Guia: què és ICON (ICX)

La Fundació ICON, amb seu a Corea, té un projecte que afirmen que “hiperconnectarà el món”. A la part posterior d’aquesta promesa, la criptomoneda vinculada al projecte es va elevar a un valor circulant total de més de 4.500 milions de dòlars EUA en el seu moment més alt. Tot només uns mesos després del llançament del testimoni.

Esbrineu què es fa exactament ICON per a la comunitat blockchain i per què molta gent creu que aquest projecte és tan especial.

Connectar el món mitjançant contractes intel·ligents

Des de l’esclat de la cadena de blocs durant els darrers dos anys, s’han creat un gran nombre de plataformes i xarxes de cadenes de blocs (més de 2000 criptomonedes llistades a CoinMarketCap a l’hora d’escriure això). Sens dubte, la competència entre diferents xarxes té molts avantatges. Però també presenta una barrera important per a l’adopció de blockchain.

Imagineu-vos: utilitzeu un servei que requereix que pagueu amb Bitcoin, un altre que utilitza Litecoin i un altre amb Dash. Ara heu de mantenir totes aquestes monedes diferents. Imagineu-vos també que proveu d’utilitzar un programari basat en Ethereum, amb maquinari que funciona a NEO, i els problemes de compatibilitat lateral que sorgeixen. És una visió molt simplificada del projecte d’ICON, però, tanmateix, és un exemple del seu cas d’ús.

ICON existeix per enllaçar les “comunitats” de la cadena de blocs de manera que cadascuna sigui compatible entre si. Les comunitats formen la “República ICON”. Una col·lecció de xarxes que es regeixen de manera independent, però que també actuen com a nodes de la xarxa ICON. Utilitzant contractes intel·ligents més complexos que els desenvolupats per plataformes existents, cada xarxa podrà operar per si mateixa. Tot mantenint la capacitat de treballar els uns amb els altres.

La xarxa ICON permetrà als individus crear aplicacions descentralitzades (dApps) que tinguin operativitat a totes les xarxes comunitàries ICON. A més, ICON té un intercanvi descentralitzat integrat, que permet intercanvis de token i compatibilitat entre diferents xarxes. Per exemple, permetria als titulars de Bitcoin pagar per alguna cosa a Ethereum, actuant com a intermediari per canviar entre diferents monedes.

Una breu història de la ICONA

Originària de Corea del Sud, va ser fundada per DAYLI Financial Group, una de les principals empreses Fintech d’Àsia, per valor d’uns 4.000 milions de dòlars. La companyia també és propietària de l’intercanvi criptogràfic coreà Coinone, que té una mitjana d’uns 10-30 milions de dòlars nord-americans, amb suport per a 16 criptomonedes i el Won coreà.

El projecte ha estat en desenvolupament des de fa poc més de dos anys. El seu exitoso ICO durant el quart trimestre del 2017 els va fer recaptar més de 40 milions de dòlars EUA. Poc després, el testimoni ICX es va convertir en un dels 30 millors del món per capitalització borsària. ICX va assolir un preu de més de 12 dòlars en el punt més alt fins ara, el gener del 2018.

La primera versió del mainnet d’ICON es va llançar a principis del 2018. A l’hora d’escriure això, la cadena de blocs ICON està fent una mitjana lleugerament inferior a 1.000 transaccions al dia. El mes passat va anunciar una associació amb SK, el proveïdor de telecomunicacions més gran del seu país d’origen.

El testimoni ICX

Igual que ETH a la plataforma Ethereum, ICX és el testimoni utilitzat a la cadena de blocs ICON. Tots els serveis i activitats es paguen amb ICX, de manera que el valor de la moneda es vincula al nivell d’adopció que ICON pot assolir. A mesura que augmenta l’ús d’ICON, també augmentarà la demanda d’ICX i, per tant, el preu de la moneda. Com que la moneda no es pot extreure, l’escassetat hauria d’augmentar significativament el preu amb el temps.

A intercanvi de fitxes des de tokens ERC-20 fins a un testimoni originari de la cadena de blocs ICON, va començar el juny del 2018, fins a finals d’aquest any. A partir del 21 de setembre, s’havia intercanviat el 84% de les fitxes. Es cremaran totes les fitxes que no es canvien abans de la data límit, un bon senyal que es podria establir un augment del preu.

