Com s’extreu Litecoin: maquinari i programari

La “mineria” virtual és una de les coses més interessants de l’espai criptogràfic. La idea que es pugui utilitzar el seu ordinador per obtenir ingressos passius en criptomoneda ha atret una riuada d’emprenedors durant els darrers anys, similar a la febre de l’or del segle XIX. Aquest article se centrarà en la manera d’extreure Litecoin, una de les criptomonedes més antigues i famoses.

Què és exactament la mineria? En termes generals, és com es poden descentralitzar les xarxes blockchain i les criptomonedes. Significat que no està sota el control ni el funcionament d’una sola empresa. Cal verificar i confirmar totes les transaccions que es produeixin a una xarxa. Un cop fet això, s’afegeix un “bloc” a la xarxa per a aquesta transacció, formant (d’aquí el nom) una cadena de blocs.

La verificació prové de “miners”. Ordinadors que executen una funció especialitzada per resoldre un sistema d’algoritmes per completar el bloc. Molts miners competeixen per resoldre l’algoritme primer. El que fa es premia amb monedes d’aquesta xarxa (Bitcoin, per exemple).

La mineria de Bitcoin ha estat durant molt de temps la més popular, ja que la moneda en si té el valor més alt. Però això significa que la competència també és la més alta i, per tant, la més difícil d’obtenir rendiments dignes. Per aquest motiu, les monedes menys competitives, com Litecoin, poden produir un millor retorn de la inversió, a causa de beneficis més consistents.

Aquesta guia us explicarà el que es necessita per començar a minar Litecoin.

Què és Litecoin?

Comencem amb una breu explicació del que és en realitat Litecoin.

Hi ha una frase comuna que s’utilitza per descriure Litecoin. Si Bitcoin és igual a l’or, Litecoin és plata. Litecoin va ser creat com una bifurcació a partir del codi Bitcoin, per l’ex enginyer de Google Charlie Lee. Treballant de manera molt similar a Bitcoin, Litecoin està dissenyat per processar transaccions més ràpidament, cosa que la converteix en una millor opció com a mètode de pagament diari.

Litecoin es va llançar per primera vegada el 2011. Des de llavors, ha estat un dels altcoins més valorats i va ser el principal competidor de Bitcoin abans del llançament d’Ethereum. Tot i que la valoració de Litecoin ha caigut lleugerament en comparació amb altres monedes de capital major, continua sent una de les millors monedes transaccionals. Litecoin és acceptada actualment per més de 200 empreses en línia i de maó.

Què cal tenir en compte abans de començar a minar Litecoin

La mineria de criptografia no és tan fàcil com agafar un piquet i començar a cavar. Hi ha diversos requisits previs que heu de tenir en compte abans de començar i, sincerament, no tothom estarà en condicions de minar la criptografia.

Necessitareu una inversió important per explotar Litecoin. Als primers dies, es podia explotar en qualsevol ordinador decent. Però a causa de la naturalesa de la mineria i de com els usuaris competeixen entre ells per obtenir la recompensa per blocs, els dispositius que s’utilitzen per a la mineria s’han convertit en una potència increïble. Qualsevol persona que intenti fer la mina en un ordinador normal serà copejat cada cop.

Per tant, per tenir possibilitats realistes d’obtenir recompenses per blocs, necessiteu un ordinador de mineria a mida i la capacitat de pagar els costos d’energia d’execució d’aquesta màquina. A causa dels costos de l’electricitat en relació amb els preus de les criptografies, la mineria no sempre és factible en algunes parts del món, ja que és probable que no obtingueu prou rendiment per cobrir la vostra factura d’energia..

Haureu de tenir en compte la quantitat de devolució diària que probablement obtindreu després dels vostres costos d’energia. A més, penseu en el temps que trigareu a recuperar els diners gastats en maquinari de mineria. És possible que obtingueu beneficis de 2 dòlars diaris, però si heu gastat 1.000 dòlars en un ordinador de mineria, encara trigareu més de dos anys i mig a igualar-vos. És a dir, suposant que el preu de Litecoin no canvia. Podria augmentar i la vostra mineria es podria rendibilitzar amb més facilitat, però també podria caure i causar pèrdues.

