La SEC proposa una modificació dels criteris que envolten els “inversors acreditats”

Canvi de les regles

En una mesura una mica sorprenent i positiva, la Comissió de Valors i Borses (SEC) ha divulgat que estudiaven esmenant les lleis de valors existents. El propòsit d’això és reflectir millor l’inversor modern.

En el seu anunci, va afirmar la SEC,

“Les esmenes proposades permetrien a més inversors participar en ofertes privades afegint noves categories de persones físiques que puguin qualificar-se com a inversors acreditats en funció dels seus coneixements professionals, experiència o certificacions”.

Inversor acreditat

El fet de ser considerat inversor acreditat comporta l’obertura d’una quantitat important de portes. La gran majoria d’oportunitats d’inversió amb un potencial elevat estan orientades a aquest subconjunt d’inversors, a causa de les restriccions reguladores.

Malauradament, la definició actual basa la seva elegibilitat en els seus ingressos i / o patrimoni net. Aquesta naturalesa restrictiva és una de les raons per les quals les plataformes de finançament col·lectiu, com WeFunder, han experimentat alts nivells d’adopció en els darrers anys.

Tot i que encara es conserven certs requisits financers per convertir-se en un inversor acreditat, els nous canvis potencialment obriran moltes portes, ja que el procés posa un èmfasi més gran a determinar si l’inversor té un coneixement adequat..

A continuació es mostra un extracte que explica les sis esmenes presentades per la SEC per fer comentaris públics durant els propers 60 dies.

  • afegir noves categories a la definició que permetrien a les persones físiques classificar-se com a inversors acreditats en funció de certes certificacions i designacions professionals, com ara una llicència de la sèrie 7, 65 o 82, o altres credencials expedides per una institució educativa acreditada;
  • pel que fa a les inversions en un fons privat, afegiu una nova categoria en funció de la condició de la persona com a “empleat amb coneixements” del fons;
  • afegir empreses de responsabilitat limitada que compleixin determinades condicions, assessors d’inversions registrats i empreses d’inversió d’empreses rurals (RBIC) a la llista actual d’entitats que poden qualificar-se com a inversors acreditats;
  • afegir una nova categoria per a qualsevol entitat, incloses les tribus índies, que posseeixi “inversions”, tal com es defineix a la regla 2a51-1 (b) segons la Llei de societats d’inversió, superior a 5 milions de dòlars i que no es va formar amb el propòsit específic d’invertir en els valors oferts;
  • afegir “oficines familiars” amb almenys 5 milions de dòlars en actius gestionats i els seus “clients familiars”, ja que cada terme es defineix a la Llei d’assessors d’inversió; i
  • afegiu el terme “equivalent de cònjuge” a la definició d’inversor acreditat, de manera que els equivalents de cònjuge puguin agrupar les seves finances amb l’objectiu de qualificar-se com a inversors acreditats.

Un recurs industrial

Aquest moviment és el que fa anys que es fa. Els experts de la indústria han estat declarant la necessitat d’una definició actualitzada d’una manera vocal, des de fa temps.

Com diu la dita, ‘la roda grinyolant fa greix’. Si hi ha prou gent que parla i ho continua fent, el canvi es veurà afectat. Això es va fer evident el 2012, amb l’aprovació de la JOBs Act (que va obrir el camí a les plataformes de finançament col·lectiu actuals), i es torna a fer evident ara.

Tot i que aquest pas no es va fer únicament tenint en compte els valors digitals, l’elevat potencial (encara que naixent de la indústria) en tindrà un gran benefici. Ja un nínxol de mercat, a causa de les seves restriccions inicials i pesades, com ara la definició existent sobre el que és un inversor acreditat, fa que els valors digitals siguin encara més nínxols.

Una de les principals àrees que frenen les STO de l’adopció generalitzada és la simple: l’accessibilitat. En ampliar qui és elegible per ser un inversor acreditat, aquest obstacle es reduirà immediatament.

Comentari

En presentar la proposta, el president de la SEC, Jay Clayton, es va dedicar el temps a compartir algunes paraules en moviment. Va afirmar,

“La prova actual de l’estatus d’inversor acreditat individual adopta un enfocament binari sobre qui ho fa i no es qualifica basant-se únicament en els ingressos o el patrimoni net d’una persona … La modernització d’aquest enfocament ja fa temps que s’havia esperat. La proposta afegiria mitjans addicionals perquè les persones puguin qualificar per participar en els nostres mercats de capitals privats basats en mesures clares i establertes de sofisticació financera. També em complau que la proposta reconegui específicament que a algunes organitzacions, com ara els governs tribals, no se’ls hauria de restringir la participació en els nostres mercats de capitals privats ”.

Molts han vist que les definicions actuals s’estructuren per donar suport a la frase «els rics s’enriqueixen». Limitar l’accés a les oportunitats d’inversió, basant-se estrictament en la riquesa actual, és una forma antiquada de garantir la seguretat dels inversors. El reconeixement d’això pel president, en proposar més criteris basats en el coneixement, segur que molts l’aconseguiran amb entusiasme.

SEC

La Securities and Exchange Commission (SEC) és una entitat sancionada pel govern. Tenen la tasca de crear i fer complir el compliment de les normes sobre l’ús de valors. L’objectiu d’aquestes responsabilitats és garantir que els mercats circumdants siguin segurs, justos i transparents per a tots els participants.

Actualment, el president Jay Clayton supervisa les operacions a la SEC.

A altres notícies

En el passat, havíem informat de diversos casos d’empreses que sol·licitaven que la SEC actualitzés els seus termes i definicions. Aquestes sol·licituds han aparegut en diversos fronts, no només pel que fa a la definició d’un inversor acreditat. L’article següent és un exemple d’això, ja que Templum va prendre la iniciativa a principis d’aquest any en sol·licitar aclariments.

Templum implora la SEC per proporcionar aclariments sobre els serveis de testimoni de seguretat

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner