Què és la criptomoneda Ripple (XRP)

El primer que hauríeu d’entendre sobre què és Ripple és que és una plataforma i una criptomoneda. La plataforma és un protocol de codi obert construït per permetre transaccions ràpides i econòmiques. 

Ripple té el seu propi actiu digital (XRP), però qualsevol persona de la xarxa pot utilitzar RippleNet per crear-ne de propis.

Aquest article explica què és Ripple, els problemes que resol, la diferència entre Ripple i XRP, la tecnologia, la competència, els desenvolupaments, les associacions i la predicció de preus XRP.

En aquest article, aprendreu a utilitzar un fitxer Cartera de paper ondulat.

Relació i diferència entre Ripple i XRP

Brad Garlinghouse, actual CEO de Ripple i Chris Larsen, actual president, s’han vist obligats a confirmar si Ripple i XRP són el mateix. Això va provenir de diferents individus del mercat de criptografia que van debatre sobre aquest tema, cosa que els va obligar a confirmar que Ripple Inc. i XRP són entitats diferents.

Ripple Inc.. és una empresa de tecnologia que ofereix solucions i plataformes eficients a les empreses financeres per enviar diners a tot el món. Fundada a principis del 2012, la companyia va llançar posteriorment la plataforma Ripple, el sistema de liquidació bruta en temps real i la xarxa de remeses i canvi de divises..

D’altra banda, XRP és una moneda digital creada al llibre principal XRP, una cadena de blocs descentralitzada i de codi obert. La criptomoneda es pot negociar en diferents borses de criptografia com a actiu independent.

Nota: XRP no és una seguretat, per tant, estar en possessió de l’actiu digital no significa que compartiu a Ripple Inc., com és el cas de les accions.

Tot i això, ambdues entitats comparteixen una relació única. En primer lloc, Ripple posseeix aproximadament un 60% de fitxes XRP. Tot i que la majoria de les companyies criptogràfiques llancen un gran nombre de monedes per a una venda privada o pública, l’executiu de la moneda, Garlinghouse, va afirmar que va lliurar les fitxes a Ripple Inc. com a regal.

L’equip va desenvolupar la funció xRapid a la plataforma, que integra XRP i el llibre major XRP. Aquesta característica permet als usuaris de la plataforma reduir els seus costos de liquiditat i facilitar els pagaments a tot el món en temps real. Aquesta funció s’il·lustra a la figura següent:

Què és Ripple

Un fet important sobre aquesta característica és que no és propietat de la plataforma Ripple ni de cap entitat, cosa que anul·la les afirmacions que està centralitzada a causa de la seva connexió amb Ripple Inc.

Ripple és una empresa registrada amb seu als Estats Units i està dirigida per un consell d’administració, fundadors i altres accionistes. La gestió de l’empresa la fan persones que són propietàries i controlen les funcions i el funcionament de l’empresa.

D’altra banda, XRP no està gestionat per cap entitat. Més aviat, és propietat d’una comunitat de titulars de XRP que tenen un paper important en l’èxit de la moneda. A més, aquesta comunitat desenvolupa solucions al llibre major XRP a voluntat.


Ripple Inc. és propietat de Brad Garlinghouse i Chris Larsen, els dos principals accionistes de la companyia amb seu a San Francisco. Larsen posseeix una participació del 17% i altres fitxes XRP de 5.190 milions. Garlinghouse té una participació del 6,3%.

Oportunitat de Ripple

Actualment, l’estat dels sistemes de pagament globals ha quedat força enrere. Per exemple, podeu reproduir i baixar pel·lícules senceres al telèfon a les zones més remotes, però enviar pocs diners als vostres familiars en un país diferent requereix temps i requereix tarifes de processament.

La tecnologia per a pagaments globals convenients ja existeix, però per què el sector de pagaments globals ha quedat enrere??

No és cap secret que les institucions financeres guanyin milers de milions de dòlars en les comissions de pagament i que han estat intentant innovar sistemes que sempre es posin diners a la butxaca. Aquest és un dels principals motius pels quals Ripple ha desenvolupat un sistema que té com a objectiu treballar amb el sistema financer actual.

El sistema es basa en protocols d’Internet que permeten pagaments internacionals i nacionals de qualsevol moneda i elimina tercers en el procés.

El sistema ja ha estat adoptat per diversos bancs dels Estats Units i la plataforma vol adoptar-se a escala mundial. Aquí hi ha una llista dels 6 bancs més grans que utilitzen Ripple. El sistema funciona al costat del sistema financer mundial actual. La plataforma enllaça perfectament aquests sistemes financers, cosa que els permet operar de manera més eficient en una única xarxa global.

Segons Welly Sculley, el director de desenvolupament de negocis, “Ripple no està dissenyat per substituir els bancs centrals o els bancs corresponsals”. És una tecnologia natural que poden adoptar per augmentar l’eficiència de la transferència de valor a nivell nacional i transfronterer.

Què és Ripple Net

RippleNet consisteix en proveïdors de pagaments institucionals que utilitzen solucions desenvolupades per Ripple per garantir transaccions financeres globals sense friccions.

Per entendre com funciona això, parlem primer de RTGS i RTXP.

En enviar diners mitjançant BTC, el valor de l’import de la transacció s’estableix en temps real. Això és el que s’entén per Liquidació bruta en temps real.

Ripple utilitza passarel·les, això implica un llibre major que conté cadenes de blocs privades. Les passarel·les Ripple proporcionen una manera a través de la qual empreses, institucions financeres i governs poden formar part de la xarxa. Això es coneix com Ripple Transaction Protocol (RTXP), també conegut com a RippleNet.

Després d’unir-se a RippleNet, una empresa o qualsevol altre govern pot fer negocis amb altres empreses a les portes d’entrada més ràpidament i sense deixar de gastar. A més, RippleNet us permet rebre pagaments en qualsevol moneda digital o moneda fiduciària.

Nota: RippleNet funciona com a canvi de divises. Tot i això, primer ha de garantir la liquiditat. Aquí és on entra XRP, que proporciona la liquiditat necessària a proveïdors de pagaments, bancs i creadors de mercats.

xCurrent, xRapid i xVia

Ondulació

xCurrent és la solució de programari empresarial de Ripple que permet als bancs liquidar instantàniament pagaments transfronterers amb operacions de punta a punta. Mitjançant aquesta solució, els bancs poden comunicar-se entre ells per confirmar els detalls de la transacció, abans i després d’iniciar una transacció. L’objectiu principal d’aquest programari és garantir que aquestes transaccions siguin consistents i que hi hagi una claredat legal de cada transacció.

Ja ho hem explicat xRapid a sobre.

xVia forma part de RippleNet i permet als bancs i altres empreses aprofitar els avantatges de RippleNet per enviar i rebre pagaments de mercats emergents. Bàsicament, aquest desenvolupament és una oportunitat perquè els mercats emergents tinguin èxit a escala mundial mitjançant la transacció amb empreses financeres mundials.

Totes les institucions financeres de tot el món poden fer créixer el seu negoci més ràpidament i personalitzar els seus serveis mentre busquen satisfer les necessitats individuals dels seus clients. Això els dóna l’oportunitat d’escalar ràpidament el seu negoci, diferenciar el seu servei i atendre les necessitats úniques dels seus clients.

De la mateixa manera, xVia ofereix solucions ràpides i fàcils d’implementar per a institucions financeres i mercats corporatius que volen expandir el seu negoci. La solució actua com un pont que connecta mercats petits i grans en les transaccions de pagament globals. La creació de xVia veurà un enorme creixement dels mercats d’una manera rendible, ja que les transaccions s’han facilitat i són més assequibles.

Algorisme de consens del protocol Ripple

Ondulació

A diferència d’Ethereum o Bitcoin, Ripple no té una cadena de blocs. Sona molt estrany, oi? Com pot una moneda digital sense una cadena de bloc verificar les transaccions i garantir que tot estigui bé??

Aquí és on entra RPCA.

La paraula “consens” a l’abreviatura significa que, si cada node està d’acord amb la resta, no hi ha problemes. Per exemple, agafeu un exemple d’arena amb uns cinquanta vells savis i una ciutat necessita una decisió unànime per decidir alguna cosa. Si tots accepten iniciar una guerra, marxar cap a un altre territori o castigar un determinat delinqüent, es farà. No obstant això, si algú no està d’acord amb aquesta decisió, no es farà.

Ripple Partnerships

En una entrevista amb Fortune, Garlinghouse va afirmar, “No fa molts mesos, els mitjans de comunicació deien que ningú utilitzarà XRP, cosa que va convertir-se en bons titulars escèptics. Avui no es pot dir que a mesura que la gent comença a utilitzar xRapid perquè és millor, més ràpid i més barat “.

