Què és Litecoin (LTC)

Les criptomonedes guanyen popularitat cada dia. Una de les primeres criptomonedes creades va ser Litecoin, per tant es troba entre les monedes més populars. Probablement heu sentit a parlar d’aquesta criptomoneda abans i, ja que sou aquí, probablement us preguntareu què és Litecoin. Això és el que aprendreu:

Què és Litecoin?

Litecoin (LTC) és un dels blockchains i actius digitals més reconeguts al mercat de criptomonedes. Charlie Lee va crear la moneda virtual el 2011 i es considera la plata de l’or de Bitcoin.

Una de les organitzacions darrere de Litecoin és la Fundació Litecon. Segons ell, Litecoin és un actiu digital basat en la premissa de temps de confirmació ràpids i de taxes de transacció baixes. És per això que Litecoin s’utilitza per pagar béns i serveis.

Litecoin també és una de les monedes virtuals més antigues de l’espai i va ser un dels principals competidors de Bitcoin fa anys. Actualment, Litecoin és la cinquena moneda criptogràfica més gran en termes de capitalització de mercat després de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP i Bitcoin Cash (BCH).

Charlie Lee: el creador de LTC

Charlie Lee és el fundador de Litecoin. Va obtenir batxillerats i màsters en informàtica i es va llicenciar el 2000. Després de deixar el MIT, va treballar per a diferents empreses de tecnologia fintech, incloses Google i Guidewire Software..

Lee va començar a aprendre sobre Bitcoin a partir d’un article sobre Silk Road el 2011, tal com va dir el juliol del 2018 a Twitter. En aquell moment, treballava a Google en diferents projectes, inclosos YouTube Mobile o Chrome OS.

Lee va començar a minar Bitcoin, com molts altres informàtics que estaven interessats en Bitcoin i en tot l’espai blockchain. Per això, va decidir crear el seu propi actiu digital seguint el model de Bitcoin.

Com funciona Litecoin?

Després d’intentar crear el seu propi recurs digital anomenat Fairbix, Lee va llançar Litecoin. Fairbix no va poder tenir èxit, però Litecoin va atreure l’atenció de moltes persones de tot el món. Tot i que la moneda virtual era molt similar a Bitcoin, tenia diferències notables amb aquesta última.

Litecoin es va publicar com a client de codi obert a GitHub el 7 d’octubre de 2011. Pocs dies després, Litecoin va començar a funcionar.

En comparació amb Bitcoin, Litecoin té un subministrament total de 84 milions, un algorisme de mineria anomenat Scrypt i blocs de 2,5 minuts. Bitcoin, en canvi, té un subministrament total de 21 milions, un algorisme de mineria anomenat SHA-256 i un temps de bloqueig de 10 minuts.

La xarxa Litecoin ajusta la seva dificultat cada 2016 blocs o tres dies i mig. Això significa que els miners solen ajustar la seva dificultat Litecoin més ràpidament en comparació amb Bitcoin, on la dificultat s’ajusta cada 2 setmanes.

Tot i que Bitcoin i Litecoin funcionen de manera similar, Litecoin està darrere en termes de reduccions a la meitat. Bitcoin experimentarà la seva tercera reducció a la meitat l’any vinent i Litecoin ha experimentat recentment la seva segona reducció de recompenses per blocs. Cada quatre anys, tant Bitcoin com Litecoin experimenten una reducció de les recompenses que reben els miners, que és un dels atributs més importants d’algunes criptomonedes, específicament de les monedes de prova de treball (PoW). La nova emissió de monedes es redueix un 50% després de 840.000 blocs per a Litecoin i 210.000 blocs per a Bitcoin.


Amb una emissió més baixa i una major demanda de moneda digital, s’espera que el preu de la moneda virtual augmenti més ràpidament si hi ha un xoc de la demanda al mercat. Hi haurà menys LTC disponibles de miners llançats al mercat per a un nombre més gran d’inversors.

Litecoin també ha implementat permutes atòmiques, que permet als individus fer un intercanvi de monedes entre cadenes sense haver de dependre d’un tercer. Mitjançant la implementació de contractes de temps limitat, és possible enviar pagaments després d’un termini acordat prèviament.

Es van realitzar alguns swaps atòmics entre Litecoin i Decred (DCR) i Vertcoin (VTC).

Algorisme de prova de treball sobre Litecoin

Amb l’algorisme PoW que té Litecoin, és possible mantenir la xarxa descentralitzada i també executar transaccions de confirmació. Els miners utilitzen la potència computacional que tenen per resoldre trencaclosques criptogràfics. Quan un miner troba un bloc i ha processat totes les transaccions, aquest miner rep una recompensa en LTC, que actualment és de 12,5 LTC per bloc..

Els miners de Bitcoin han de comprar màquines especialitzades anomenades ASIC si volen explotar l’actiu digital més popular. El mateix, necessiteu equips especialitzats per explotar Litecoin de manera eficient i seguir sent competitius a la indústria minera.

Com s’ha esmentat anteriorment, Litecoin utilitza un algorisme Scrypt, en comparació amb Bitcoin que utilitza SHA 256. L’objectiu darrere de l’algorisme Scrypt és assegurar que tothom pugui explotar Litecoin en lloc d’unes poques persones amb miners ASIC. Tot i que era possible extraure Litecoin amb CPU i GPU, avui en dia és molt poc eficient i els ASIC Scrypt dominen el mercat.

En el moment d’escriure aquest article, la taxa de hash de Litecoin va augmentar substancialment des de principis de 2019. A finals de 2018, la taxa de hash va arribar als 146 TH / s. Fa uns dies, la xarxa tenia una taxa de hash de 523 TH / s, cosa que representa un augment del 258% des del desembre.

Velocitats i taxes de transacció

Litecoin té velocitats de transacció més ràpides que Bitcoin i funciona per taxes més econòmiques. Els temps de bloqueig de Litecoin tendeixen a ser propers a 2,5 minuts fluctuant en un interval estret entre 2,2 i 2,75 minuts. Això és molt útil per a molts comerciants i aquells que accepten Litecoin que rebran l’actiu digital amb dues confirmacions en només 5 minuts.

Aquest és un avantatge en comparació amb Bitcoin, que requereix deu minuts per poder rebre una única confirmació. A més, les tarifes que paguen els usuaris són molt més econòmiques que a la xarxa Bitcoin. Actualment, la tarifa mitjana per transacció LTC és de 0,059 dòlars, mentre que Bitcoin té una quota mitjana de transacció de 1,54 dòlars.

A més, Litecoin també és una de les monedes digitals amb més liquiditat del mercat. És possible comprar-lo o vendre’l a diferents borses de tot el món d’una manera ràpida i segura.

Per tal de poder augmentar el nombre de transaccions que la xarxa pot processar, Litecoin va introduir Segregated Witness (SegWit), que permet que les transaccions siguin de mida més petita, donant lloc a més espai per bloc..

Tot i que la moneda digital ofereix transaccions ràpides i econòmiques, els desenvolupadors de Charlie Lee i Litecoin van haver de treballar per evitar atacs d’inundació. Aquests atacs estan relacionats amb una entitat maliciosa que processa diverses transaccions per congestionar la xarxa. Això augmenta les taxes i també fa que tota la xarxa sigui més lenta.

Transaccions confidencials

Les transaccions confidencials són una de les funcions més esperades de la xarxa Litecoin. Actualment, els actius digitals com Bitcoin, Ethereum i Bitcoin Cash registren totes les transaccions processades a les seves respectives cadenes de blocs. Això no permet als usuaris romandre privats cada vegada que realitzen una transferència.

De fet, és possible veure quina adreça va enviar els fons, quina era la quantitat tramitada, les comissions pagades i qui va rebre la transacció. Les empreses encarregades d’analitzar les dades de blockchain poden enllaçar IP, correus electrònics i molt més a adreces específiques.

Per això, Charlie Lee va escriure a Twitter que la fungibilitat és l’única propietat de diners sòlids que actualment falten a Bitcoin i Litecoin. Per això, va decidir centrar-se a fer Litecoin més fungible afegint transaccions confidencials.

Per fer-ho, la xarxa experimentarà un soft-fork. A més, també exploren fer proves de bales MimbleWimble amb blocs d’extensió, que és un concepte similar a les cadenes laterals. Tot i que no hi ha una data específica per al llançament, la intenció és fer-ho en algun moment del 2019, tal com va explicar Lee.

Amb aquesta implementació, Litecoin podrà preservar la privadesa dels fons que transaccionen i protegir les seves dades, inclosos els fons tramitats. Tot i que això és molt positiu per a tota la xarxa, val a dir que hi haurà un augment important dels costos de transacció.

Com comprar i on emmagatzemar Litecoin?

La moneda digital es pot adquirir en molts intercanvis de criptomonedes de tot el món. Com que Litecoin no és una petita moneda virtual i que opera al mercat des de fa molt de temps, és possible comprar-la en un gran nombre de plataformes criptogràfiques..

Alguns dels millors llocs per comprar Litecoin són Binance, Coinbase, Bibox, Huobi Global i KuCoin, entre d’altres. Generalment, els principiants saben bé on comprar LTC. És per això que hem escrit una guia per a persones i inversors interessats a comprar Litecoin.

A través de Binance és possible comprar LTC amb Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Paxos Standard (PAX), TrueUSD (TUSD), USD Coin (USDC) i Tether (USDT). Litecoin representa el 2,5% del volum total de negociació a Binance.

Els usuaris que vulguin mantenir LTC poden fer-ho mitjançant una cartera de criptomoneda que admeti Litecoin. Tot i que els intercanvis ofereixen als usuaris carteres, les claus privades són gestionades per l’intercanvi, cosa que significa que si són piratejades o l’intercanvi deixa d’operar, els fons es desapareixeran.

Preu i valor de Litecoin

Litecoin és una de les monedes digitals amb millor rendiment del mercat. Per això, el valor de Litecoin sol estar entre els deu primers des que es va llançar al mercat. Durant els darrers mesos, Litecoin s’ha cotitzat entre la vuitena i la quarta posició.

El preu més alt assolit per Litecoin es va recuperar el 12 de desembre de 2017, quan la moneda digital va superar els 420 dòlars per moneda. En aquell moment, tot el mercat de les criptomonedes estava entusiasmat amb quin era el preu més alt que podia tenir la moneda digital.

Després d’això, el valor de Litecoin va entrar en un mercat baixista que va durar fins al desembre de 2018. El 14 de desembre de 2018, Litecoin es va negociar prop de 22 dòlars, el punt més baix de més d’un any sencer. Des d’aquest moment, el valor de Litecoin va augmentar fins als 140 dòlars i actualment es cotitza al voltant dels 50 dòlars per LTC.

Preu Litecoin

En termes de BTC, Litecoin també ha augmentat per sobre de 0,025 BTC i ha baixat de 0,00023 BTC per LTC. Ara, Litecoin es negocia actualment al voltant de 0,007705 BTC. Durant la major part de la seva història, Litecoin es va negociar per sobre d’aquest nivell. Actualment, Litecoin té una capitalització de mercat de 5.878 milions de dòlars, segons CoinMarketCap.

Si voleu saber més sobre quin és el preu de Litecoin, podeu llegir la nostra predicció de preus de Litecoin.

Conclusió

Litecoin és una de les monedes digitals més reconegudes i antigues de l’espai. Va demostrar que és possible ser resistent al llarg dels anys i com és possible seguir Bitcoin i proposar diverses millores. Aquesta moneda digital ha estat implementant moltes actualitzacions que més tard van ser utilitzades per Bitcoin, incloses Testimoni Segregat, i en el futur, Transaccions confidencials o bé Intercanvis atòmics.

Litecoin s’ha reduït a la meitat recentment i molts experts consideren que en el futur proper hi haurà una carrera al mercat de criptomonedes. La Fundació Litecoin també treballa amb moltes entitats i organitzacions per continuar promovent Litecoin i ampliar l’adopció.

Clarament, Litecoin ha estat un dels actius digitals més grans i s’espera que es mantingui d’aquesta manera en els propers anys. què és litecoïna què és litecoïna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map