Blockchain Initiatives Lift Off – PayPal отива на живо, Fusang поддържа издаване на облигации на стойност $ 3, а Vertalo Tokenizes Real Estate

През изминалата седмица се наблюдават различни положителни стъпки напред за компаниите, работещи с блокчейн технологии. Докато в миналото секторът е виждал справедливия си дял от неизпълнени обещания, това бързо се превръща в минало, тъй като не всяка инициатива е изградена върху къща от карти.

По-долу са дадени няколко най-нови акцента на компании, които са изпълнили плановете си, прилагайки блокчейн по различни начини.

Китайска строителна банка

През последните две години видяхме различни примери за банки, емитиращи мащабни облигации. The най-скорошен идва от втората по големина банка в света – Китайската строителна банка. Облигациите, които обикновено се търгуват, са оптимално подходящи за прехвърляне и удостоверяване на блокчейн. Докато банките често имат блокчейн отдели сега, те обикновено не са специализирани в блокчейн; което означава, че в този случай Китайската строителна банка се обърна към популярния доставчик на блокчейн решения, Fusang Exchange.

На това събитие Fusang Exchange ще улесни продажбата на базирани на блокчейн облигации на стойност 3 милиарда долара от името на Китайската строителна банка. Купувачите на тези облигации се очаква да спечелят от 0.75% възвръщаемост след падежа. Чрез борсата Fusang купувачите ще могат да получат достъп и да търгуват с тези облигации както с Bitcoin, така и с USD.

Изпълнителният директор на Fusang Exchange Хенри Чонг говори по повод привлекателността на цифровите облигации, като заяви,

„Емитентите вече не трябва да работят в фрагментирана среда с множество потоци от процеси, тъй като платформата от край до край на FUSANG рационализира техните нужди, от издаване до списък, на едно място. Освен това глобалните инвеститори вече могат да се възползват от достъп до инвестиция, запазена преди това само за най-големите институции, заедно с ниски и прозрачни такси. “

В допълнение към облигации като тази, Fusang Exchange предоставя на инвеститорите достъп до цифрови ценни книжа като наскоро изброените SPICE Tokens.

MountX и Vertalo Real Estate (VRE)

Токенизацията, обявена за първи път през август 2020 г. от MountX и Vertalo Real Estate, официално е в ход. Дуото обяви, че два апартамента, на обща стойност 250 000 щатски долара, са успешно токенизирани.

За тези, които се чудят какви са ползите от тази инициатива, дуото изброява следните точки, наред с други.

  • Вътрешен регистър на акционерите
  • Счетоводство с тройно вписване
  • API интеграция с брокери / дилъри и попечители
  • Ликвидност чрез вторични пазари

Главният изпълнителен директор на Vertalo, Дейв Хендрикс, говори за важността на тези усилия за токенизация, като заяви,

„MountX дава пример като напредва в използването на технологията за цифрови активи, за да обслужва индустрията за технологии за недвижими имоти в Северна и Латинска Америка. Ключът към това усилие е контролът върху разходите. Ако токенизацията ще работи за активи с по-ниски цени, е изключително важно да се използва верига като Tezos, където непредсказуемите такси и високите разходи за газ не намаляват печалбите на инвеститорите по време на вторична търговия. Ние сме развълнувани и благодарни, че имаме възможността да внедрим революционни и капиталоефективни технологии и техники на международна сцена с такъв страхотен екип, воден от Енрике Суарес, съосновател и главен изпълнителен директор на MountX. “

Трябва да се отбележи, че тези усилия са част от много по-мащабна инициатива, която ще види това сдвояване на компании да работи за токенизиране на най-малко 15 имота през следващите месеци – включително списъци в Мексико и Канада.


PayPal

Миналия месец PayPal подпали крипто пазарите със своето съобщение за предстояща поддръжка на цифрови активи. Превъртайте напред само три седмици и услугата за обработка на плащания официално излезе от бета тестването си и отиде на живо за широката публика.

„Имаме удоволствието да съобщим, че всички притежатели на акаунти в PayPal в САЩ вече могат да купуват, държат и продават криптовалута директно с PayPal“

Докато по това време услугата е ограничена до жителите на Съединените щати, се очаква услугата да се разшири значително през Нова година. Това разширяване ще се прилага не само географски, но и в поддържаните активи, тъй като се очаква други топ криптовалути и евентуални CBDC да намерят своя път на платформата.

Понастоящем потребителите с достъп до платформата ще могат да търгуват и харчат ежедневно BTC, ETH, LTC и BCH на стойност до $ 20 000 – услуга, възможна чрез първото по рода си лицензиране.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map