Preu ICX


ICX es va comportar com tantes altres criptomonedes al mercat durant els darrers anys. Després de ser alliberat, el preu va augmentar per sobre dels 12 dòlars durant un breu període de temps, segons CoinMarketCap. Això va passar el gener del 2018, quan la majoria de les monedes virtuals del mercat on experimentaven un augment massiu dels preus. 

Tot i això, la moneda digital no va ser capaç de mantenir aquest nivell de preus i finalment va entrar en un mercat baixista. El preu de l’ICX va caure a 0,182 dòlars a principis de febrer d’aquest any. Això demostra que la moneda digital va experimentar una correcció superior al 98% en un any.

Això representa un moviment que també va experimentar tot el mercat de criptomonedes el 2018. Les fitxes de les ofertes inicials de monedes (ICO) també han estat afectades per tot el mercat baixista. Molts d’aquests projectes van deixar d’operar i un gran nombre de monedes van ser retirades de l’intercanvi o simplement van ser abandonades. A més, els principals actius digitals com Bitcoin (BTC) van caure al voltant del 85% dels seus màxims històrics. 

Des de l’agost del 2018, ICX es negocia a menys de 0,8 dòlars i superior a 0,18 dòlars. Des del novembre de 2018, ICX va arribar a un màxim de 0,45 dòlars, la qual cosa significa que es va reduir la volatilitat. Serà molt important que ICX rebi suport d’inversors i pugui deixar enrere el mercat baixista actual. Tot i que altres monedes altcoins van poder augmentar en els darrers mesos, Bitcoin augmenta el seu domini al mercat (més del 69%) i això afecta les monedes més petites.

On puc comprar ICX?

Hi ha diferents intercanvis de criptomonedes que us permetrien comprar ICX. No obstant això, n’hi ha alguns que tenen una liquiditat millor que d’altres. Per exemple, segons CoinMarketCap, l’intercanvi amb major liquiditat per ICX és LATOKEN amb dos parells de negociació diferents: ICX / BTC i ICX / USDT. Aquests dos parells de negociació representen el 32 per cent de tot el volum de negociació d’ICX a tot el món. 

No obstant això, Binance, un dels intercanvis de criptografia més grans del mercat, també té quatre parells de negociació diferents que representen gairebé el 7% del volum total de negociació ICX al mercat de criptografia. Aquests parells comercials inclouen ICX / BNB, ICX / BTC, ICX / ETH i ICX / USDT. A més, representen el 0,16% del volum total de negociació a la plataforma Binance. 

Binance és un dels intercanvis amb major liquiditat per als altcoins. Permet als inversors negociar un gran nombre de monedes sense haver de preocupar-se per la seva liquiditat, que en general és una de les més altes del mercat.. 

Una de les maneres d’adquirir ICX a través de Binance és enviant fons a l’intercanvi. Els usuaris poden enviar BTC, ETH, BNB o USDT a la plataforma Binance i canviar-los per ICX. No obstant això, Binance va llançar un nou servei que permet als usuaris comprar actius digitals mitjançant una targeta de crèdit. Els usuaris que seleccionin aquesta opció poden comprar directament Ethereum, Bitcoin o Binance Coin i canviar aquests fons per ICX tan bon punt els rebin a la plataforma. 

La segona opció és potser la forma més ràpida de comprar ICX. Podeu fer-ho directament amb una targeta de crèdit i immediatament després de rebre els fons és possible canviar-los per monedes ICX. Això us ajudaria a evitar la compra de fons en altres borses i enviar-los a Binance. 

Després de comprar ICX a Binance o a un altre canvi, el millor que podeu fer és retirar els fons a una cartera de criptomoneda privada en què tingueu les claus privades.. 

Objectiu final d’ICON

Hiperconnectar el món no és poca cosa. És per això que, tot i que ICON comença a aconseguir més associacions, encara sembla que són una manera d’aconseguir el seu objectiu.

Amb el temps, la fundació ICON espera connectar no només les xarxes blockchain del món, sinó proporcionar interactivitat entre tot tipus de comunitats en una única xarxa (no només plataformes blockchain). El futur ideal per a ICON serà vincular indústries com les finances, les assegurances, la sanitat, la seguretat, el comerç i molt més.

ICON té ambicions molt elevades i és un projecte que podria canviar el món amb el temps. Seguiu el seu desenvolupament a casa seva lloc oficial, i consulteu la nostra guia per veure com comprar fitxes ICX a Binance.

Competidors d’ICON

Hi ha molts competidors que finalment podrien prendre part del mercat d’ICON a l’espai de criptomonedes. Dos d’aquests projectes inclouen Cardano (ADA) i Cosmos (ATOM), que es troben entre les 25 criptomonedes més importants de l’espai. 

Tot i que Cardano és ara la 13a criptomoneda més gran del mercat, ha experimentat alguns problemes durant els darrers anys. No hi havia cap producte que funcionés que permetés que l’actiu digital continués creixent i expandint-se. No obstant això, hi ha hagut alguns esforços en els darrers mesos per part de la Fundació Cardano, IOHK i Charles Hoskinson per millorar aquesta situació. 

Tant Cardano com ICON també han estat treballant en diferents associacions amb empreses de diferents països per utilitzar aquestes tecnologies, millorar les seves respectives indústries i oferir millors serveis i productes als usuaris.. 

Val a dir que Cardano treballa en solucions que serien algunes de les més avançades del mercat, en comparació amb altres cadenes de blocs com Ethereum (ETH) o Bitcoin (BTC). 

ICON ha de continuar treballant en les diferents solucions que ofereix actualment per poder arribar a Cardano o, com a mínim, entrar a les 25 criptomonedes més grans. Dit això, ICX té una capitalització de mercat de només 101 milions de dòlars en comparació amb els 1.300 milions de dòlars de Cardano. Això significa que ICON és només el 7,8% de la capitalització borsària de Cardano. 

Podeu obtenir més informació sobre Cardano a la nostra guia sobre què és Cardano (ADA). 

Mentrestant, Cosmos també és un dels projectes de divises digitals que s’espera que entrin al top 20. Això es deu a l’enfocament que l’equip que va impulsar aquest projecte va decidir adoptar. Cosmos ofereix la possibilitat de connectar diferents cadenes de blocs amb un enfocament innovador que utilitza la implementació de zones. 

Al mateix temps, Cosmos utilitza el protocol de consens sobre la tolerància a fallades bizantines que l’ajuda a ser una de les xarxes més ràpides i eficients de l’espai. La força d’aquesta moneda és que es va llançar fa uns mesos i va aconseguir assolir els 25 primers llocs en un període de temps ràpid. Mentrestant, ICON es manté lluny de les primeres posicions i amb una capitalització de mercat significativament inferior. 

ICON vol centrar-se a crear una xarxa de cadenes de blocs interoperables per a diferents organitzacions de tot el món. Mitjançant l’ús d’algoritmes d’IA, els desenvolupadors d’ICON van prometre integrar diferents estratègies comercials a màquines neuronals autodidactes. 

Algunes de les preocupacions que tenen els crítics sobre ICON estan relacionades amb la centralització d’aquest projecte de criptomoneda. L’equip darrere d’ICON ha estat treballant en la creació de les solucions necessàries basades en la IA, que poden tenir alguns biaixos cap a determinats resultats. 

Tot i això, ICON és un dels primers projectes que ofereix solucions no només als usuaris, sinó també a organitzacions com hospitals, institucions i escoles. En portar la tecnologia blockchain a aquestes indústries, és possible millorar els seus serveis i el funcionament d’aquestes organitzacions.

Tot i que aquests competidors estan treballant molt per llançar al mercat un producte real, encara s’ha de veure si ICON podrà oferir solucions millors o més avançades que els projectes esmentats..

Conclusió

ICON és una plataforma blockchain que vol connectar hiper el món mitjançant la creació d’una xarxa descentralitzada d’empreses i particulars. La plataforma ha estat en desenvolupament durant diversos anys i la moneda digital ICX ha estat entre els 100 actius digitals més importants durant un llarg període de temps, malgrat el mercat baixista del 2018.. 

Els usuaris podrien utilitzar ICON per transferir no només diners, sinó també informació que es podria gestionar a través d’una xarxa blockchain. Al mateix temps, té una gran comunitat a molts països, inclosa Corea del Sud. 

ICON haurà d’afrontar molts dels reptes que afecten actualment altres criptomonedes a l’espai. Si és capaç d’afrontar-los de manera més eficient que altres, inclosos els seus competidors, sens dubte es convertiria en un dels líders del mercat de criptomonedes.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map