OKEx надстройва OKExChain Testnet до V0.11.0

Всичко, което трябва да знаете за най-новата надстройка на OKExChain testnet

OKExChain е планирано да надстрои своята тестова мрежа до V0.11.0 на височина на блока 9460000, което ще се проведе между 7:00 ч. UTC и 10:00 ч. UTC на 26 август 2020 г..

Новите функции на OKExChain testnet

След надстройката OKExChain тестовата мрежа ще се повтори до V0.11.0 и okexchain-id ще стане okexchain-testnet1.

Най-новото надстройване поддържа OpenDEX-Desktop v0.0.2 и въвежда push известия за локални възли. Чрез модула за анализ на данните потребителите могат да получават известия за пазарни новини, индикатори за технически анализ (като K-line) и записи за транзакции. Модулът позволява на потребителите на настолни компютри достъп до най-новата пазарна информация, без да разчитат на централизирани сървъри.

За подробности относно развитието на OKExChain v0.11.0 и OpenDEX, вижте месечния отчет на OKExChain за юли.

Какво е OpenDEX?

OpenDEX е първото приложение за децентрализирано финансиране на OKExChain. С визията да позволи на всеки да създаде свой собствен децентрализиран обмен, OpenDEX има за цел да създаде екосистема DEX без централизирани сървъри.

Сред борсите за криптовалута има два оперативни модела:

  • Моделът, управляван от котировки
  • Моделът за съвпадение на реда

Моделът, управляван от котировките, има по-добра ликвидност. Няма обаче механизъм за откриване на цените и маркетмейкърите трябва да поемат рисковете от едностранния пазар.

Едностранният пазар се отнася до ситуации, при които маркетмейкърите цитират само цената на офертата или искането на актива. За да смекчат рисковете от едностранния пазар, маркет-мейкърите налагат по-широк диапазон между цените на офертите и офертите. Пример за пазарния модел е, когато банките предоставят услуги за обмен на валута.

Моделът за съвпадение на поръчките, от друга страна, улеснява механизмите за откриване на цените, тъй като показва всички поръчки от купувачи и продавачи в книгата с поръчки. Няма обаче гаранции, че тези показани поръчки ще бъдат изпълнени. Така че, в случай на едностранен пазар, поръчките е по-малко вероятно да бъдат съпоставени и изпълнени по модела за съвпадение на поръчките.

Криптовалутните борси приемат модели за съвпадение на поръчките и използват книги за поръчки, за да изброят всички налични поръчки за покупка и продажба. От друга страна, самият екип на проекта служи като маркетмейкъри, за да осигури ликвидност за своите токени и да подобри търговския опит на потребителите.

Докато някои децентрализирани борси се опитваха да внедрят модела за съвпадение на поръчките в своите търговски бизнеси, приемането на потребителите беше ограничено по две причини:

  1. DEX трябва да подобрят както мащабируемостта, така и сигурността, за да приемат модела за съвпадение на поръчките. За да направят това, някои DEX, изградени върху Ethereum, приемат решения за мащабируемост от ниво 2.
  2. Моделът за съпоставяне на поръчки изисква пазарен мейкър да осигури ликвидност и да смекчи рисковете от нестабилност на цените за търговците. Автоматизирани маркетмейкъри, като Uniswap, са примери за това как да увеличите приемането на съвпадение на поръчките между DEX.

OpenDEX, изграден върху OKExChain, има за цел да подобри мащабируемостта и сигурността на DEX. The "DEX оператор" се използва за стимулиране на екипа на проекта да осигури ликвидност за собствените си търговски двойки и да смекчи риска от променливост на цените за търговците.


OKExChain приема InterPlanetary File System и Ethereum Name Service, за да премине към децентрализация. Освен това, OKExChain предоставя настолна версия и потребителски интерфейс за OpenDEX, за да помогне на проектните екипи и потребителите да търгуват с OpenDEX. Тези инструменти помагат на проектните екипи да разгърнат свои собствени DEX, както и да издават и управляват търговски токени, без да разчитат на централизирани страни.

Какви са задълженията на валидатор на OKExChain?

Валидаторите могат да бъдат наказани, ако дублират подписи при надграждане на консенсусния възел. Преди активирането на надстройката на консенсусния възел, валидаторите трябва да проверят версиите на софтуера си и хеша на генезисния файл.

Ако валидаторите са открили някакви грешки по време на активирането на надстройката на мрежата, препоръчва се да се отстранят грешките само след активирането на надстройката на мрежата. Ако мрежата е спряна и използваният файл за генезис е различен от очаквания, моля, потърсете съвет от основния разработчик в нашия Общност на Telegram преди да нулирате автентификатора.

Преди да експортирате testnet v0.10.10, препоръчително е валидаторът да направи пълна снимка на състоянието на testnet. Моментни снимки могат да бъдат направени чрез създаване на архивен файл за директориите на okexchaincli и okexchain.

Ако надстройката на мрежата е неуспешна, валидаторите трябва да възстановят състоянието на своята OKExChain тестова мрежа до v0.10.10, като моментните снимки улавят най-новото състояние преди надстройката. След възстановяване на състоянието на тест мрежата OKExChain, валидаторите могат да активират своя консенсусен възел отново.

За подробности следвайте насоките за надстройки на мрежата, публикувани от OKExChain Wiki тук.

Как могат портфейлите, да блокират браузъри и други доставчици на услуги да поддържат надстройката на мрежата?

Потребителите в приложението може да претърпят кратко прекъсване на обслужването. Продължителността на прекъсването зависи от използваното приложение. За да осигурят стабилно потребителско изживяване, доставчиците на услуги трябва да приемат подходящи оперативни процедури и да са наясно с потенциалните фишинг атаки.

Моля, обърнете се към официалните канали на OKExChain, изброени по-долу, за актуална и точна информация.

OKExChain GitHub: https://github.com/okex/okexchain

Блог на OKExChain: https://www.okex.com/academy/en/category/okexchain-en/ecology-construction-en

OKExChain Telegram група: https://t.me/okexchaintech

Ако имате някакви съмнения относно стъпките на надстройката на мрежата и надеждността на информацията, моля, изчакайте инструкции от официалните канали на OKExChain, преди да предприемете каквито и да било действия. Моля, не предоставяйте своите 12-цифрени пароли на администратор, уебсайт или неофициален софтуер.

Относно OKExChain

Техническа общност на OKExChain: https://t.me/okexchaintech

Официален уеб сайт на OKExChain: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Искане TOKT: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP (предложение за подобрение на OKExChain): https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map