Crypto получава сурова позиция от нигерийските и индийските регулатори

Изминаха десетилетия от началото на разработването на цифрови активи и приблизително 13 години, откакто Биткойн стартира. Въпреки изминалото време, регулаторните органи по целия свят все още измислят как искат да подхождат към такива активи – като повечето не са успели да установят ясни регулаторни насоки около тяхното използване.

Тъй като дигиталните активи като криптовалутите започват да привличат основното внимание през последната година, изглежда, че регулаторите най-накрая пренасочват по-голямото си внимание към клас активи, който очевидно е тук, за да остане.

Повишеното внимание обаче не е непременно добро нещо. Въпреки че държави като Съединените щати, Канада, Швейцария и др. Са заели малко възприемчива позиция, има такива като Нигерия и Индия, които изглежда са по-критични към процъфтяващия клас активи, което води до сурови отговори.

Нигерия

Биткойнът намери място в сърцата на нигерийците, тъй като FIAT на страната страда от високи нива на инфлация всяка година, като в този процес се обезценява. Това засилено внимание, което се отделя на цифровите активи, не остава незабелязано от Централната банка на страната и Комисията по ценните книжа и борсите.

Преди около две седмици Централната банка на Нигерия повтори предходна поръчка, принуждаваща всички банки да затворят сметки, свързани с криптовалути. Това решение на Централната банка е в пълен контраст с нигерийската SEC, като последната вече обяви, че активно разработва рамка за регулиране на сектора на цифровите активи – вместо просто да го забрани.

Макар да повтаря своята по-рано обявена позиция, Централната банка на Нигерия беше сурова в коментара си, като стана ясно, че се отвращава от цифровите активи. Не само се отразяват различни клишета, заклеймяващи криптовалутите, като коментара на „Пътя на коприната“ и коментара на Warren Buffets за „плъховата отрова“, Централната банка посочва участниците на пазара като „конгломерат от отчаяни, разнородни и нерегулирани участници“, които застрашават „сложни финансови системи“..

Въпреки че частта от регулаторите е да защитава инвеститорите и да гарантира справедливи пазари, изглежда, че тези скорошни ходове са направили всичко друго, но не и това. Вместо да спрат прилива на приемащите цифрови активи в границите на страната, резултатът от тези скорошни ходове е стръмна премия, която се плаща за активи като BTC. Въпреки че цифрата варира, смята се, че текущата цена на BTC в Нигерия е около $ 85 000 USD – солидна премия от $ 30 000 спрямо истинските пазарни цени.

Може би благодарение на този отговор нигерийската SEC е отделила време да преадресира разглеждания въпрос. В неотдавнашен доклад нигерийската SEC продължава да твърди, че не само че цифровите активи не могат да бъдат игнорирани, но и че е възобновила разработването на регулаторна рамка, съвместно с Централната банка.

„Желанието ни е да свършим повече работа, да си сътрудничим като регулатори и да анализираме, за да сме сигурни, че ще осигурим равни условия, където нигерийците, международните инвеститори и всеки, който се интересува от това пространство, ще бъдат удобни и щастливи.“

Докато нигерийската SEC изглежда показва, че сега работи С ЦБ на страната, би било интересно да видим какъв напредък е постигнат напред, тъй като двете организации ясно разглеждат цифровите активи в различни светлини.

Индия

През последните няколко години дигиталните активи в Индия видяха своя справедлив дял от ограничения и сурови репресии – най-новите от които се очаква да дойдат от Индийския съвет за ценни книжа и борси (SEBI). Това е битие съобщава че SBI скоро ще ограничи компаниите, които искат да популяризират IPO, да държат и дигитални активи като криптовалути в техните баланси.

Това гореспоменато ограничение, което се очаква да бъде наложено на организаторите на IPO, се смята за резултат от широко очакваната забрана за криптовалутите като цяло в страната. Въпреки че все още не е официално, ако тази забрана се случи, това би означавало, че организаторите на IPO, държащи криптовалути, ще притежават незаконни активи – нещо, което SEBI не оправдава. Тези потенциални ходове следват предишни забрани за криптовалути от Кралската банка на Индия, които след това бяха опровергани / изяснени от самата организация, когато Върховните съдилища постановиха криптовалутите законни.


Изглежда, че различните фракции, отговорни за регулирането на финансите в Индия, са в противоречие помежду си. Въпреки миналата забрана и последващото ѝ отменяне, Индия скоро ще види своя парламент потенциално забрани крипто отново.

Ако липсата на регулаторна яснота не беше достатъчно лоша, инвеститорите, които живеят в Индия, трябва да се борят с постоянен поправка на правилник. Поне ако се случи тази последна сурова забрана, се смята, че инвеститорите ще получат адекватни време за разтоварване на всички криптовалутни притежания.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map