La SEC demana un judici, multa del préstec de sal, emet una carta sense acció i triomfa sobre Kik

Molts han comparat el món de la cadena de blocs i de les criptomonedes amb el ‘salvatge oest’. No obstant això, la Comissió de Valors i Borses (SEC) està fent tot el possible per civilitzar el sector fent que tothom pugui fer tasques. Tot i que l’organisme regulador sovint és vilipendiat per les seves postures cap a molts actius digitals, té un paper important en la defensa de la rendició de comptes entre els participants del mercat.

La setmana passada va ser molt ocupada per a la SEC i el blockchain. La SEC va guanyar el seu cas contra Kik, va emetre aclariments sobre serveis ATS no custodiats, va multar Salt i va presentar una denúncia contra un ciutadà suec per promoure i vendre valors no registrats.

SEC triomfa sobre Kik

En una batalla judicial en curs, derivada d’una ICO celebrada el 2017 per Kik, s’han reivindicat les reclamacions de la SEC per infraccions de valors. La resolució molt esperada del president del jutge de districte dels Estats Units, Alvin Kellerstein, va veure el tribunal governar a favor de la SEC.

Aproximadament 55 milions de dòlars dels 100 milions de dòlars recaptats durant l’ICO de Kik provenien d’inversors amb seu als Estats Units, posteriorment l’esdeveniment va quedar sota la competència de la SEC. La SEC creu que la “prova de Howey” s’aplica a l’ICO Kik, cosa que fa que les fitxes es considerin valors. Amb la SEC ara guanyadora, és probable que s’arribi a un acord en les properes setmanes.

Tot i que moltes empreses han estat objecte de la SEC per violacions de la regulació de valors, l’aplicació de missatgeria Kik és una de les poques que ha lluitat. El resultat va ser una batalla judicial que va començar el 2019.

Aquesta decisió contra Kik representa la segona victòria destacada en la cort per part de la SEC aquest any, contra les ICO anteriors. El primer va ser un cas emblemàtic contra Telegram, que anteriorment vam tractar AQUÍ.

Carta sense acció

No totes les accions de la SEC tenen caràcter punitiu. En aquest cas, la SEC va proporcionar aclariments per escrit a l’Autoritat Reguladora de la Indústria Financera (FINRA) sobre la funció no custòdia del sistema de comerç alternatiu (ATS) en la liquidació dels negocis de seguretat d’actius digitals. La carta és un aclariment de la Declaració conjunta del personal sobre la custòdia de corredors i corredors de valors d’actius digitals emès per la SEC el 8 de juliol de 2019.

Els corredors de corredors que volen operar un ATS han fet saber que volen seguir un “procés de tres passos” en lloc del “procés de quatre passos” per al servei sense custòdia de les ordres de compradors i venedors coincidents; afirmen que el procés de quatre passos “augmenta els riscos operatius i de liquidació”. La SEC no va recomanar cap acció d’aplicació contra els corredors de corredors d’ATS mitjançant el procés de tres passos, sempre que també es compleixi el següent:

  1. L’operador broker-dealer manté un capital net mínim de 250.000 dòlars;
  2. Els acords entre l’operador broker-dealer i els seus clients estableixen clarament que l’operador broker-dealer no garanteix ni té cap responsabilitat en la liquidació de les operacions;
  3. L’operador broker-dealer ha establert i manté procediments raonablement dissenyats per avaluar si inicialment s’oferia i es venia una seguretat d’actius digitals d’acord amb una declaració de registre efectiva o una exempció de registre disponible i si es realitzava alguna transacció secundària de la seguretat d’actius digitals a través o mitjançant els ATS es realitzen segons una declaració de registre efectiva o una exempció de registre disponible;
  4. Les transaccions amb valors d’actius digitals compleixen d’altra manera les lleis federals de valors.

Amb el sector de valors digitals en ràpid creixement, aquest és un aclariment benvingut per la SEC.

Sal multada per SEC

Popular plataforma de préstecs basada en blockchain Sal va ser avaluat per la SEC per al seu ICO del 2017 i es va determinar que es van produir diverses infraccions de valors.

En un tema recurrent entre les ICO finalitzades el 2017, el cor de les suposades infraccions prové de les comunicacions entre Salt i els inversors. Més concretament, Salt va indicar que els inversors podien esperar beneficiar-se de la seva inversió.

“… Salt Tokens es van oferir i es van vendre com a contractes d’inversió i, per tant, valors, d’acord amb la prova establerta a SEC v. WJ Howey Co., 328 US 293 (1946) i casos posteriors que discutien aquesta prova … Un comprador en l’oferta de Salt Tokens hauria tingut una expectativa raonable d’obtenir un benefici futur basat en els esforços de Salt, inclòs el desenvolupament de Salt del negoci de préstecs utilitzant els ingressos de la venda de Salt Tokens ”.

 “Salt va infringir les seccions 5 (a) i 5 (c) de la Llei de valors oferint i venent aquests valors sense que s’hagués presentat una declaració de registre o que fos efectiva a la Comissió o que no pogués obtenir l’exempció del registre a la Comissió. “

Com a resultat, la SEC ha imposat diverses multes i passos perquè Salt tiri endavant, i els següents són només alguns exemples.

  • Sanció civil de 250.000 dòlars
  • Els tokens SALT s’han de registrar com a valors
  • Oferiu als participants de l’ICO reemborsament de les seves inversions

Abans de publicar aquestes conclusions per part de la SEC, Salt va presentar una “Oferta de liquidació”. Com a tal, s’espera que Salt s’adhereixi a aquestes imposicions, posant aquesta saga al retrovisor.

Semblaria que la conclusió d’aquesta saga fos un desenvolupament benvingut pels inversors, ja que tant la capitalització de mercat com el preu dels tokens SALT s’han disparat en les hores posteriors a l’anunci.

La SEC demana un judici, multa del préstec de sal, emet una carta sense acció i triomfa sobre Kik

Frau suec

En un cas que només comença, el fitxer La SEC acaba de presentar-se al Tribunal de Districte Oriental de Nova York, demanar responsabilitats a Roger Nils-Jonas Karlsson per les accions anteriors d’oferir i vendre títols no registrats a inversors, així com per apropiar-se d’una gran part d’aquests fons. La SEC va descriure el cas com “una enorme oferta mundial de frau en línia dirigida a milers d’inversors minoristes”.

Karlsson va defraudar milers d’inversors per un valor d’uns 3,5 milions de dòlars d’actius digitals. Els participants van creure que estaven invertint en una empresa d’alt potencial anomenada Eastern Metal Securities (EMS). Karlsson no només va prometre rendiments poc realistes de la inversió, sinó que també va apropiar-se de fons, comprant béns immobles personals a països com Tailàndia..

En la seva presentació, la SEC espera que Karlsson es faci responsable mitjançant un judici del jurat.

Comissió de Valors i Borses

La SEC és un organisme regulador amb seu als Estats Units. S’encarrega de garantir mercats de capitals justos i transparents, mitjançant la creació i l’aplicació de regulacions basades en valors.

Actualment, el president Jay Clayton supervisa les operacions de la companyia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me