Предефиниране на безграничната екосистема OKExChain

Малко след пускането на дългоочакваната ни обществена блокчейн OKExChain, тя най-накрая излезе с отворен код и нейният код беше качен в Github на 16 април 2020 г. Как това допринася за екосистемата OKExChain като цяло?

Крос-верижна технология: ключ към екосистемата OKExChain

OKExChain е проектиран въз основа на оригинални технологии и концепции като технология на кръстосана верига и OpenDEX работа на пълен възел на peer-to-peer блокчейн мрежа. След като стане с отворен код, OKExChain ще може да осигури ефективна, безплатна и безгранична екосистема на публичната верига за своите възли.

Архитектурата на OKExChain е разработена на върха на Cosmos SDK и приема мрежата на Tendermint и кода за консенсус. Това, което отличава OKExChain, е неговата способност да позволява безпроблемна интеграция на множество екосистеми. За да отговорят на уникалните изисквания на децентрализираните борси (DEX), изградени върху OKExChain, модулите за управление и избори на OKExChain са преработени, за да поддържат различни бизнес логики.

По отношение на избора на технологии, отделното управление на OKExChain след кръстосано и незабавно потвърждение въз основа на DPoS консенсус помага да се реализира стойността и предаването на данни между множество изомерни вериги. The "кръстосано верижен инструментариум" понастоящем предоставена от OKExChain съдържа различни кръстосани вериги протоколи, които ефективно прекъсват затварянето и разпределението между веригите. Например, в момента OKExChain е осъзнал връзката с екосистемата Cosmos чрез релейния протокол IBC. В бъдеще тя ще внедри и решения за кръстосани вериги с масови публични вериги като Bitcoin и Ethereum с по-разнообразни верижни инструменти.

По-важното е, че комуникационният протокол на OKExChain е осъществил директни транзакции и трансфер на информация през различни вериги, като същевременно запазва тяхната независимост непокътната. Той не само прекъсва бариерите между блокчейн веригите и поддържа пълнотата на кръстосана екосистема, но също така гарантира, че участващите институции и лица могат да изпълняват своите приложения.

Въз основа на тази специална идея за кръстосана верига се формира OKExChain три уникални и отличителни технически характеристики:

  1. Разработен като ключов пъзел от глобалния план на екосистемата на OKEx, OKExChain се отрязва от основната архитектура на блокчейн, за да оптимизира за различни сценарии на финансово приложение;
  2. С IBC протокола на Cosmos всяко важно приложение, разработено на OKExChain, може да притежава своята изключителна блокчейн, като същевременно поддържа оперативна съвместимост;
  3. Благодарение на многослойния дизайн на данни, OKExChain намалява цената на блокчейн данните и подобрява ефективността, като по този начин поддържа широкомащабно публикуване на приложения.

Наистина децентрализирана блокчейн

OKExChain практикува висока степен на откритост и задълбочена децентрализация, като предоставя на всички участващи възли еднакъв статус и права. Всеки участващ индивид може да играе пълноценно своите способности, да публикува и да изпълнява различни децентрализирани приложения без пречки.

За разлика от "система за предложения" на традиционните публични вериги, при които всяко действие на възли изисква предложение да бъде представено на управителя, OKExChain нарушава това правило, като приема "OpenDEX" концепция.


Първо, всеки потребител може да изгради своята децентрализирана платформа за търговия на OKExChain и може напълно да реши кои криптовалути и двойки за търговия да изброи.

Второ, когато бегачите на възли искат да създадат децентрализирани приложения или DEX или да изброят двойки за търговия на OKExChain, не се изисква предложение за изпращане. Всички DEX, базирани на OKExChain, се изпълняват в peer-to-peer мрежата на блокчейна, което го прави истинска екосистема без разрешение.

Фактът, че повечето DEX, разработени на традиционни публични вериги, обикновено работят на централизирани сървъри, не само се отклонява от децентрализационния характер на блокчейна, но и поставя активите, съхранявани на възлите, изложени на големи рискове за сигурността. Като първа в индустрията, OKExChain постигна, за да позволи на всички DEX да работят на блок-верига от партньори, което несъмнено има огромно революционно въздействие върху индустрията.

За пълно прилагане на концепцията за "OpenDEX", OKExChain също първо предложи концепцията за "DEX оператор" (портретният възел на фигурата).

Ако DEX има само един оператор, екологията на обществената верига несъмнено е затворена и нейното развитие ще бъде силно ограничено. Ако искате да изградите отворена DEX екосистема, операторите на публичната верига не могат да предприемат всички DEX операции. Въвеждането на оператора е предизвикателство и иновация в дизайна на обществената верига. OKExChain даде възможност на всички DEX оператори да използват ресурсите на OKExChain по справедлив и развит начин.

Екологично партньорство – "Алианс на търговските вериги “

Въз основа на крос-верижния технологичен дизайн, OKExChain има за цел да популяризира екологичното изпълнение на допълващи се приложения и е пионер в концепцията за бизнес алианс. Ще се популяризира широкомащабното приложение на блокчейн технологията. Понастоящем е завършена първата фаза на изграждане на екологични партньори, включваща 5 основни насоки за екологично сътрудничество, включително публична верига, портфейл, изследовател, минен басейн и ценни книжа.

Що се отнася до публичните вериги, OKExChain стартира задълбочена интеграция в областите на технологията за кръстосани вериги, общността на разработчиците, кръстосания съюз на BTC и други. Сред тях общо 10 световноизвестни обществени вериги и институции, включително Bytom, Certic, Conflux и Ontology, са се приземили в екосистемата OKExChain.

В пространството на портфейла екологичните партньори ще подкрепят съхранението на OKB и OKT, функциите на картографиране на OKT, гласуване на възли, предложение за OKExChain, DEX и др. Общо 5 компании се присъединиха към OKExChain. Що се отнася до блокчейн изследователя, партньорите ще поддържат показването на височината на блоковете, транзакциите и други данни, данните за супервъзел (агент) на OKExChain, функцията за предложения на OKExChain и данните за търговия в openDEX на OKExChain.

Ами пуловете за копаене? В момента има трима екологични партньори, които стават суперноди на OKExChain и ще предоставят свързани продукти за залагане. Освен това в списъка на екологичните партньори на OKExChain има няколко известни институции за сигурност.

Следвайте OKEx на:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map