Algunes de les principals empreses que s’han associat amb Ripple són MoneyGram, SBI Remit, Axis Bank, MUFG Bank, Standard Chartered, BMO, Cuallix, Mercury FX, IDT, Euro Exim Bank, SendFriend, Western Union i la llista continua..

Competició

El principal competidor de la plataforma és Stellar. De fet, el fundador de Stellar, Jed McCaleb, va ser un dels fundadors de Ripple, però va deixar la companyia el 2013 a causa d’alguns desacords amb els membres de l’equip..

Les dues plataformes funcionen específicament per millorar els pagaments transfronterers i tenen una versió similar. Tot i això, Ripple té ànim de lucre, mentre que Stellar no té ànim de lucre.

La missió general dels dos projectes difereix fins a cert punt. Tot i que Ripple se centra principalment en les principals institucions financeres, Stellar se centra en el noi petit per permetre la banca als no bancaris.

Estratègia de descentralització de Ripple

Ripple va anunciar la seva estratègia de descentralització a mitjan 2017. En aquest anunci, la companyia va esmentar els plans per augmentar el nombre de validadors de llibres XRP i ampliar-los a 55 nodes a mitjans de 2017.

Actualment, Ripple té uns 26 nodes. Tot i això, Ripple només té el control de 7 nodes, és a dir, que la majoria estan controlats per parts externes. Aquest impuls cap a nodes addicionals de tercers és prou evidència dels esforços de la plataforma cap a una major descentralització.

XRP és una bona inversió?

Nota: No hi ha res d’inversió 100% de risc lliure. En qualsevol cas, depèn de vosaltres prendre una decisió. Tot i això, vegem alguns avantatges i inconvenients de XRP.

Beneficis

  1. Evidentment, Ripple és una organització de confiança que treballa amb moltes institucions financeres.
  2. XRP no té inflació, ja que inicialment s’extreuen i ja existeixen.
  3. Com més continuï experimentant l’adopció de Ripple, més gran serà el valor de XRP. En cas que algun dia tots els bancs decideixin utilitzar-la com a moneda bancària unificada, serà una bona fortuna per a tots els primers inversors.

Inconvenients

  1. La plataforma Ripple està molt centralitzada. Tota la idea de criptomoneda evita el control central. En aquest cas, els desenvolupadors poden decidir quant alliberar i controlar el preu.
  2. Ripple Labs posseeix el 60%, per tant, és un monopoli.
  3. És de codi obert, però encara es pot piratejar.

Què pensen els experts sobre el futur de Ripple

Segons el conseller delegat de Pinnacle Brilliance Systems Inc., Roman Guelfi-Gibs, “Ripple sens dubte té el potencial de pujar una escala el 2018, però crec que serà més probable el 2019. A mesura que el mercat observa que es codifiquen més projectes en altres Algorismes com XRP i ETH probablement passaran al seient posterior de la següent gran moneda. Els mercats trigaran una mica a digerir-ho, de manera que estic projectant que el 2019 sigui el moment probable perquè es produeixi. Per descomptat, amb la criptografia pot passar qualsevol cosa, així que vigileu de prop. “

On es pot comprar i emmagatzemar XRP?

Podeu comprar o vendre Ripple en borses com Kraken, Binance i Bittrex.

Compra XRP a Binance avui mateix!

Si teniu intenció de comprar Ripple en grans quantitats i mantenir-lo durant molt de temps, us recomanem que compreu una cartera de maquinari. Les carteres de maquinari són molt més segures ja que estan fora de línia.

Aquí teniu una llista de les millors carteres XRP.

Pensaments finals sobre Ripple

Ripple és un actiu de pagament digital únic, que actua tant com a moneda com a plataforma. Moltes persones famoses van donar suport a Ripple en el temps, ja que hi veien innovació i oportunitats.

Tant si decidiu invertir o no en XRP, hauríeu de vigilar els desenvolupaments de la plataforma Ripple. La plataforma ha demostrat ser una força a tenir en compte en els sistemes de pagament globals i probablement pot substituir l’antic sistema financer de la guàrdia.

La plataforma ha desenvolupat moltes solucions per millorar les transaccions globals, tot i les seves aplicacions mínimes per a la persona mitjana. Tot i això, quan es mira Ripple, el visualitza amb la lent de l’ecosistema de pagaments globals, és el proverbial Goliat establert contra David d’alta tecnologia..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map