Основната мрежа на OKExChain стартира през януари, когато внедряването на интелигентен договор EVM приключи

Доклад за напредъка на развитието на OKExChain през месец декември 2020 г.

OKExChain е публична блокчейн инициатива, разработена от OKEx, която включва набор от вериги с отворен код, които могат да се използват като платформа за децентрализирани приложения, включително децентрализирани борси. За по-подробна информация вижте нашето ръководство за OKExChain. 

През декември 2020 г. се наблюдават значителни развития за OKExChain – включително съобщението на OKEx за официалното стартиране на основната мрежа от януари 2021 г..

OKExChain ще бъде представен на четири етапа – започвайки от етапа на генезиса, който е от 31 декември 2020 г. до 14 януари 2021 г. След това ще премине към втория етап. Това ще включва продължителни тестове за стабилност на основната мрежа, за да се гарантира неговата безопасност и надеждност. На третия етап, след процеса на гласуване на предложенията на валидаторите, функцията за транзакция ще бъде активирана и потребителите могат да изтеглят своите OKT от OKEx към OKExChain. По време на четвъртата и последна фаза виртуалната машина за интелигентен договор ще бъде активирана и OKExChain ще бъде съвместим с всички проекти в Ethereum. По това време основната мрежа ще бъде напълно стартирана.

През декември подготовката за стартирането на основната мрежа на OKExChain достигна 80%, а API възелът в тестовата мрежа на OKExChain беше надстроен до v0.15.1. Разполагането на интелигентен договор EVM достигна 100% завършеност.

По отношение на развитието на екосистемата, представители на екипа на OKExChain бяха официални съдии в DoraHacks Hackathon в Хангжу.

Обобщение

 • OKExChain актуализиран до v0.15.1
 • OKExChain-go-SDK е актуализиран до v0.15.0
  • https://github.com/okex/okexchain-go-sdk/releases
  • OKExChain-java-SDK е актуализиран до v0.16.0
   • https://github.com/okex/okexchain-java-sdk/releases
   • Подготовката за стартиране на главна мрежа на OKExChain достигна 80% завършеност

    Цялостната подготовка за стартирането на мрежата OKExChain достигна 80% през декември. По-специално разработчиците подготвиха документите, необходими за стартирането на основната мрежа.

    Докато текущата версия на OKExChain е v0.15.1, разработчиците се подготвят за надстройка до v0.16.0. Това е завършено на 90%. Модулът DEX и суап на OKExChain беше актуализиран до v0.16 и първото тестване за регресия през декември беше завършено.

    Децентрализираните приложения в модула Farm на OKExChain са в процес на внедряване и се очаква да бъдат завършени до 16 януари. Модулът за добив на ликвидност на OKExChain е готов за стартиране след преминаване на тестване на качеството и системата. Освен това OKExChain ще активира инструмента, който улеснява автоматичното издаване на тестови токени. Този инструмент е в процес на внедряване и се очаква да бъде завършен до 15 януари.

    API възел на OKExChain testnet е надстроен до v0.15.1

    API възелът в тестовата мрежа на OKExChain е надстроен до v0.15.1. Нещо повече, ориентираният към съобщения междинен софтуер в поточния модул поддържа Apache Kafka – разрешаване на предаването на обобщения на нарежданията за транзакции до OKEx DEX.

    Разполагането на корекции на грешки в Rest API е завършено и в момента е в етап на тестване.

    Разполагането на интелигентен договор EVM достигна 100% завършеност


    Разполагането на интелигентния договор EVM достигна 100% завършеност и навлиза в етапа на фина настройка. Стрес тестовете на интелигентния договор EVM достигнаха 60% завършеност.

    Потребителите вече могат свържете техните портфейли MetaMask с тестовата мрежа на OKExChain. 

    Открихме девет грешки по време на вътрешното тестване на EVM на OKExChain и предоставихме всички грешки на общността Ethermint.

    Официални съдии на екипа на OKExChain на DoraHacks Hackathon

    Представители на екипа на OKExChain бяха официални съдии в първия DoraHacks Hackathon в Хангжу. Темата на хакатона, свързана с екосистемата Polkadot и внедряването на DApps с помощта на интелигентния език на Polkadot, Substrate.

    Кандидатствайте, за да станете валидатор на OKExChain testnet!

    За да подпомогнем растежа на OKExChain, ние набираме институции, за да станем валидатори на OKExChain и партньори на екосистемата OKExChain.

    За да участвате в изборите за валидатор на OKExChain, трябва да заложите поне 10 000 OKT. Валидаторите се избират от притежателите на OKT. и първите 21 валидатори с най-много гласове ще станат валидатори на OKExChain.

    OKExChain генерира нов блок на всеки три секунди и всеки нов блок генерира по един OKT като награда. За всеки OKT 0,5 от него отива в земеделския басейн на OKExChain. За другата половина от наградата 25% от нея ще бъдат разпределени за валидатори въз основа на теглото на броя гласове, които са получили. Останалите 75% ще бъдат разпределени между валидатори и възли на кандидатите въз основа на теглото на получените гласове.

    Може да се намери пълният списък на валидатори и кандидат-възли за тестовата мрежа на OKExChain тук. За да кандидатствате за валидатор на OKExChain и екосистемен партньор, моля, подайте заявлението си до [имейл защитен].

    Относно OKExChain

    Техническа общност на OKExChain:

    Официалният уебсайт на OKExChain: https://okex.com/okexchain

    Официалният уебсайт за OKEx DEX: https://okex.com/dex-test

    Връзка за получаване на тестови монети: https://okex.com/drawdex

    Документация за OKExChain: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

    OIP: https://oips.readthedocs.io/en/latest/

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map