FCA ha prohibit les derivades basades en criptografia i les notes comercialitzades amb intercanvi al Regne Unit.

El Autoritat de conducta financera (FCA) té ara alliberat un veredicte llargament esperat sobre l’estat dels productes financers basats en criptografia al Regne Unit.

A partir del 6 de gener de 2021, es prohibirà oferir derivats basats en criptografia i bitllets de negociació (ETN) als inversors minoristes del Regne Unit.

Derivats basats en criptografia i ETN

Un derivat és un producte financer que “obté” el seu valor d’un altre actiu, com ara les criptomonedes. L’exemple més habitual és la creixent popularitat dels futurs de Bitcoin.

Tot i que l’actiu subjacent pot no ser un valor, els derivats es consideren i es regulen com a valors. Com a tal, això els porta a la competència d’òrgans reguladors com l’Autoritat de Conducta Financera (FCA).

Un ETN, en canvi, és un títol de deute no garantit emès per un banc. Aquests instruments financers es construeixen per proporcionar als inversors exposició a determinats actius mitjançant el seguiment dels “índexs de referència”.

Per què estan prohibits?

La decisió de la FCA de prohibir aquests productes no té cap raó única. La FCA afirma que els inversors no tenen la capacitat de “avaluar de manera fiable el valor i els riscos dels derivats i canviar les notes comercialitzades que fan referència a determinats actius criptoactius”. Ofereix els exemples següents sobre per què creu que és així.

  • La naturalesa dels actius subjacents, que no tenen cap valor inherent i que difereixen d’altres actius que tenen usos físics, prometen futurs fluxos d’efectiu o són legalment acceptats com a diners
  • Presència d’abús de mercat i delictes financers (inclosos els cibertraigs de plataformes de criptoactius) als mercats de criptoactius
  • Volatilitat extrema en els preus del criptoactiu
  • Comprensió inadequada dels actius de criptografia per part dels consumidors minoristes i la manca d’una necessitat clara d’inversió per als productes d’inversió que els facin referència.

Sense valor inherent

Si la prohibició dels cripto-derivats resulta tan dura, la posició de l’FCA sobre el valor intrínsec dels actius cripto és igual; “… creiem que els criptoconjunts no regulats no tenen cap valor inherent. Es diferencien d’altres actius que tenen usos físics, prometen futurs fluxos d’efectiu o són legalment acceptats com a diners “.

Popular intercanvi de criptomonedes, Kraken, recentment va publicar un informe sobre el valor intrínsec de Bitcoin. Vam fer una ullada a aquest informe i vam destacar algunes de les maneres principals per què Bitcoin aporta un valor fort, tot i que únic.

És això un ressò?

Curiosament, gran part de la racionalitat que hi ha darrere d’aquesta decisió de la FCA recorda el sentiment compartit per la Securities and Exchange Commission.

La batalla per una ETF basada en Bitcoin es desenvolupa des de fa anys als Estats Units, amb la SEC que atura cada intent. Igual que el FCA, el raonament darrere de cada denegació consisteix normalment en els punts següents.


  • Immaduresa del mercat
  • Volatilitat
  • Mètodes de valoració insuficients
  • Risc de custòdia

Tot i que la SEC ha tancat constantment un ETF, els reguladors dels Estats Units semblen tenir una postura de mentalitat més oberta pel que fa a l’aprovació de determinats derivats criptogràfics. Això s’ha fet evident a través de diverses ofertes de contractes de futurs de Bitcoin i Ethereum. Productes com aquest es poden trobar a través de diverses empreses, com ara,

Mulling it Over

Cal assenyalar que no va ser una decisió precipitada de la FCA. El procés que va conduir a aquesta conclusió es va dur a terme al llarg d’un any, mentre el regulador va reflexionar sobre els riscos i beneficis.

La proposta inicial d’aquesta prohibició es va presentar al juliol del 2019. En aquell temps, la FCA va obrir la proposta a un període de comentaris del públic, que va donar lloc a centenars d’enviaments. És evident que no hi havia prou arguments convincents per influir en la decisió original de la FCA.

Èxode?

Tot i que aquesta decisió es va prendre amb la pretensió de protegir els inversors, ja hi ha hagut un clam per part de molts, que van denunciar la decisió.

Don Guo, CEO de Grup Broctagon FinTech, va parlar sobre la decisió i el que significa per als inversors amb seu al Regne Unit avançar. Afirma,

“La FCA ha donat un cop important a la llibertat dels inversors del Regne Unit. Mitjançant la prohibició de la negociació de derivats criptogràfics, podem esperar que l’espai de negociació del Regne Unit es mogui a un altre lloc. La demanda d’aquests títols continua augmentant, i els volums de derivats criptogràfics arriben a màxims aquest estiu. És una oportunitat perduda per al Regne Unit … Sens dubte, creiem que hi hauria d’haver mesures per protegir els consumidors, però aquest moviment ignora l’augment de la demanda dels consumidors minoristes de participar a l’espai de criptomonedes “.

Autoritat de conducta financera (FCA)

La FCA és un regulador de serveis financers amb seu al Regne Unit. Des de la seva formació el 2013, la FCA ha treballat per desenvolupar i fer complir normatives que garanteixin mercats de capitals justos i transparents.

President executiu, Nikhil Rathi, actualment supervisa les operacions a la FCA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map