Una història de vora: entendre les pujades de preus de la vora

Antecedents de Verge

Verge és una criptomoneda centrada en la privadesa que es va llançar originalment amb el nom de DogeCoinDark a l’octubre de 2014. El projecte es va crear per mantenir les transaccions anònimes i irremeiables.

A diferència de la majoria dels seus companys, Verge no utilitza tant la criptografia. En lloc d’això, ofereix el seu anonimat mitjançant l’aprofitament de Tor (que amaga la vostra adreça IP xifrant el trànsit i l’envia a través d’una cadena d’ordinadors de tot el món) i L2P, que ofereix enrutament peer-to-peer. En utilitzar el seu protocol Wraith, els usuaris de Verge poden fer transaccions de cadena de blocs públiques o privades.

Tot i que el seu nom inicial us pot fer creure que Verge és una bifurcació de Dogecoin, en realitat és una cadena de blocs completament diferent que utilitza una barreja entre un protocol de prova de participació i un de prova de treball..

Va provocar moltes controvèrsies quan va anunciar el següent títol de fil:

“[ANN] [DOGED] DogeCoinDark [POD] – Scrypt – Global Darknet is LIVE! INTRACTABLE! “

Tot i que la privadesa és una característica fantàstica, aquest tipus de publicitat que es refereix a pagaments il·legals al mercat no era apropiada.

Els primers 450 blocs es van explotar ràpidament i, a continuació, DogeCoinDark va ser comprovat per un servei aleshores popular anomenat Proof of Developer, que va descobrir que el fundador era l’única persona darrere del projecte..

Rebranding

Al febrer de 2016, volent separar-se de les associacions de la marca Doge i la referència “fosca”, DogeCoinDark va passar a anomenar-se Verge. Des de llavors, el projecte s’ha dedicat a la legitimitat i l’adopció per part del gran públic. Després del canvi de marca de febrer de 2016, el projecte ha crescut fins a arribar a una moneda de 1.500 milions de dòlars.

L’equip

VergeEl principal desenvolupador és Justin Erik Valo, també conegut com Justin Vendetta o Sunerok.

Com la majoria del mercat de criptografia, Verge és un projecte de codi obert, cosa que significa que no hi ha cap empresa darrere de Verge. La moneda compta amb el suport de la comunitat, és a dir, no hi ha un equip estable a temps complet ni cap seu física que permeti desenvolupar les seves operacions..

L’avantatge aquí és que qualsevol persona pot proposar canvis o millores a la cadena de blocs i, si el suggeriment és votat per la majoria de la gent, els canvis s’implementaran.

L’inconvenient d’aquest acord seria que els membres de l’equip no poden romandre completament anònims per sempre, cosa que condueix a una pàgina d’equip sense descripció que canvia constantment.

Protocol Wraith

Què és el protocol wraith?

Wraith Protocol és una tecnologia dissenyada per permetre a l’usuari canviar fàcilment entre llibres majors públics i privats a la cadena de blocs Verge.

El protocol Wraith es va anunciar a principis de setembre de 2017 i el llançament estava previst que es produís el mes següent. Com que Verge sempre estava pensat per funcionar com a moneda privada, el protocol es va crear per afegir funcions addicionals que els usuaris podien activar sempre que volguessin..

El llançament del protocol va perdre el termini inicial i es va endarrerir tres vegades més, fins i tot el termini final, el 31 de desembre de 2017. Això va portar a molts comerciants de la comunitat Verge a entrar en pànic per vendre les seves participacions, cosa que al seu torn va provocar un descens important dels preus, des de 0,129 dòlars fins a 0,096 dòlars.

La característica va ser oficialment al gener, però es va criticar ràpidament pels seus molts retards i per la “manca d’originalitat i utilitat”. El llançament va generar una acció de preus massiva, el valor sempre se situava al voltant dels 0,11 dòlars.

L’incident de McAfee

El 13 de desembre, McAfee semblava ser un partidari molt vocal de Verge i d’altres companys de privadesa establerts Monero i ZCash en una sèrie de tuits fets des del seu compte de Twitter. Va reiterar la seva preferència per la moneda i fins i tot va compartir un objectiu d’augment del 150.000% en un DM amb un seguidor. En parlar del seu potencial, la influència de McAfee va ajudar a augmentar el preu del XVG.

M’inunda la gent que em demana recomanacions sobre criptomonedes. Si feu servir el cap, descobriríeu que les monedes de privadesa (transaccions anònimes) tindran el futur més gran. Les monedes com Monero (XMR), Verge (XVG) o Zcash (ZEC) no poden perdre’s.

– John McAfee (@officialmcafee) 13 de desembre de 2017

Tot i que el preu va experimentar un creixement de més de 0,01 a 0,15 dòlars en pocs dies, McAfee va fer un gir de 180 i va negar la seva predicció de 15 dòlars, afirmant que el seu compte de Twitter estava piratejat..

Vaig dir que XVG podria augmentar fins a 0,15 dòlars dels 0,01 dòlars que hi havia en aquell moment, però, per l’amor de Déu, mai 15 dòlars.

– John McAfee (@officialmcafee) 27 de desembre de 2017

A alguns els costa creure que un veterà de la ciberseguretat, ja que ell mateix seria víctima d’un hack. Els membres de la comunitat afirmen que també ha donat suport a Verge en altres comptes socials, cosa que afegeix més confusió al tema. A més, va començar a desacreditar activament la moneda i es burlava del protocol Wraith a principis del 2018.

Un altre influent de Verge, XVGWhale, va compartir una sèrie de missatges entre ell i McAfee al seu telèfon, en què aquest afirmava que va augmentar per si sol la capitalització de mercat de Verge i li demanava més d’un milió de dòlars com a compensació per la seva contribució. Dos dies després, XVGWhale va afirmar que el seu compte de Twitter també estava piratejat.

El Hack

En l’incident de novembre de 2017, CoinPouch, una cartera recolzada per l’equip Verge, que va perdre al voltant de 125 milions de XVG en un atac. Realment ningú no sap què va passar, ja que cap de les parts vol assumir la responsabilitat, i el compte on es van transferir les monedes suggereix que els pirates informàtics podrien haver-les venut mitjançant un intercanvi.

Podeu trobar la declaració completa i l’actualització aquí:https://t.co/FVrcFQc0tt

Seguirem actualitzant la comunitat a mesura que en coneguem més.

– CoinPouch (@coinpouchapp) 22 de novembre de 2017

L’adreça continua sent una de les 100 carteres Verge més riques, que posseeixen juntes el 96% del subministrament total, la majoria ja extretes. Des de l’incident només s’han transferit 6.000.000 XVG de la cartera.

La forquilla dura

El 4 d’abril de 2018, Verge va anunciar que va experimentar un atac de hash menor però que els problemes s’havien resolt. Tot i així, semblava que el problema no es resolia ni era menor.

Hem tingut un petit atac de hash que va durar unes 3 hores abans d’aquest matí, ara s’ha esborrat. Implantarem encara més controls de redundància per a coses d’aquestes característiques en el futur! $ XVG #vergefam

– vergecurrency (@vergecurrency) 4 d’abril de 2018

Un miner de XVG va revelar que les monedes es podrien encunyar sempre que es volia mitjançant l’ús de marques de temps falses en blocs nous. I algú ja ho feia cada segon aproximadament durant 13 hores. Per solucionar aquest problema, Valo va implementar un nou codi que va canviar la deriva del rellotge per aturar la falsificació.

Però, tot i que això va solucionar el problema, també va provocar la forquilla de la cadena, cosa que va fer inutilitzables totes les carteres i clients actualitzats.

Des d’aleshores les coses s’han solucionat, tot i que l’esdeveniment va generar una onada negativa a la comunitat, criticant l’expertesa tècnica de l’equip i el seu mètode per gestionar aquestes situacions..

És important esmentar que Justin sabia de la inevitabilitat d’una bifurcació dura, cosa que és lògica quan es realitza un canvi en la deriva a la base de codis..

