Месечен отчет на OKExChain – май 2020 г.

Уважаеми потребители!

След пускането на тестовата мрежа OKExChain на 10 февруари 2020 г. и след четири месеца разработка от разработчиците на общността, бе постигнат значителен напредък в аспектите на технологията на публичната верига, продуктовия дизайн и изграждането на екосистемата.

В момента тестовата мрежа OKExChain се актуализира до v0.10, напредъкът на OpenDEX е завършен с 50%, а този на научните изследвания & развитие на DEX Leverage Trading с 60%.

Освен това близо 30 институции са постигнали партньорства с OKExChain и са допринесли за технологична подкрепа и изследователска услуга на общността OKExChain. Първата кампания на OKExChain Hackathon, представена на световни технически гийкове в началото на юни.

Моля, прочетете по-долу за повече подробности относно месечния отчет на OKExChain:

OKExChain TestNet Надстройка до v0.10

Издаден DEX v0.10:

https://www.okex.com/dex-test

Blockchain Explorer надстроена до v0.10:

https://www.oklink.com/okexchain-test

Актуализации на версията за разработка

OKExChain надстроена до v0.10.7:

https://github.com/okex/okexchain/releases

okexchain-go-SDK надграден до v0.10.0:


https://github.com/okex/okexchain-go-sdk/releases

okexchain-java-SDK надстроена до v0.10.0:

https://github.com/okex/okexchain-java-sdk/releases

Добавени са нови функции към OKExChain v0.10

Гласуването за одобрение е добавено към OKExChain

OpenDEX е добавен към OKExChain

Тест за стабилност за OKExChain v0.10

Версията се оценява като стабилна. Текущата височина на блока е 6 577 120 и е обработила над 80 000 000 транзакции. Всеки блок съдържа 10 – 20 транзакции.

Празна структура за тестване беше намерена в генериращия код на слоя от мента, който беше представен и докладван на общността на Космос. https://github.com/tendermint/tendermint/issues/4766

Актуализации на OpenDEX Desk Version

Дизайнът на продукта завършен с 50% и прототипът е влязъл във фазата на проектиране на потребителския интерфейс.

Цялата функция на DEXOperator е завършена с 45%, HTTP API, съвпадение на таксите за транзакции и логика за въвеждане / извеждане. Започна изследването на рамката за разработка на версията на бюрото OpenDEX.

Спот търговия с ливъридж

Напредъкът в развитието е завършен с 60%. Демо версия може да бъде достъпна в началото на юни.

Добавена е функцията за депозиране и теглене на кредитен фонд

Добавена е функцията за депозиране и теглене на монети: да се предложи фонд от фондове, които да задоволят търсенето на заеми и тегления.

Проблемът с дизайна е решен за недостатъчния рисков фонд при носене

Добавена е функцията за подкрепа за задаване на максимален коефициент на ливъридж, коефициент на кредитиране и коефициент на осигурителен фонд

Интелигентен договор на Wasm

Получени са два броя от общността на Космос, в които е решен 226 100%, а договорният код на неговото решение е завършен с 60%.

Решението за издание 301 е в рамките на проучването

Изоморфно кръстосано развитие

Екипът на OKExChain се включи в три фази на GoZ (конкурс за кръстосано тестване на Cosmos) и класира 42 в първата фаза на конкурса.

Интеграцията на OKExChain в IRISwallet завърши.

Актуализации на екосистемата

1. Екосистемно партньорство

Повече от 30 институции от пет области, включително публична верига, браузър, портфейл, майнинг пул и институции за сигурност, се присъединиха към изграждането на екосистемата OKExChain. След успешната актуализация на версия v0.10, OKExChain получи предложения за сътрудничество от следните организации:

  • Фибос предложи да си сътрудничи с OKExChain в хетерогенното решение за кръстосана верига, протоколите за търговия с DEX и другите три аспекта. Фибос се присъедини към текущия списък на супервъзлията на OKExChain testnet.
  • KAVA предложи да предложи помощ за изграждане на кръстосани планове за Defi и решения за данни за екосистемата OKExChain.
  • Bytom предложи да предложи съюз с няколко странични вериги, взаимно признаване на Tokens на страничната верига, взаимно участие в управлението на федералните възли на други страни и да свърже екосистемите на страничната верига на Okcoin и Bytom.
  • CertiK предложи да предложи CVM и DeepSEA за захранване на OKExChain и изграждане на изследовател на блокове и DeepWallet за OKExChain.
  • IRISnet и OKExChain участваха съвместно в GoZ и постигнаха задълбочено сътрудничество в областта на технологиите. Също така IRISnet предложи да предложи техническа поддръжка на OKExChain в областта на Defi, приложението на портфейла и изследователя.
  • Освен това NULS, Vite, YeeCo и TrueChain се включиха в изграждането на тестовата мрежа OKExChain.

2. Актуализации на OKExChain TestNet Supernode

OKExChain TestNet приканва институции и лица да изграждат Supernodes. Списъкът на супервъзлията, изпълнен във фазата на testnet, ще остане до стартирането на втората фаза на основната мрежа OKExChain.

Понастоящем, моля, проверете списъка на супервъзела чрез URL адреса по-долу:

https://www.oklink.com/okexchain-test/bp-list

3. Първата кампания за хакатони на OKExChain

Официално стартира първата OKExChain Hackathon кампания, базирана на OKExChain testnet 0.10 и по-нова версия. Разработчиците могат да участват, като подават предложения относно техническото развитие, продуктовия дизайн и екологичното планиране на OKExChain. Адрес за подаване на предложение: https://github.com/okex/OIPs. Или можете да създадете инструменти за разработчици, да разработите езици на SDK, да направите браузъри и портфейли и да предоставите услуги за залагане на продукти въз основа на тестовата мрежа OKExChain, за да участвате в кампанията.

Подробности за кампанията:

https://www.okex.com/academy/zh/the-first-okexchain-hackathon-campaign-announcement-cn

Ако имате някакви съвети или предложения, моля, изпратете ги на имейл адреса по-долу:

Имейл: [email protected]

Относно OKExChain

Техническа общност на OKExChain: https://t.me/okexchaintech

Официален уебсайт на OKExChain: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Искане на TOKT: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

Общност на OKExChain

10 юни 2020 г.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map