Història dels esdeveniments Ripple

Evidentment, Ripple s’ha desenvolupat fins a convertir-se en una de les històries d’èxit del mercat de criptografia, amb diverses associacions, desenvolupaments importants i una gran comunitat al darrere. Tot i això, Ripple segueix sent un dels principals actius controvertits dins d’aquest espai criptogràfic. Tot i que no es tracta d’una anàlisi exhaustiva, en aquesta peça d’esdeveniments de Ripple intentarem ajudar-vos a entendre què va conduir a l’èxit de la plataforma aprenent de la seva història i per què continua sent objecte de debat.. 

Aprofundim directament en la història de la plataforma. 

Esdeveniments Ripple: antecedents 

XRP va ser llançat per Jed McCaleb, Chris Larsen i Arthur Britto el 2012. Tot i això, els esdeveniments que porten a aquest dia es remunten a molts anys i ofereixen una bona explicació sobre el fons de la moneda.. 

Ripplepay

Ryan Fugger, va fundar el Projecte Ripple (Ripplepay.com), l’antecessor de l’actual llibre major XRP. Va ser el 2004 abans que Satoshi Nakamoto publicés el llibre blanc de Bitcoin el 2008. Ripplepay.com es va llançar el 2005 i el lloc el va descriure com, “Un servei financer que permet als usuaris ampliar les línies de crèdit als seus amics, familiars i associats i fer pagaments en monedes tradicionals i en línia”.

Esdeveniments Ripple

En aquell moment, Jed McCaleb, l’antic propietari de Mt Gox, i actual cofundador i CTO de la Fundació Stellar, treballava a la xarxa eDonkey (una xarxa descentralitzada d’intercanvi d’arxius peer-to-peer). No obstant això, va començar a desenvolupar un interès per crear un sistema de divises digitals (XRP Ledger) el maig de 2011, juntament amb David Schwartz (actual criptògraf en cap de Ripple) i Arthur Britto (actual estrateg en cap de Ripple). 

Esdeveniments Ripple

Chris Larsen, actual president executiu de Ripple, que havia cofundat diverses start-ups tecnològiques de Silicon Valley, es va unir a Jed el 2012 i, juntament amb Jessie Powell, el fundador i actual CEO de Kraken, van contactar amb Fugger per discutir aquest concepte.. 

Després de diverses reunions de discussió, Fugger va acordar passar-los la propietat de Ripplepay. El setembre del 2012 van fundar OpenCoin Inc., tot i que Jed McCaleb va marxar menys d’un any després a causa d’una disputa interna. 

Des d’OpenCoin fins a Ripple Labs fins a Ripple 

Llavors, l’equip va començar a construir OpenCoin, ja que intentaven permetre la transferència directa i immediata de pagaments entre dues parts en qualsevol moneda. Això afectaria el sistema de pagament existent en reduir les comissions de transacció i els retards. Altres membres són Roger Ver, Andressen Horowitz, i van ajudar a proporcionar una primera injecció de capital al projecte. 

Esdeveniments Ripple

OpenCoin va passar a denominar-se Ripple Labs el setembre de 2013 i després a Ripple a l’octubre de 2015. Des de llavors, la intercanviabilitat en la terminologia utilitzada per descriure l’empresa, la xarxa, el XRP Ledger i el propi XRP ha causat confusió a les persones noves i velles d’aquest espai. , que ha alimentat l’argument de centralització dels seus detractors. 


No obstant això, esdeveniments recents, com el llançament d’un projecte basat en la comunitat per a un símbol independent per a XRP, han ajudat a fer clara la distinció. 

Esdeveniments Ripple: data de llançament 

Ripple es va llançar oficialment el 2012 i, en menys de 6 anys, la plataforma ha crescut i ha aconseguit consolidar-se com un actor important en la creixent indústria criptogràfica. El protocol Ripple ha estat adoptat massivament per empreses globals de diferents indústries, especialment institucions financeres. 

El 2015 i el 2016 van suposar un període significatiu per a la plataforma, ja que va ser quan va obrir oficines a Sydney, Londres i Luxemburg. 

Més endavant, el setembre de 2016, Ripple va llançar el Grup Directiu de Pagaments Globals. En aquest moment, la responsabilitat de GPSG era supervisar la creació i el manteniment de les normes de transaccions de pagament Ripple, formalitzar els estàndards d’activitat mitjançant la tecnologia i altres accions per promoure la implementació de les capacitats de pagament Ripple a mesura que la xarxa continuava creixent.. 

Els participants dels airdrops al fòrum van crear un gran interès i “” brunzit al voltant de la plataforma, i fins i tot es van veure publicats com Eric Voorhees i Vitalik Buterin publicant les seves adreces XRP al fil. Tot i això, diversos crítics van aprofitar aquesta oportunitat per desafiar el projecte recentment llançat. 

A més, els primers inversors de Bitcoin van compartir la seva preocupació perquè Ripple dominés la indústria criptogràfica i afectés així les seves inversions, i van anar més enllà per oferir suborns de més de 500 dòlars (5 BTC en aquell moment) per dir que Ripple i XRP eren una estafa. Aquest es va convertir en el tema del debat durant molt de temps i molts van estar confosos sobre si Ripple era genuí. 

Tot i això, a mesura que la comunitat Ripple es va expandir, va crear el XRPTalk, que s’estenia des de Bitcointalk, i va incloure principalment membres que veien el potencial de Ripple. 

El fòrum XRPTalk va ser el principal catalitzador del creixement de la comunitat XRP, però va ser substituït per XRPChat, que s’ha convertit en un dels més grans de la criptosfera.. 

El grup també és molt actiu a diverses plataformes de xarxes socials. 

Noves característiques 

A mesura que continuava creixent, Ripple va afegir Escrow i Canals de pagament, cosa que va ajudar a augmentar la seva escalabilitat i rendiment. Les noves funcions permeten a les empreses adoptar el Ripple Consensus Ledger (RCL) i el Interledger Protocol (ILP). Això els permet beneficiar-se de la tecnologia XRP, ja que experimenten pagaments transfronterers més ràpids i econòmics. 

Més empreses adoptades

Santander es va convertir en el primer banc del Regne Unit que va utilitzar Ripple per a pagaments transfronterers el 2016. A l’abril de 2017, Ripple havia signat 10 nous bancs, inclosos Axis Bank i Yes Bank a l’Índia, Akbank a Turquia i el banc BBVA a Espanya. A més, al març es va unir un consorci de 47 bancs del Japó. A més, els altres 57 grans clients d’Amèrica i d’altres regions es van unir a la plataforma. 

Ripple també va rebre un impuls de Kraken el maig de 2017, quan el bescanvi va declarar que afegiria quatre parells comercials XRP diferents, inclosos XRP / CAD, XRP / JPY, XRP / EUR i XRP / USD. Això va impulsar la plataforma a majors altures i va atreure més usuaris i lleials que veien potencial a la moneda.  

Pensament final sobre els esdeveniments Ripple

Tot i que molts es neguen a acceptar la importància i el potencial de Ripple, l’evidència anterior mostra clarament que s’hauria de considerar una moneda digital com qualsevol altra. Des del seu llançament el 2012, la plataforma ha continuat millorant la seva tecnologia afegint noves funcions i ha estat adoptada per moltes empreses del sector financer. 

Tecnologia Ripple ha permès pagaments transfronterers més ràpids i econòmics, cosa que ha suposat un repte des que es va introduir la tecnologia blockchain al món. 

A mesura que el Ripple continua creixent, caldrà veure quin és el futur de la plataforma i la seva criptomoneda, que fins ara han aconseguit provocar diversos debats. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map