El número de Crowdfund

A principis d’octubre de 2017, Verge va iniciar un crowdfund amb un objectiu de 1.000.000 XVG, al voltant de 6.600 dòlars en aquell moment. L’objectiu es va assolir en una setmana i es van donar més d’1,8 milions de XVG.

Però el darrer finançament col·lectiu de Verge al març no va anar tan bé. L’objectiu fixat era de 75.000.000 XVG o ~ 3.000.000 de dòlars. Valo també es va comprometre a anunciar una associació important, però aquest anunci es va endarrerir repetidament.

L’últim dia abans de la data límit proposada, un dels socis existents de Verge, Tokenpay, va donar 66,5 milions de XVG, o gairebé el 90% de l’objectiu.

El 17 d’abril, Valo va revelar que no podia accedir als seus fons a Coinbase. 1,5 milions de dòlars van desaparèixer de la cartera dels fons i es van transferir a les carteres que tenia Intercanvi Binance.

Malgrat tot, el preu de Verge va augmentar de 0,04 a 0,10 dòlars els dies anteriors a l’anunci. Quan finalment es va anunciar l’associació, el preu de la moneda es va disparar.

L’associació Pornhub

El 17 d’abril, Verge va anunciar que es va associar amb l’empresa d’entreteniment per a adults MindGeek, que va permetre utilitzar la seva criptomoneda com a opció de pagament a Pornhub pel seu contingut per a adults..

Pornhub accepta Verge ara! https://t.co/h7u6fBL6q9

– vergecurrency (@vergecurrency) 17 d’abril de 2018

“Cryptocurrency Verge ha signat una associació amb el lloc d’entreteniment per a adults Pornhub. Els clients podran pagar totes les compres a la carta de Pornhub mitjançant el nou mètode, cosa que els fanàtics del lloc desitgen des de fa temps. Pornhub va dir que un mètode de pagament criptogràfic encapçalava una llista de suggeriments al fòrum de comentaris del lloc “.

Aquesta associació es considera un dels casos més importants d’adopcions de criptomonedes per part d’una indústria totalment diferent fins ara.

L’altra plataforma de MindGeek, Brazzers, també va començar a acceptar XVG per a pagaments.

Malgrat totes les crítiques que mereix Verge, aquest cas d’ús és alhora gran i legítim, cosa que probablement tindrà un gran efecte halo per a la comunitat criptogràfica en general..

Associació Bancària Alemanya

Mitjançant la seva associació amb la plataforma de pagament TokenPay, Verge va tancar un acord el 27 d’abril amb el banc alemany WEG Bank AG. Aquesta associació va generar una gran demanda i, en conseqüència, va provocar un augment del valor de XVG en un 22%. L’associació publicarà una targeta de dèbit molt esperada que permetrà als propietaris de XVG utilitzar-les com a targetes bancàries habituals.

Llista Bitfinex

El primer de maig, popular intercanvi de criptomonedes Bitfinex va incloure la moneda Verge a la seva plataforma, cosa que permet als comerciants canviar-la amb BTC, ETH, USD, EUR, GBP i JPY. Una vegada més, això va donar a la moneda un important impuls de valor, fins al 20%, mentre que la major part del mercat de criptomonedes va experimentar un descens.

Ens complau presentar el comerç de Verge (XVG).https://t.co/ZM1yJwjH8P pic.twitter.com/8JtK6kFx2R

– Bitfinex (@bitfinex) 1 de maig de 2018

Pagaments amb moneda

El 2 de maig, CoinPayments, una porta d’entrada de pagaments amb criptomonedes per a la majoria de plataformes de comerç electrònic, va anunciar que donarà suport a Verge.

CoinPayments està orgullós de donar-li suport @vergecurrency processament de pagaments. Ús #XVG per a transaccions segures i anònimes.https://t.co/9oFiWvmyxK

– CoinPayments (@CoinPaymentsNET) 2 de maig de 2018

Tenint en compte les seves emissions del passat i com encara va aconseguir aguantar quan va caure el mercat, definitivament podem dir que Verge és una moneda molt resistent. Aquesta criptomoneda probablement experimentarà més creixement en el futur gràcies als seus nombrosos desenvolupaments i associacions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner