Cronologia dels anuncis i resolucions de la criptomoneda SEC

El Comissió de Valors i Borses es va establir el 1929 com la primera autoritat reguladora federal del mercat de valors, que tenia com a funció “protegir els inversors, mantenir mercats justos, ordenats i eficients i facilitar la formació de capital”.

Se centren principalment en tractar les ofertes i vendes de valors, regular els intercanvis en què es negocien, garantir que les empreses no revelin informació enganyosa sobre el seu rendiment o perspectives futures i que els inversors estiguin protegits dels fraus..

SEC

Font: wikipedia.org

Com que en els darrers anys les fitxes digitals s’han generalitzat i popularitzat, les accions de la SEC semblen haver afectat els preus de les monedes digitals. SEC s’ha convertit en un tema habitual del cicle diari de notícies sobre criptografia.

Tant si es tracta de determinar l’estat de les monedes digitals, com de la regulació de nous productes o intercanvis, les decisions de la SEC han exercit una influència considerable sobre com actua l’espai criptogràfic..

A l’article d’avui tractarem algunes de les decisions i accions recents més importants de la SEC sobre criptomoneda sobre el mercat de les criptomonedes.

Ether i Bitcoin no valors

En una audiència celebrada a l’abril davant el Comitè d’Apropiacions de la Cambra, el president de la SEC, Jay Clayton, va aclarir la postura de la comissió respecte a la situació de Bitcoin.

«És una zona complicada. Perquè, com heu dit, hi ha diferents tipus de criptoactius. Permeteu-me provar de dividir-los en dues àrees. Un mitjà d’intercanvi pur, el que més es cita, és Bitcoin. Com a substitució de la moneda, la majoria de la gent ha determinat que no és un valor de seguretat.

Després, hi ha fitxes, que s’utilitzen per finançar projectes. He estat al registre dient que hi ha molt pocs, no n’hi ha cap que hagi vist, fitxes que no siguin valors. En la mesura que alguna cosa sigui una seguretat, hauríem de regular-la com a seguretat i les nostres normatives sobre valors es basen en la divulgació i la gent hauria de seguir-les i proporcionar la informació que necessitem “.

De la seva declaració, queda clar que Bitcoin encara no es considera una seguretat.

Al juny, la Securities and Exchange Commission va declarar oficialment que la segona criptomoneda més popular del món no era un vehicle d’inversió. El director de la divisió de finances corporatives de l’agència, William Hinman, va afirmar que Èter—El testimoni mitjançant el qual s’alimenta la plataforma Ethereum— no es regularà de la mateixa manera que les accions i els bons.

Fitxes DAO com a valors il·legals

Al juliol de 2017, la SEC va anunciar que les fitxes DAO, que s’oferiaven en un ICO que va recaptar més de 150 milions de dòlars el 2016, a partir d’ara es consideraran valors. Després d’aquesta declaració, va seguir-se una audiència que es va celebrar al febrer al Senat, on el president de la SEC, Jay Clayton, va dir: “Crec que cada ICO que he vist és una seguretat”.

L’oferta inicial de monedes infringia la llei, ja que aquestes fitxes no s’havien registrat a la SEC abans de la venda de fitxes. Aquesta decisió no només va afectar el DAO; les implicacions d’aquesta decisió indicaven que moltes ICO també podrien tenir problemes legals en el futur.

La SEC no va presentar cap càrrec en el moment de la decisió, però va canviar efectivament la forma en què es desenvolupa l’escena ICO, que fins aleshores s’havia permès funcionar sense cap regulació durant molts mesos..

Tot i que la comunitat de criptomonedes va manifestar una reacció negativa a l’anunci, l’impacte general sobre el mercat va ser insignificant. Segons fonts, les cinc primeres monedes van experimentar una caiguda del preu el dia de l’anunci, però van recuperar-se força ràpidament després.

Winklevoss ETF rebutjat

Al juliol de 2018, el SEC va negar el segon intent dels germans Winklevoss de llançar una ETF bitcoin. El 26 de juliol, la SEC va decidir que l’afirmació dels germans que els mercats de bitcoin són “inherentment resistents a la manipulació” no era exacta, cosa que els va motivar a rebutjar les seves propostes d’un ETF per aquest motiu i altres.

Això va fer que els mercats de criptomonedes reaccionessin ràpidament i de manera negativa. BTC va perdre més de 400 dòlars en només tres hores. I, com és habitual, si Bitcoin cau altres monedes també segueixen la tendència. No obstant això, la criptomoneda número u per capitalització de mercat va recuperar el seu valor en 24 hores.

El 7 d’agost, la Securities and Exchange Commission (SEC) dels Estats Units va anunciar que posposava la seva decisió sobre l’aprovació o desaprovació d’un canvi de norma proposat que permetés Cboe BZX Exchange llistar un fons negociat per borses de Bitcoin (ETF).

En aquest mateix període de temps, l’agència va rebutjar totes les nou propostes de Bitcoin ETF que van presentar ProShares, Direxion i GraniteShares, en tres ordres diferents..

Ara, la propera data límit per a l’aprovació de l’ETF es va tornar a traslladar cap a finals de desembre, tot i que, en última instància, tothom espera que la sentència es produeixi el 2019.

Winklevoss

Font: forbes.com

VanEck SolidX ETF denegat

Al juny del 2018, VanEck i SolidX va sol·licitar que es cotitzés un ETF Bitcoin amb suport físic a la BZX Equities Exchange de CBOE i esperaven que es prengués una decisió a l’agost. Igual que amb la resta d’ETF, la SEC també va ajornar el seu anunci sobre les propostes d’ETF VanEck i SolidX.

Com hem esmentat anteriorment, la decisió de la SEC afecta profundament el mercat, Ripple perd més del 20% del seu valor.

Curiosament, aquesta notícia no va ser ni positiva ni negativa. A diferència del cas de l’ETF Winklevoss, no va ser un rebuig per al seu producte. En canvi, només va anunciar que la decisió es retardaria. Tot i això, això va generar una forta reacció dels mercats.

SEC i CFTC reconeixen conjuntament les criptomonedes

Tot i que sembla que la major part de l’acció de la SEC condueix a la caiguda dels preus de les criptografies, hi ha un exemple que no s’adhereix a la tendència. El febrer de 2018, es va celebrar una audiència conjunta per part de la SEC i la Comissió de Comerç de Mercats i Futurs (CFTC), que van examinar la qüestió de les criptomonedes, els ICO i el blockchain.

Els representants van reconèixer que aquesta nova indústria era de gran importància, i van subratllar que eren necessaris marcs reguladors justos per garantir el seu èxit a llarg termini. Els reguladors també van assenyalar que “si no hi hagués bitcoins, no hi hauria cap cadena de blocs”.

La reacció del mercat a aquesta afirmació es va materialitzar en una forta tendència alcista. L’anunci va tenir un calendari excel·lent, ja que la Xina i l’Índia es mobilitzaven per reprimir la criptomoneda i els mercats havien anat en una trajectòria descendent. Tant BTC com ETH van experimentar guanys de gairebé el 20% en els dies posteriors a l’audiència.

Conclusió

És obvi que la SEC té un paper administratiu important en la indústria criptogràfica, i les regulacions i anuncis que fan tenen un impacte instantani que arriba més enllà de les fronteres dels Estats Units i dels mercats criptogràfics mundials..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner