Главен изпълнителен директор на OKEx за OKExChain и „новата ера на крипто търговията“ – резюме на AMA

Акценти от сесията на главния изпълнителен директор на OKEx Джей Хао „Попитай ме нещо“ в първата търговска верига в света, OKEChain

Jay Hao OKExChain AMA

На 15 януари главният изпълнителен директор на OKEx Джей Хао се присъедини към сесия „Попитай ме на живо“ и отговори на въпроси от някои от 34 000+ членове. Целта на събитието беше да представи OKExChain на общността и да сподели по-задълбочени идеи за наскоро стартиралия блокчейн протокол.

Какво е OKExChain

OKExChain е публична блокчейн с отворен код, предназначена за изграждане на децентрализирани приложения за търговия. Технологията е проектирана да осигури безопасна и ефективна архитектура за децентрализирано финансиране, която може да се използва за създаване на децентрализирана борса или DEX, която включва базирани в общността операции, прозрачни правила за търговия и възможност за потребителите да контролират собствените си активи. За да прочетете повече за това, разгледайте този задълбочен доклад на OKExChain.

По-долу са някои акценти от AMA на Jay за всичко за OKExChain, как работи и какво го прави уникален.

Какви иновации и предимства предлага OKExChain в сравнение с други вериги?

Джей: Като начало, OKExChain избра песен, която никой не е изследвал преди – по-специално търговската верига. OKExChain е резултат от нашата независима изследователска и развойна дейност, базирана на Cosmos. Създадохме собствени скриптове и проектът е отворен за разработчици.

Нещо повече, OKExChain е специално проектиран за сценарии с висока производителност и транзакции с голям обем, типични за търговски дейности и финансови услуги – върху които ще бъде подкрепена цяла търговска екосистема. Можете да кажете, че позиционирането е творческа иновация.

Струва си да се спомене, че нашите високи TPS и по-ниски такси за газ могат по-добре да отговорят на нуждите на търговците за високочестотна търговия. Той е по-гладък от Ethereum, по-съвместим и рентабилен.

В сравнение с веригите, разработени от други борси, OKExChain е специалният резултат от нашата независима изследователска и развойна дейност, започнала преди три години. С оптимизирания код за основната верига можем не само да гарантираме сигурността и анонимността на децентрализираните транзакции, но и да отговорим на нуждите от високочестотни транзакции в различни сценарии на търговия.

Като високопроизводителна публична верига, оптимизирана за търговски сценарии, какви нови технически функции реализира или планира да реализира OKExChain?

Джей: Понастоящем OKExChain е единствената публична верига, която поддържа интелигентни договори и системни договори. В сравнение със системните вериги, ние можем да коригираме основните параметри – например таксите за търговия с приложения са по-гъвкави, което е от полза както за разработчиците, така и за доставчиците на услуги.

В резултат на това производителността на DApps (главно DEX) на OKExChain ще бъде значително по-висока от тази на Ethereum. В сравнение с веригите за приложения, поради факта, че предоставяме изключително подходяща инфраструктура за DEX, интелигентните договори на OKExChain се радват на добра композируемост, натоварването на разработчиците ще бъде много по-малко, а таксата за транзакции за ежедневните потребители също ще бъде намалена съответно.

Да не говорим, че OKExChain се радва на невероятна съвместимост, като поддържа двойните виртуални машини на EVM и CosmWasm. С всички поддържани интелигентни договори на Ethereum, в бъдеще ще поддържаме и интелигентни договори на Cosmos.


Що се отнася до кръстосаната верига, OKExChain поддържа OKEx Cross-chain Gateway и Cosmos IBC – и двете позволяват голям брой основни активи да преминават към OKExChain, което значително ще обогати нашата екосистема OKExChain.

Как OKExChain решава проблема с високите мрежови такси – като тези на мрежата Ethereum?

Джей: На първо място, OKExChain приема консенсусния механизъм на Tendermint + DPoS, който се радва на по-ниски мрежови разходи от PoW.

На второ място, в сравнение с Ethereum, ние можем гъвкаво да регулираме основните параметри – като ставки на таксите – специално за търговия с приложения, което е много полезно за разработчиците.

Ще бъде ли OKExChain достъпен за платформи на портфейли като Trust Wallet, MetaMask и др.)?

Джей: Без съмнение OKExChain ще осигури достъп до все повече портфейли на трети страни. Понастоящем MetaMask постепенно се запознава с потребителите на DApp и ако потребителите на OKExChain покажат търсене на MetaMask, ще помислим за коригиране на системата от акаунти на OKExChain, за да бъде съвместима с MetaMask.

Къде виждате OKExChain след 10 години?

Джей: Десет години могат да бъдат доста далеч, но нека бъдем смели. Вярвам, че по това време най-търгуемите активи ще бъдат токенизирани и дори неща, които не се търгуват сега, ще бъдат токенизирани и търгувани. В епоха, в която можете да търгувате с каквото и да било, децентрализираните борси със сигурност ще станат основни. По това време OKExChain, като първата търговска верига в света, ще поддържа различни видове търговия с деривати и ще има огромен брой потребители и голям обем на търговия.

Какви предимства има OKExChain пред други блокчейн, които биха привлекли разработчици?

Джей: Отговорът на това определено е нисък технически праг, ниски разходи за разработка и усъвършенстван набор от инструменти за разработчици.

Ние също така поддържаме двойни виртуални машини, съвместими с интелигентните договори Ethereum и Cosmos – да не говорим за факта, че сме домакин на приятелска общност за разработчици с обширни учебни материали, изчерпателен план за поддръжка и страхотно настроение.

Очакваме напред, очакваме продължаване на растежа на децентрализираната търговска общност на OKExChain. Стартирането на OKExChain е огромен етап, който бележи началото на нова ера в крипто търговията.

Следвайте OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map