Darrerament: el 88% dels intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació per augmentar la classificació

Aquest article fa una ullada a una epidèmia important de la indústria, on el 88% dels intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació per “augmentar” el seu rànquing. 

Un informe recent de BlockchainTransparency indica que el 88% dels 25 millors intercanvis de criptomonedes està manipulant el seu volum de negociació per augmentar la seva classificació a CoinMarketCap. Aquestes estadístiques innovadores obren la porta a les ombres pràctiques emprades pels intercanvis de criptomonedes per intentar inflar les seves dades comercials. L’escala de manipulació d’aquests intercanvis de criptomonedes suggereix un esforç unànime per “guanyar a tota costa”, fins i tot si això significa enganyar el públic.

Inconsistència de dades reportades versus dades reals

L’informe va examinar els 25 millors parells de negociació de Bitcoin (BTC), calculant els seus volums reals i comparant-los amb el seu volum informat a CoinMarketCap. De manera horripilant, la majoria del volum real del parell de negociació és inferior a l’1% del volum comunicat, amb només 3 intercanvis –Binance, Bitfinex i Liquid– que van informar amb veracitat dels seus números de negociació..

Els intercanvis criptogràfics manipulen, els intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació, manipulen, volumen de negociació

(Font: BlockchainTransparency)

Basant-se en les dades anteriors, el 88% dels 25 millors intercanvis basats en el volum de parells BTC es manipulen i exageren greument. El responsable més destacat de l’informe és OKEx, que es troba manipulant el volum de negociació de tots els seus 30 millors parells de tokens negociats. El següent de la línia és Huobi, que es va trobar que havia manipulat els seus 25 millors parells de fitxes. Aquests resultats són indicatius d’una manipulació severa de les dades per part d’aquests intercanvis de criptomonedes.

(Llegiu-ne més: Guia sobre la identificació de monedes estafadores)

Per què els intercanvis de criptomonedes manipulen el seu volum de negociació??

Hi ha diversos motius pels quals les borses manipulen el seu volum de negociació:

1) Trànsit de referència de CoinMarketCap

CoinMarketCap (CMC) és el lloc web de criptomonedes més popular que mostra mètriques i gràfics financers clau per a totes les monedes i fitxes del món de les criptomonedes, així com dades relacionades sobre el volum de negociació de tots els intercanvis de criptomonedes. Amb un rang Alexa de 438, CMC rep diàriament una mitjana de 2,7 milions de visualitzacions, la qual cosa equival a més de 8 milions de visualitzacions mensuals!

Els intercanvis criptogràfics manipulen, els intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació, manipulen, volumen de negociació

(Font: Rank2Traffic)

Amb aquest nivell d’exposició i abast, es fa imprescindible que els intercanvis de criptomonedes competeixin entre si per situar-se en una posició alta a CMC. El trànsit de referència de CMC suposaria un gran impuls per a l’intercanvi i el seu negoci. Atès que el principal factor que busquen la majoria dels inversors i operadors de criptomonedes quan cotitzen en una borsa és la liquiditat, les borses de criptocurrency tindrien un incentiu per inflar artificialment el seu nombre per atreure els usuaris a la seva borsa.


La liquiditat es refereix a la capacitat d’una moneda de convertir-se fàcilment en efectiu o altres monedes. Sempre es prefereix un major grau de liquiditat, ja que els usuaris poden executar les seves comandes de manera ràpida i eficaç.

