Xarxa d’il·luminació Bitcoin explicada: avantatges i inconvenients

Gairebé qualsevol persona amb una gran passió per la criptomoneda sap que un dels problemes més importants de la majoria de projectes de blockchain està relacionat amb la manca d’escalabilitat. Bitcoin, la criptomoneda més popular i més valuosa fins ara, no és desconeguda dels problemes d’escalabilitat, ja que continua lluitant amb enormes volums de transaccions diàries.

Fa un temps, es va pensar que es deia una tecnologia Testimoni segregat (SegWit) seria capaç de resoldre la majoria dels problemes d’escalabilitat que patia la xarxa Bitcoin. No obstant això, tal com va demostrar el temps, SegWit era massa limitat per fer front a una tasca tan mamut de manera eficient. És exactament per això La xarxa Lightning, el 6 de desembre de 2017 es va llançar un protocol de pagament intel·ligent de “segona capa”.

Què és The Lightning Network?

En termes senzills, The Lightning Network es tracta d’ajudar Bitcoin a augmentar la seva capacitat per escalar i gestionar volums de transaccions més grans, tot i que manté la seva estructura inalterada. La Lightning Network permet a les persones enviar i rebre pagaments gairebé de manera instantània, tot mantenint els honoraris de transacció el més baixos possible.

De fet, The Lightning Network no és res més que un sistema de contractes intel·ligents. Està construït a la part superior de la cadena de blocs Bitcoin bàsica i permet realitzar pagaments ràpids i econòmics entre dues parts implicades.

Llamps

Com funciona?

Per entendre millor el funcionament de Lightning Network, és important tenir en compte que el sistema utilitza diversos passos per aconseguir el resultat percebut.

Perquè funcioni, requereix que almenys una de les parts implicades estableixi una cartera amb diverses signatures. L’adreça de la cartera es desa a la cadena de blocs pública de Bitcoin junt amb un balanç. Aquest balanç demostra la quantitat de l’actiu inclòs a qui pertany.

A partir d’ara, les dues parts poden realitzar un nombre il·limitat de transaccions sense demanar mai la informació emmagatzemada a la cadena de blocs. Amb cada transacció, ambdues parts modifiquen el balanç per mostrar amb precisió la quantitat de divises de la cartera i a qui pertany. En resum, el remitent i el destinatari poden optar per realitzar les seves transaccions directament.

En lloc de penjar-se a la cadena de blocs, les dues parts mantenen aquest balanç actualitzat. Si es tanca el canal de pagament, ambdues parts utilitzen el balanç ajustat mútuament per pagar la seva part de la cartera. Per tant, la xarxa principal de Bitcoin s’utilitza per processar les grans transaccions, mentre que The Lightning Network s’encarrega de fer front a les microtransaccions.

Els usuaris tenen la possibilitat de fer transaccions amb qualsevol altre usuari connectat a la xarxa mitjançant diversos salts. Només són necessaris uns quants nodes per connectar tothom a la xarxa.

Llamp2

Els pros i els contres de la xarxa Lightning:

Els avantatges:

Amb l’ajut de Lightning Network, les transaccions no només són més ràpides, sinó que també són possibles petits pagaments. Els pagaments, per petits que siguin, es liquidaran a l’instant. Això ajudarà encara més a que Bitcoin es converteixi en una criptomoneda encara més popular i en una forma de pagament més acceptada.

Un altre avantatge important és el fet que The Lightning Network redueix les tarifes. Tot i que això és molt bo, també pot ser una cosa una mica dolenta per al futur de Bitcoin. Bitcoin encara presenta recompenses mineres, però, amb el pas del temps, s’arribarà a un punt en què les taxes seran les úniques recompenses que queden. Es podria argumentar que la sostenibilitat de la xarxa de Bitcoin es basa en realitat en les taxes.

Un altre gran avantatge de The Lightning Network és el fet que millora la privadesa general de Bitcoin. Les transaccions són anònimes i xifrades i s’emmagatzemen a la cadena de blocs només després de tancar els canals de pagament i pagar el saldo a les dues parts..

Els inconvenients:

Com passa amb totes les coses, The Lightning Network no és perfecta, per tant, hi ha un parell de limitacions.

Atès que el sistema està dissenyat per gestionar majoritàriament transaccions petites o mitjanes, no està equipat per fer front a grans pagaments. Un altre tema important és la centralització. Alguns experts en criptografia creuen que aquest tipus de xarxa pot fomentar la centralització en centres de pagament, un procés bastant similar a la centralització de miners.

Lightning Network no admet pagaments fora de línia. És una situació similar quan es tracta de connexions entre iguals. Si un dels companys no respon, és possible que els usuaris es vegin obligats a esperar hores i hores abans de poder tornar a obtenir els seus fons..

Un altre inconvenient està relacionat amb la facilitat d’ús del sistema. Per tant, les aplicacions que s’executen a Lightning no són exactament accessibles per a principiants. Finalment, com que encara és un projecte bastant nou i que la xarxa no s’ha provat en tots els dies, encara s’ha de veure fins a quin punt ho farà en el futur.

Tot i que el concepte de gestionar les transaccions fora de la cadena és lloable, l’inconvenient evident és el fet que no es fa un seguiment d’aquestes transaccions a través del canal principal, cosa que pot acabar provocant problemes relacionats amb la privadesa..

Conclusió

La Lightning Network és sens dubte un desenvolupament molt important per a l’evolució futura de Bitcoin. Sembla ser una solució molt favorable per resoldre els interminables problemes d’escalabilitat i congestió de Bitcoin. No obstant això, no arriba sense la seva part justa de negatius.

Per descomptat, el projecte veurà algunes millores durant el període següent. Si la tecnologia es demostrarà eficaç al llarg de l’any, hi ha pocs dubtes que The Lightning Network pugui revolucionar completament l’ús de Bitcoin per part d’individus i institucions financeres importants de tot el món..

Tot i això, caldrà veure si aquesta solució serà prou capaç per a Bitcoin i serà interessant veure si compartirà la mateixa fe que el programa Segregated Witness (SegWit).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner