MediBloc: Blockchain a l’assistència sanitària

Amb el pas dels anys, la tecnologia blockchain no només ha demostrat el seu valor potencial en la indústria financera i bancària, sinó en una gran quantitat d’altres indústries: política, immobiliària, seguretat, assegurances, automoció, beneficència, viatges, transport, mitjans de comunicació, entreteniment, educació , així com l’assistència sanitària.

Blockchain a l’assistència sanitària

Per tan avançada i rendible que pugui ser la indústria sanitària als països desenvolupats, continua sent decebedor veure la pobra informació mèdica que es pot optimitzar. El millor exemple d’aquest inconvenient és el fet que encara és gairebé impossible transferir fàcilment informació mèdica a diverses regions geogràfiques.

Només mirant els principis subjacents de la cadena de blocs, com ara la distribució de bases de dades, la transmissió d’igual a igual, la transparència amb el pseudonimat, la irreversibilitat dels registres i la lògica computacional, és evident el potencial per revolucionar el sistema sanitari mundial..

Una empresa criptogràfica amb un fort model de negoci Blockchain que pretén convertir tots aquests inconvenients en el passat MediBloc.

Fundat a Seül, Corea del Sud, el 2017 per un equip de metges i desenvolupadors, MediBloc és un petit projecte criptogràfic que té com a objectiu millorar la cadena de blocs en l’accés i l’experiència sanitària redistribuint el valor de les dades de salut personal, així com accelerant el canvi mundial cap a descentralització de la informació privada.

El que és exactament MediBloc?

MediBloc és un projecte de blockchain en salut que proporciona als pacients, als proveïdors de serveis sanitaris i als investigadors mèdics / de dades un ecosistema sanitari descentralitzat, transparent, segur i pràctic.

Abans de qualsevol altra cosa, cal assenyalar que MediBloc funciona de conformitat amb HIPAA, la Llei de portabilitat i responsabilitat de les assegurances mèdiques que permet la centralització dels registres sanitaris i prohibeix compartir aquestes dades..

El principal avantatge de MediBloc és que permet a totes les parts implicades rastrejar i registrar tots els aspectes de la seva història i situació sanitària, des de visites al metge i intervencions mèdiques fins a problemes relacionats amb l’assegurança. En definitiva, MediBloc pretén fer més accessibles les dades sanitàries.

MediBloc: blockchain en salut

Font: https://medibloc.org/

Com funciona MediBloc?

MediBloc és en realitat una aplicació descentralitzada (dApp) que s’executa a la part superior de la màquina virtual Ethereum (EVM). L’estructura de la plataforma es compon de tres capes anomenades Core, Service i Application.

El MediBloc Core és responsable d’afegir emmagatzematge addicional per contrarestar la pèrdua de dades sanitàries. És el “lloc” on es guarden els informes d’assistència sanitària, les reclamacions d’assegurança automàtiques i la informació d’intercanvi de dades. Aquesta capa està “fortificada” amb algunes de les millors tecnologies de xifratge i fa ús de claus privades, és a dir, que només el propietari o el personal autoritzat específicament pot desxifrar i utilitzar les dades..


El servei MediBloc utilitza tecnologia de contractes intel·ligents i és la interfície entre MediBloc Core i l’aplicació MediBloc. En resum, MediBloc Service permet l’intercanvi de dades entre les dues capes.

Finalment, l’aplicació MediBloc és el component que permet als usuaris utilitzar diverses aplicacions, així com accedir i gestionar la informació de manera eficient..

Un altre aspecte destacable és el fet que MediBloc dóna suport a la creació de tres tipus de comptes, és a dir, per a usuaris generals, proveïdors d’atenció mèdica i investigadors de dades. Segons el projecte paper blanc, els proveïdors sanitaris i els investigadors estan obligats a demostrar les seves acreditacions i certificacions.

infografia de gràfics empresarials

Font: https://medibloc.org/

Què són els parlamentaris i els MED??

El Medi Token, MED, és el testimoni ERC-20 de la plataforma que s’utilitza per incentivar els usuaris (pacients o proveïdors d’assistència sanitària) per la seva contribució a MediBloc. MED es pot utilitzar per completar transaccions de despeses mèdiques i farmacèutiques, així com primes d’assegurança, en qualsevol de les institucions associades a MediBloc.

MEDX ocupa actualment el lloc 190 a CoinMarketCap, amb un límit total de 21.313.843 dòlars i un subministrament en circulació de 3.157.026.866.

Segons el llibre blanc del projecte, The Medi Point (MP) és un sistema basat en punts que s’utilitza per mesurar la quantitat / extensió de les contribucions dels usuaris. Per ser més precisos, qualsevol membre de la xarxa pot utilitzar MEDX per obtenir un MP superior a la xarxa de dades.

Com pot MediBloc revolucionar l’assistència sanitària??

MediBloc treballa per ser una base de dades de pacients en temps real que, si s’utilitza correctament, pot proporcionar informació sanitària en un ecosistema descentralitzat, a qualsevol part del món i de diferents grups demogràfics..

A més de la evident interoperabilitat que aporta MediBloc, la plataforma també garanteix que les dades dels pacients es puguin disposar en un temps rècord, reduint així les complicacions mèdiques que podrien causar la mort..

La plataforma també és útil en situacions crítiques o en cas d’accidents. En aquestes situacions, és fonamental conèixer al màxim el pacient (el grup sanguini del pacient, diverses afeccions, malalties o trastorns genètics)..

Un altre cas d’ús important per a MediBloc està relacionat amb el camp IoT. En combinar les tecnologies de la plataforma amb la IA, els pacients de tot el món podrien beneficiar-se d’un control de tractament superior. A més, també es podria avisar als pacients que els prenguessin medicaments o tirs.

Conclusió

MediBloc podria revolucionar molt bé el blockchain dels sistemes sanitaris de tot el món si l’equip del projecte juga bé les seves cartes. El sistema podria estalviar molt de temps a pacients i professionals mèdics i podria avançar encara més en la medicina mitjançant la descentralització.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map