Hi ha diverses alternatives per a aquells que vulguin obtenir un tros del pastís de mineria, però que no es poden permetre el luxe d’executar una configuració ells mateixos. Hi arribarem una mica més tard, però primer, a continuació, us expliquem com treure Litecoin vosaltres mateixos.

Com extreure Litecoin

El primer que necessiteu és una cartera criptogràfica capaç de contenir les vostres monedes. Per a la mineria de Litecoin, la millor opció seria la Cartera de nucli Litecoin, dissenyat i recolzat pels desenvolupadors de Litecoin.

A continuació, necessitareu una màquina per explotar Litecoin. Podeu muntar una configuració minera, o “plataforma”, vosaltres mateixos o podeu comprar un criptògraf especial. Empresa amb seu a Xina Bitmain és un dels proveïdors més grans del món d’equips per a la mineria i ven una àmplia gamma d’equips de mineria a través del seu lloc web. Creat per a la mineria de criptografia, les màquines Antminer de Bitman solen oferir la combinació més eficient de potència de càlcul enfront del consum d’energia, per donar el millor ROI quan extracteu Litecoin.

Com minar Litecoin amb Antminer L3 Plus

Si teniu coneixement, en podeu fer un mateix. Els components principals que necessiteu són:

  • Una o més unitats de processament de gràfics d’alt nivell (GPU)
  • Configuració d’una unitat de refrigeració o ventilador (els miners corren el risc de sobreescalfar-se amb l’energia que fan servir)
  • Alguna mena de Programari de mineria Scrypt

Generalment, les plataformes s’instal·laran amb diverses GPU connectades, per tal d’obtenir la màxima potència i la major probabilitat de guanyar la recompensa de bloc. Això significa que és probable que necessiteu una bona quantitat d’espai dedicat a la màquina.

Haureu d’assegurar-vos que teniu accés constant a connexions d’alimentació i d’Internet, per obtenir Litecoin en un entorn operatiu fluït les 24 hores del dia. A més, a menys que tingueu previst mantenir-vos a llarg termini, inscriviu-vos a un intercanvi criptogràfic perquè pugueu moure les monedes que mireu. Un intercanvi com Binance us permet canviar la vostra Litecoin per Bitcoin, Ethereum o una àmplia gamma de monedes més petites, mentre que Coinbase us permet retirar les vostres monedes per a monedes Fiat (USD o EUR).

Finalment, executar una explotació minera a llarg termini no és tan passiu com es pot pensar. És important estar al dia de qualsevol evolució de la indústria minera. La criptografia i la mineria de criptografia encara són molt joves, per la qual cosa es produeixen canvis constantment. Els miners han d’evolucionar amb els canvis. Es pot presentar nova tecnologia al mercat, cosa que fa que les màquines més antigues quedin obsoletes, per exemple. Això també podria incloure actualitzacions de la xarxa Litecoin, que poden afectar el seu algorisme de mineria.

Equip de maquinari

De moment, alguns dels millors miners de Litecoin inclouen Antminer L3 ++, Innosilicon A4 i Innosilicon A6. Triar el miner correcte i més eficient clarament marcarà la diferència a l’hora de competir per les recompenses que proporciona la xarxa Litecoin. 

Hi ha diversos factors que faran que sigui més rendible explotar Litecoin i altres actius digitals. Una d’aquestes coses està relacionada amb el maquinari utilitzat pel miner. Els que utilitzen miners ASIC més antics tindran un rendiment inferior als usuaris que van adquirir maquinari més nou i potent. 

El miner més popular de Litecoin és el creat per Bitmain anomenat Antminer L3 ++. Aquesta és una actualització del model anterior Antminer L3 +. La màquina compta amb una velocitat de hash de 596 MH / s amb un consum d’energia de 1050W. El miner va ser alliberat al maig del 2018 i funciona amb una temperatura entre 0 ºC i 40 ºC. 

