Una guia per a principiants de NEO

Introducció

En aquesta guia, analitzarem què és NEO (NEO), com funciona, quines són les seves característiques i qui hi ha darrere d’aquest interessant projecte al mercat de les criptomonedes. Per a aquells que no ho sàpiguen, NEO es troba entre les 20 xarxes de criptomonedes més importants del mercat i funciona des de fa diversos anys a l’agost de 2019.

NEO és una plataforma que utilitza tecnologia de llibres distribuïts per a la creació de contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades. La plataforma anteriorment es coneixia com Antshares i va ser la primera cadena de blocs de codi obert a la Xina.

NEO té com a objectiu proporcionar capacitats de transferència d’actius per a actius no digitals maximitzant la potència dels contractes intel·ligents.

Aquesta xarxa d’actius digitals i blockchain també es coneix com Ethereum xinès, ja que la xarxa ha tancat moltes associacions al país i treballa al mercat xinès des que es va llançar. Dit això, NEO s’ha anat expandint a tot el món i hi ha molts projectes a diferents països del món en lloc de només a la Xina, i això és una cosa que l’equip intenta millorar.. 

De fet, el fundador de NEO, Da Hongfei, va esmentar que si els usuaris comparen NEO amb Bitcoin, s’adonaran que el primer està més centralitzat. La raó darrere d’això és perquè això fa que les coses siguin molt més eficients que l’execució de protocols descentralitzats. 

NEO també està sent acollit pel govern xinès, que tenia una postura molt negativa envers les monedes virtuals de tot el món. Tot i això, aquest suport rebut per la Xina podria legitimar la plataforma NEO. 

Tot i això, tenint en compte els darrers resultats d’aquests actius digitals, més que legitimar la xarxa, el fet que treballin estretament amb la Xina és un aspecte negatiu per a la moneda digital. 

Per què NEO??

NEO té quatre casos d’ús específics. Un, els actius digitals de la plataforma tindran la protecció de la llei mitjançant l’ús de certificats virtuals.

En segon lloc, NEO té com a objectiu crear identitats digitals d’organitzacions, persones i informació i emprar múltiples factors per autenticar l’accés. Com ara empremtes digitals, reconeixement facial i de veu, entre d’altres.

Tres, la plataforma acomodarà diversos llenguatges de programació en el desenvolupament de contractes intel·ligents. El Màquina virtual Neo (NeoVM) permet una escala i simultaneïtat precises.

Quatre, la cadena de blocs NEO se centra en el desenvolupament d’aplicacions descentralitzades, com ara els intercanvis de criptomonedes descentralitzats i els contractes intel·ligents legals recolzats en intel·ligència artificial..

NEO funciona de manera similar a Ethereum, tenint en compte que permet als desenvolupadors llançar les seves pròpies aplicacions descentralitzades a la part superior de la seva xarxa i que té el seu propi ecosistema en què diferents aplicacions i empreses interactuen i es connecten entre si..

Com funcionen els dos tokens natius de la plataforma NEO


La plataforma NEO té dos tokens de moneda virtual natius, NEO i GAS. Les dues fitxes difereixen significativament en el seu ús.

El testimoni NEO forma l’aspecte inversor a la plataforma NEO. El testimoni és un límit màxim de 100 milions de tokens que es poden utilitzar per a la gestió i canvis de xarxa. No obstant això, el testimoni NEO, a diferència d’altres monedes virtuals, com Bitcoin, no es pot subdividir en unitats més petites.

És perquè els desenvolupadors de la plataforma veuen el testimoni NEO com una quota que només pot ser un nombre enter. Per exemple, si un testimoni NEO costa 100 dòlars, haureu de tenir 100 dòlars per comprar un testimoni NEO. Però amb altres monedes com Bitcoin, si un Bitcoin costa 100 dòlars i només en teniu 20, podeu comprar una fracció de la moneda.

El testimoni GAS es pot subdividir en unitats més petites i s’utilitza per alimentar operacions com ara executar aplicacions descentralitzades entre altres activitats a la cadena de blocs NEO.

Història de NEO

La plataforma va néixer el 2014 com a AntShares. Els seus fundadors van ser Da Hongfei i Erik Zhang, que més tard es van convertir en els fundadors d’OnChain. El juny de 2017, AntShares va canviar a NEO.

A principis d’aquest any, l’empresa fundadora de NEO, OnChain, va subministrar un altre testimoni, Ontology (ONT), que va indicar que es pot utilitzar com a poder de vot quan s’ha d’actualitzar la cadena de blocs NEO o per resoldre problemes de gestió de la plataforma. Cada testimoni ONT es va canviar per cinc tokens NEO.

Durant la creació del bloc de gènesi, es van crear 100.000.000 de fitxes NEO i es va vendre el 50% a inversors. 15 milions dels 50.000.000 restants s’alliberaran d’un contracte intel·ligent cada any per donar suport als desenvolupaments de la plataforma.

Per a l’algorisme de consens, la cadena de blocs NEO utilitza un algorisme delegat de tolerància a fallades bizantines que és capaç d’acollir 10 mil transaccions per segon. En utilitzar aquest tipus d’algorisme, la plataforma NEO no es pot dividir en dues cadenes diferents ni es pot bifurcar.

Amb l’algorisme de consens de tolerància a fallades bizantí delegat, la plataforma no té nodes específics utilitzats per validar transaccions. Els nodes es seleccionen aleatòriament.

Els plans de futur de NEO

NEO s’ha associat amb ADEx per crear la primera aplicació descentralitzada a la plataforma. Una plataforma de recerca compartida impulsada per Cadena de blocs NEO també està en procés.

NEO també alberga NEST, un fons intel·ligent que utilitza contractes intel·ligents a la plataforma NEO. El fons intel·ligent busca eliminar els riscos i les ineficiències inherents als intermediaris tradicionals de fons.

Qlink és un altre projecte que utilitza la potència de la plataforma NEO per descentralitzar la xarxa mòbil. El projecte té com a objectiu permetre el lloguer d’amplada de banda de la xarxa i ser recompensat amb Fitxes QLC.

La naturalesa de l’economia intel·ligent de la cadena de blocs NEO ha permès protegir les obres creatives mitjançant un projecte anomenat Zeepin.

A més, la plataforma NEO s’utilitza per impulsar un intercanvi de criptomonedes que combina les qualitats d’un intercanvi centralitzat amb el d’un intercanvi descentralitzat..

NEO 3.0

NEO 3.0 és una actualització que experimentarà la xarxa en què algunes funcions canviaran o rebran una millora. L’objectiu que hi ha darrere és poder implementar millores de rendiment i estabilitat mitjançant l’antiga xarxa de blockchain que no era possible. 

Amb aquestes millores, NEO estarà llest per funcionar com una xarxa comercial que donaria suport a moltes aplicacions diferents d’empreses i usuaris minoristes. L’objectiu és alliberament aquesta xarxa tan aviat com el segon trimestre del 2020. 

Una de les principals característiques de NEO 3.0 està relacionada amb la tolerància a fallades bizantines delegades (dBFT). A dBFT 2.0 l’objectiu és oferir nous mecanismes de recuperació que millorin l’estabilitat general de l’algorisme de consens dBFT actual. Això significa que si hi ha un error de xarxa o de node, seria possible fer una recuperació ràpida. 

A més, hi haurà un nou model de preus. De moment, és molt costós executar i desplegar un contracte intel·ligent a la xarxa NEO, cosa que comporta una reticència en l’ús i el desenvolupament de contractes intel·ligents. A NEO 3.0, l’equip darrere de NEO abordarà el problema reduint els costos de desplegament i execució de contractes intel·ligents i ampliant els escenaris d’aplicacions per al gas i augmentant el nombre d’aplicacions descentralitzades. 

A més, NEO 3.0 també tindrà una implementació Oracle integrada que permetria als contractes intel·ligents accedir als recursos d’Internet durant els temps d’execució. Els desenvolupadors tindran la possibilitat de desenvolupar oracles sofisticats basats en NEO. 

A més, la NeoVM serà una màquina virtual lleugera que ajudaria els desenvolupadors a executar diferents contractes intel·ligents. La principal característica del NeoVM és que tindria un consum de recursos molt baix. També donaria suport a diferents llenguatges de programació per incloure el màxim nombre possible de desenvolupadors a la xarxa. 

La nova actualització de NEO 3.0 tindrà una nova plataforma d’emmagatzematge d’objectes descentralitzada distribuïda anomenada NeoFS. Aquesta plataforma serà utilitzada per diferents dApps per a l’emmagatzematge de dades i també com a xarxa de distribució de contingut. 

Aquesta nova solució NeoFS també contindrà un mètode de col·locació de dades escalable. La plataforma també utilitzarà un mètode de validació de dades de coneixement zero basat en un hash homomòrfic que tindria un efecte positiu minimitzant els costos computacionals. 

Finalment, una de les funcions més interessants que inclourà la xarxa és el NeoID, una identitat digital relacionada amb persones, organitzacions i altres entitats que només existiria en format electrònic. Aquesta solució NeoID es recolzarà a la plataforma NEO i permet als que l’utilitzen tenir un millor control de les seves identitats i oferir un major grau de confiança i seguretat a tota l’economia intel·ligent.. 

L’equip darrere de NEO va començar a treballar en aquestes noves actualitzacions el darrer trimestre del 2018 i s’espera que finalitzi abans de la segona meitat del 2020. Val la pena assenyalar que la migració de dApps i usuaris de NEO 2.x a NEO 3.0 és inevitable. En el futur, pot haver-hi un pla d’incentius d’adopció primerenca per atreure un major nombre d’usuaris a la nova plataforma NEO 3.0. 

Preu NEO

El preu de NEO té una història volàtil al mercat de criptografia. Al desembre de 2016, cada moneda NEO es negociava al voltant de 0,102 dòlars o prop de 0,000734 BTC. Les coses van canviar el juny del 2017 quan el preu de l’actiu digital va superar els 10 dòlars per primera vegada i va arribar a 0,0042 BTC per NEO. 

A l’agost, NEO va assolir els 52 dòlars per moneda o 0,0128 BTC abans d’augmentar a principis de 2018 fins al màxim històric de 190 dòlars en alguns intercanvis. Pocs dies després, a finals de gener de 2018, el preu de NEO en termes de BTC va arribar a 0,01525 BTC per moneda. 

Després d’aquest gran rendiment, NEO va caure a 5,85 dòlars per moneda el gener d’aquest any. Això representa una caiguda de preus superior al 96%. Fa només uns dies, NEO va assolir el seu punt més baix en termes de BTC en molts anys, arribant a 0,000869 BTC. 

En el moment d’escriure aquest article, NEO és el 20è actiu digital més gran del mercat amb una capitalització borsària de 666 milions de dòlars i un preu per moneda de 9,44 dòlars. Si voleu comprar una moneda NEO per BTC, haureu de pagar 0,000947, segons informa CoinMarketCap. 

Per això, serà molt important que NEO llanci la nova versió de la seva xarxa, atregui més usuaris i ajudi a la recuperació de la moneda digital del mercat baixista que va afectar la indústria el 2018 i els altcoins el 2019. 

On puc comprar NEO?

Actualment, hi ha molts intercanvis de criptomonedes que permeten als usuaris comprar NEO. Un d’ells és CoinEgg amb dos parells de negociació diferents, NEO / USDT i NEO / BTC. Aquest intercanvi ofereix la major liquiditat per a NEO en tota la indústria de les criptomonedes. De fet, aquest intercanvi representa més del 27% del volum total d’operacions NEO del mercat. 

No obstant això, una de les millors plataformes per adquirir NEO és Binance, una de les borses més grans del món en termes de volum de negociació. És molt fàcil comprar NEO mitjançant Binance. L’intercanvi criptogràfic ofereix 7 parells comercials diferents, inclosos NEO / BNB, NEO / BTC, NEO / ETH, NEO / PAX, NEO / TUSD, NEO / USDC i NEO / USDT. 

Tot i que Binance representa només l’1,3% de tot el volum de negociació NEO de l’espai, aquesta plataforma permet als usuaris comprar algunes criptomonedes mitjançant una targeta de crèdit. D’aquesta manera, els seria possible canviar aquests fons per NEO al mercat. 

Altres intercanvis inclouen CoinBene, DragonEX, LBank, IDCM, EXX, Bibox i BitMart, entre d’altres.. 

Com funciona el gas?

Una de les principals diferències amb altres criptomonedes del mercat és que NEO funciona amb dos tokens diferents. Hem analitzat què és i com funciona la moneda NEO, però no hem vist com es comporta el GAS. Les monedes GAS permeten als usuaris i persones de la xarxa NEO poder utilitzar la cadena de blocs. 

Tot i que el testimoni NEO no es pot dividir, el GAS es pot dividir en fraccions més petites. El GAS es genera a un ritme de 8 GAS per bloc i aquest ritme de producció es reduirà en 1 token cada 2 milions de blocs, el que significa que abans del 2040 es crearan tots els tokens GAS, arribant als 100 milions. 

Els dividends de GAS es paguen als usuaris que participen a NEO. Aquesta moneda virtual també es pot utilitzar per pagar comissions i contractes intel·ligents. 

GAS va tenir preus molt fluctuants durant els darrers anys. De fet, la moneda virtual va superar els 95 dòlars el gener del 2018. En termes de BTC, va arribar a un màxim històric de 0,0089 BTC a l’agost del 2017. Actualment, aquest actiu digital es negocia gairebé al punt més baix dels últims dos anys. 

Segons CoinMarketCap, GAS és actualment la 171a criptografia més gran amb una valoració de 15 milions de dòlars. Cada gasolina es pot comprar per 1,57 dòlars. 

És possible canviar aquesta moneda virtual a DragonEX, P2PB2B, BKEX, Huobi Global i BitMax, entre altres plataformes.. 

Els usuaris que tinguin tokens NEO generaran GAS automàticament a mesura que es generin més blocs a la xarxa. Hi ha una diferència entre els beneficis que reben els usuaris a la cadena de blocs de Bitcoin i els que utilitzen l’actiu digital NEO. Mentre que els miners de Bitcoin reben les monedes BTC, les apostes NEO reben GAS que té un preu totalment diferent en comparació amb NEO. 

Més informació sobre NEO

Si voleu saber més sobre NEO, podeu llegir la nostra última roda de notícies relacionada amb l’ecosistema de criptografia NEO.

Per a aquells que estiguin interessats en NEO des de la banda de la inversió, voldreu dirigir la vostra atenció a la nostra guia d’anàlisi tècnica i predicció de preus NEO (feu sempre la vostra pròpia investigació abans d’invertir). Si esteu a punt per comprar o canviar per NEO, podeu seguir la nostra guia de compra mitjançant Binance (recomanat) o bé utilitzar aquesta guia per a l’intercanvi de Bittrex.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map