La SEC nigeriana proporciona aclariments sobre les ofertes de tokens i la classificació d’actius digitals

Els inversors continuen acostant-se a actius com criptomonedes i valors digitals, ja que no només són una nova forma de moneda, sinó una protecció contra la incertesa econòmica mundial. Com a resultat, els organismes reguladors de tot el món han hagut d’adaptar o aclarir enfocaments cap a aquestes classes d’actius alternatius. L’últim en fer-ho és el Comissió de Borsa i Valors de Nigèria.

Abans de llançar-se al que són alguns d’aquests enfocaments, la SEC nigeriana es va dedicar el temps a calmar els temors d’un enfocament estrictament innecessari.

“Les ofertes d’actius digitals proporcionen oportunitats d’inversió alternatives per al públic que inverteix; per tant, és essencial garantir que aquestes ofertes funcionin de manera coherent amb la protecció dels inversors, l’interès del públic, la integritat del mercat i la transparència. L’objectiu general de la regulació no és obstaculitzar la tecnologia o sufocar la innovació, sinó crear estàndards que fomentin pràctiques ètiques que, en última instància, generin un mercat just i eficient “.

Classificació per defecte

En aquest adreça recent al públic, afirmant que la SEC nigeriana va ser explícita en el seu enfocament cap als actius digitals,

“La posició de la Comissió és que els actius criptogràfics virtuals són valors, tret que es demostri el contrari”.

En adoptar aquesta postura, elimina les conjectures sobre el tractament dels actius digitals. Essencialment, no importa si un recurs no s’ajusta a la definició de valor. Per tal que es consideri una altra cosa, cal demostrar-ho a la SEC nigeriana cas per cas. Només així, amb l’aprovació de l’òrgan regulador, es podrà reclassificar un actiu.

On es troba Onus

A més d’establir la seva posició de que tots els actius digitals han de ser tractats com a valors per defecte, la SEC nigeriana va detallar on corresponia a aquells que volen canviar la classificació d’un actiu..

“… la responsabilitat de demostrar que els actius criptogràfics que es proposen oferir no són valors i, per tant, no es troben sota la jurisdicció de la SEC, correspon a l’emissor o patrocinador d’aquests actius.”

Essencialment, la SEC nigeriana no s’encarregarà de classificar tots els actius. És responsabilitat d’un emissor de fitxes demostrar la classificació més adequada.

Totes les ofertes de token regulades

Si bé els dos primers punts d’aclariment mantenen el focus en els inversors, un tercer es va fer per proporcionar claredat a les empreses que organitzen esdeveniments de generació de capital.

Aquests esdeveniments, que inclouen ICO, DSO i IEO, estan subjectes a la regulació de la SEC nigeriana. No hi ha formes ni variacions que ‘voregin’ al voltant de la normativa existent. Com que tots els actius digitals es consideren valors per defecte, aquesta classificació s’inclou en esdeveniments destinats a facilitar la seva venda / distribució. S’afirma,


“… totes les ofertes de tokens d’actius digitals (DATO), les ofertes inicials de monedes (ICO), les ICO de token de seguretat i altres ofertes d’actius digitals basades en blockchain a Nigèria o per part d’emissors o patrocinadors o emissors nigerians o emissors estrangers dirigits a inversors nigerians, estaran subjectes a regulació de la Comissió ”

En el boom de l’ICO del 2017, empreses de tot el món van participar en aquests populars mitjans de captació de capital. Tot i que moltes eren estafes, encara hi havia moltes empreses ben intencionades que simplement no estaven ben informades. Com a resultat, molts van allotjar ICO, amb la impressió que les lleis sobre valors no s’aplicarien quan simplement no era així.

Aquesta postura de la SEC nigeriana es va fer en un esforç per evitar que aquesta confusió avancés. Tot i que pot ser que les ICO no siguin tan populars com abans, les ofertes de fitxes encara es produeixen regularment en forma de DSO i IEO..

SEC Nigèria

La SEC nigeriana en la seva forma actual es va fundar el 1979. Igual que organismes reguladors similars, té la tasca de garantir mercats de capitals justos i transparents mitjançant la creació i l’aplicació de regulacions.

El president, Olufemi Lijadu, juntament amb un consell de 9 persones, actualment supervisa les operacions.

A altres notícies

Al començament de la mirada actual sobre les accions de la SEC nigeriana, fèiem al·lusió a ocurrències similars en diverses nacions. Algunes d’aquestes ocurrències van implicar canvis reals, mentre que d’altres simplement van aclarir. A continuació se’n detallen alguns exemples.

  • Alemanya
  • Taiwan
  • Japó
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map