2020 г., когато различни високопоставени компании обявиха скорошното стартиране на свои собствени итерации. Всяка от следващите карти се очаква да бъде пусната през следващите месеци в рамките на САЩ и различни страни по света.

Coinbase

Като едно от най-големите имена, свързани с крипто, всяко предложение от Coinbase е силно очаквано. За нахлуването си в крипто базирани дебитни карти, Coinbase обяви „Карта Coinbase’. Картата, която се предлага извън Съединените щати от известно време, скоро ще направи първата си външен вид в границите на САЩ.

Coinbase е отишъл една стъпка по-далеч от простото поддържане на крипто разходи. Той обяви, че неговата карта ще предлага и функции за възнаграждение, които ще осигурят на потребителите си 4% обратно в Steller или 1% обратно в Bitcoin.


Спокоен

Това е най-скорошното съобщи крипто дебитна карта, изброени тук днес. Картата, която стана възможна чрез сътрудничество между Paxful и Ternio, е разработена с цел „банкиране на необезпечените“. Paxful специално отбелязва данните, събрани от Световната банка – което показва, че 1,7 милиарда души в световен мащаб са необременени – като мотив за това начинание.

Данейл Гулдман, главен изпълнителен директор на Ternio, заявява: „Paxful е най-добрият в класа пазар на равнопоставени биткойни, така че сме подтикнати от възможността да предоставим на своите клиенти достъп до платформата BlockCard … Ще бъде забавно да се сдвоят всички на силните страни на Paxful с глобалните възможности за дебитна карта и банкова сметка на Blockcard. Ternio се ангажира да осигури оперативна съвместимост между криптовалутите и традиционната банкова система. “

BlockFi

Докато горните предложения споделят различни прилики, Предложението на BlockFi се различава леко. Вместо да позволи на клиента да прави покупки с криптовалути, той си партнира с Visa, за да разработи една от първите карти за награди за криптовалута.

Това означава, че когато прави типични дебитни покупки, притежателят на картата ще може да получава поддържани криптовалути, подобно на начина, по който би получил точки за лоялност, като въздушни мили или „кешбек“.

Действителните разходи все още ще се основават на салдата на картодържателите само във валутите на FIAT. С други предложения, предоставящи възможност за получаване на крипто награди, в допълнение към разходите, би било интересно да се види дали структурата на картата на BlockFi се променя при стартиране.

Присъдата все още няма

Предоставените примери за крипто дебитни карти са само няколко от многото планирани. Тъй като все още много малко са пуснати на живо, все още се издава присъдата дали тези карти ще бъдат успешни. Интересуват ли се клиентите само с карти за награди? Комбинация от двете? Или изобщо не се интересуват?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map