(Vegeu també: Guia d’intercanvis descentralitzats: comparació de DEX populars)

2) Tarifes de cotització

Fer un intercanvi de criptomonedes és un negoci molt lucratiu, ja que les tarifes de cotització són un gran impulsor del model de negoci d’intercanvis. Informes han suggerit que s’ha sol·licitat als projectes que vulguin obtenir les seves fitxes en una borsa de criptomonedes que paguin una quantitat sorprenent de diners, que oscil·len entre els 50.000 i els 1 mil milions de dòlars. Atesa la gran quantitat de monedes i fitxes que creen els projectes del mercat de criptomonedes, no és estrany que els intercanvis es trobin a la part superior de la cadena alimentària. A continuació, es fa un cop d’ull als ingressos diaris estimats dels intercanvis de criptomonedes al març de 2018:

Els intercanvis criptogràfics manipulen, els intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació, manipulen, volumen de negociació

(Font: Bloomberg)

Aquests números explosius són indicatius del creixent mercat de les criptomonedes, però el més important és que brilla la llum sobre les boges tarifes de cotització que cobren els intercanvis. Els intercanvis amb major liquiditat tindrien una comissió de cotització més elevada, ja que la liquiditat simbòlica és el principal factor que busquen els comerciants. Proporciona l’incentiu perfecte perquè els intercanvis de criptomonedes inflin els seus volums d’una manera llarga per augmentar la seva classificació i cobrar una tarifa considerable pels drets que apareixen a la borsa..

(Veure més: un xoc en el preu de Bitcoin conduirà a la seva desaparició?)

Com manipulen el seu volum els intercanvis de criptomonedes?

Per manipular les seves dades comercials, els intercanvis de criptomonedes utilitzen una tècnica anomenada negociació de rentats.

Wash Trading és un procés de manipulació del mercat on una entitat compra i ven simultàniament valors amb l’únic propòsit de crear activitat enganyosa i artificial al mercat..

La idea general del comerç de rentat és crear una falsa impressió que hi ha un bon nivell d’activitat comercial realment realitzada. Això s’aconsegueix mitjançant una entitat (en aquest cas, un intercanvi de criptomonedes) que fa comandes a l’intercanvi i les executa elles mateixes, sense que el valor real s’intercanvi amb usuaris reals. Això significa que el valor d’aquestes ordres falses es manté a la mateixa mà (o compte). L’objectiu principal de fer-ho és inflar les dades comercials reals, donant així la impressió que l’instrument té més demanda del que realment és.

El comerç de rentat és il·legal per a tots els mercats financers de molts països, especialment els Estats Units d’Amèrica (EUA), ja que té com a objectiu explícit falsificar el volum de negociació.

(Llegiu també: Guia sobre els impostos sobre criptomonedes: una guia sobre situacions fiscals habituals)

Mètodes de prova de manipulació d’intercanvis

Segons el seu informe, BlockchainTransparency utilitza diverses metodologies per mesurar l’abast de la manipulació comercial d’aquestes borses, que inclouen:

 • Avaluació de llibres de comandes dels intercanvis
 • Analitzant els punts de dades del volum de negociació
 • Interaccionar amb els principals grups d’interès, inclosos els responsables de mercat, els operadors d’alta freqüència i els consultors de vigilància del comerç

A partir de les àmplies dades recopilades, també van poder descobrir diferents estratègies de bot de negociació emprades per les borses per inflar els seus números de comerç. Aquests bots han estat programats per operar en diferents parells de negociació segons l’hora del dia. És interessant assenyalar que la configuració del bot està subjecta a canvis en funció de les tendències del volum actuals o del bombo actual que envolta una moneda o un testimoni concret durant el període de temps..

A més, un mètode comú per mesurar la manipulació s’anomena ‘Slippage’, que avalua la liquiditat dels actius digitals venent un valor determinat de cada actiu a través de diferents intercanvis i mesurant la taxa de disminució del preu de les monedes. Els intercanvis que manipulaven les seves dades tenien relliscades massives, indicades per un major grau de baixada de preus i un llibre de comandes inestable. Això implica que el seu volum de negociació es fabrica i s’infla ja que una petita quantitat de comandes de venda és suficient per desestabilitzar la cartera de comandes i, finalment, els preus de les monedes..

(Vegeu també: Guia de capitalització borsària: tot el que heu de saber sobre la capitalització borsària)

Es regulen els intercanvis de criptomonedes?

Cal esmentar que la majoria dels intercanvis de criptomonedes no estan regulats. Al món de les criptomonedes, hi ha dos tipus d’intercanvis; intercanvis de criptomonedes que accepten fiat i intercanvis de criptocurrency purs. Tots els intercanvis que acceptin fiat requereixen llicències, ja que es tracta de paper moneda nacional regulat pels governs, mentre que en aquest moment hi ha poca o cap llei que reguli els intercanvis de criptomoneda pura. Aquí hi ha una ràpida comparació entre ambdues:

Els intercanvis criptogràfics manipulen, els intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació, manipulen, volumen de negociació

Només el 10% dels 100 millors intercanvis accepten fiat, mentre que la resta del 90% són intercanvis de criptomoneda pura. Això implica que només una petita part dels intercanvis de criptomonedes (en forma d’intercanvis d’acceptació fiat) estan regulats i supervisats per les autoritats competents. La major part dels intercanvis no són i, per tant, poden tenir un comportament sense escrúpols, ja que no són supervisats per cap autoritat governamental. En termes senzills, poden fer el que vulguin sense conseqüències.

Resumint-ho tot

Una vegada més, es manté la gravetat de les denúncies segons les quals els intercanvis de criptomonedes utilitzen pràctiques ombrívoles. Hi ha hagut nombrosos informes i justificacions anteriors que han desvetllat les pràctiques manipulatives dels intercanvis de criptomonedes no regulats. Es recomana als usuaris que realitzin la seva diligència deguda a l’hora d’escollir els intercanvis adequats per negociar i, el més important, que posseeixin un coneixement adequat per emmagatzemar les seves monedes i fitxes de manera segura en carteres digitals en lloc d’emmagatzemar-les en intercanvis de criptomonedes. Per als projectes que vulguin obtenir la seva fitxa a la llista, consulteu la pàgina Llista d’assessorament de BlockchainTransparency que inclou llistes negres d’intercanvis de criptomonedes amb registres pobres.

(També us pot interessar: Crypto ICO vs. Stock IPO: Quina és la diferència?)

Recursos beneficiosos per començar

Si comenceu el vostre viatge cap al complex món de les criptomonedes, aquí teniu una llista de recursos i guies útils que us guiaran:

Els intercanvis criptogràfics manipulen, els intercanvis criptogràfics manipulen el volum de negociació, manipulen, volumen de negociació

Negociació & Intercanvi

 • Guia criptogràfica 101: triar el millor intercanvi de criptomonedes
 • Guia d’intercanvi de Bittrex: Com operar a Bittrex
 • Guia per a Binance Exchange: com obrir el compte de Binance i què heu de saber
 • Guia d’Etherdelta Exchange: Com operar amb Etherdelta
 • Guia bàsica sobre el comerç de criptomonedes: introducció a l’anàlisi tècnica de criptografia
 • Comerç de criptomonedes: entendre els parells de negociació de criptomonedes & Com funciona
 • Guia de comerç criptogràfic: 4 trampes habituals que experimentaran tots els comerciants de criptografia

Carteres

 • Guia de carteres de criptomonedes: per què necessiteu carteres??
 • Guia de carteres de criptomonedes: obertura d’una cartera de Bitcoin
 • Guia de carteres de criptomonedes: obertura d’un MyEtherWallet (MEW)

Llegiu també: Guia de comerç criptogràfic: 4 trampes habituals que experimentarà cada comerciant de criptografia i guia bàsica sobre el comerç de criptomonedes: introducció a l’anàlisi tècnica de criptografia.

Inscriviu-vos ara al nostre seminari web gratuït sobre criptomonedes per aprendre tot el que heu de saber sobre la inversió en criptografia.

Aconsegueix el nostre llibre electrònic exclusiu que us guiarà en el procés pas a pas per començar a guanyar diners mitjançant inversions en criptomonedes!

També podeu unir-vos al nostre grup de Facebook a Domina el cripto: coneixement avançat de la criptomoneda per fer qualsevol pregunta sobre cryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map