L’A4 Dominator creat per Innosilicon va ser el primer miner de Litecoin de 14 nm del món que va entrar en producció massiva. El miner ASIC es va llançar el 2016 i es va enviar a mitjans d’octubre del 2016. Aquest miner ofereix 280 MH / s per unitat amb un rendiment que pot ser del + – 10%. Al mateix temps, té un consum d’1,5 W / MH, és a dir, que consumiria 420 W. 

L’A6 és també un dels miners de Litecoin més potents disponibles al mercat amb una velocitat de 1230 MH / si un consum d’energia de 1500W. El miner també pot operar amb una temperatura ambient entre 0 ºC i 40 ºC.

Consum d’electricitat

Ara que Litecoin acaba de experimentar una reducció a la meitat, serà més que important que els miners siguin més eficients reduint els costos. L’electricitat i els seus costos són una de les coses més importants perquè els miners siguin rendibles o no. Els preus més alts de l’electricitat tindran clarament un efecte negatiu sobre els ingressos quan extracteu Litecoin. 

Per tal de reduir el consum d’electricitat, els miners solen operar a regions i països més freds. Rússia, Islàndia, la Xina i el Canadà són bones ubicacions perquè els miners criptogràfics localitzin les seves operacions. Amb temperatures més baixes, els miners requereixen menys refrigeració per treballar de manera eficient, és a dir, proporcionen la taxa de hash més alta i consumeixen la menor electricitat possible per mantenir-los frescos..

Les energies renovables també són una bona manera d’extreure Litecoin d’una manera més rendible. Traslladar-se a llocs amb abundants reserves d’energia (eòlica, solar o hidràulica) podria ser una bona manera de reduir les despeses. 

Mine Litecoin de la manera no solista

Si la mineria de criptografia sona una mica descoratjadora, això és així. Ja no podeu instal·lar una petita explotació minera a la vostra oficina local i competir amb explotacions mineres comercials. Per sort, hi ha algunes alternatives per a aquells que no tenen els mitjans per establir una operació a nivell comercial.

Una opció és unir-se a un grup miner. Aquí és on molta gent uneix el seu poder informàtic per ajudar a resoldre la transacció de blocs i obtenir recompenses de blocs. Amb les recompenses repartides entre cada part, els rendiments són més baixos, però permet l’accés a la mineria amb una inversió molt inferior.

Una altra opció és comprar accions en una explotació minera. Això permet a les empreses que operen plataformes mineres o explotacions mineres a gran escala construir equipaments més grans i competitius, cosa que comporta un rendiment més elevat. Mentre que aquells que no es poden permetre o no volen explotar per ells mateixos poden invertir i obtenir ingressos passius.

Hi ha moltes empreses de bona reputació que gestionen grups de mineria o que inverteixen en operacions mineres, però també hi ha moltes estafes. Si esteu pensant a invertir en algun d’aquests mètodes per explotar Litecoin, assegureu-vos de fer una investigació i un examen exhaustius perquè no acabi sent víctima d’una operació il·legítima.

Mineria de Litecoin: en resum

La mineria de Bitcoin ja no és factible en res inferior a un nivell comercial a gran escala. I si bé la mineria de Litecoin comença a dirigir-se de la mateixa manera, és molt més realista per a algú que realitza una explotació minera en solitari.

Depenent d’on vagi el preu de Litecoin en un futur proper, una inversió minera en un mercat baixista com el de 2018 podria pagar dividends significatius, en cas que arribés la propera carrera.

Si voleu començar a minar Litecoin ara i disposar dels mitjans necessaris per fer-ho mantenint un benefici, el millor consell seria invertir en una de les màquines Antminer de Bitmain. Simplement mantingueu-vos en contacte amb el mercat, de manera que els nous avenços en mineria no us deixaran enrere.

Voleu obtenir més informació sobre el preu i la rendibilitat de la mineria de Litecoin? Podeu llegir la nostra predicció completa (i actualitzada constantment) del preu Litecoin aquí.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner