Clau privada de Bitcoin: tot el que heu de saber

La clau privada de Bitcoin té un paper important en l’àmbit de la seguretat de les criptomonedes, ja que es relaciona directament amb la protecció de fons. Tot i que fem referència a Bitcoin, la clau privada de Bitcoin també s’aplica a altres monedes virtuals.

Afortunadament, ara us ensenyarem a trobar la vostra pròpia clau privada, a utilitzar-la i a què en treureu.

Què és una clau privada de Bitcoin?

Una clau privada de Bitcoin és una signatura criptogràfica que permet als usuaris accedir als seus fons de criptografia. Una clau privada està vinculada a una adreça pública i s’ha de mantenir sempre amagada (en un lloc segur).

Generar una clau privada a partir de l’adreça de Bitcoin és una tasca fàcil. De fet, si heu creat una cartera Bitcoin, no us hauríeu de preocupar. La cartera compartirà aquesta informació amb vosaltres. Recordeu que la vostra clau privada de Bitcoin s’ha d’emmagatzemar sempre en un lloc segur. 

Una clau privada de Bitcoin sempre mantindrà els seus fons segurs. Amb una clau privada de Bitcoin també podreu enviar fons a altres usuaris. La direcció pública que tingueu s’utilitzarà per rebre fons. Doneu aquesta adreça pública a altres persones.

Bitcoin amb fons negre

Penseu en l’adreça pública com el número d’un compte bancari. Podeu enviar-lo a altres persones que vulguin enviar-vos alguns fons. La clau privada de Bitcoin es pot considerar la contrasenya per accedir a aquests fons que van arribar a la vostra adreça pública.

Cada clau privada de Bitcoin es podria representar en forma de caràcters o mitjançant una frase inicial (coneguda com a frase mnemotècnica). Per tant, cada cartera oferirà diferents formes de representar una clau privada de Bitcoin.

Sense una clau privada, no podríeu accedir als fons en una megafonia. Per això, mai no heu de compartir aquesta informació amb ningú més. A més, el principal repte per als usuaris de Bitcoin no és entendre què és una clau privada de Bitcoin, sinó com emmagatzemar-la correctament.

Com trobar la vostra clau privada de Bitcoin?

Quan creeu una cartera, generarà una clau privada a partir de l’adreça de Bitcoin. El procés és molt senzill i ràpid. De fet, no hauríeu de fer res. Els creadors de carteres ja han automatitzat el procés i la cartera us informarà sobre com emmagatzemar les claus i què podeu fer amb elles.

Tindreu una clau privada de Bitcoin amb saldo si heu rebut una transacció d’una altra persona. Suposem que rebeu BTC per valor de 100 dòlars a la vostra adreça pública. Llavors tindreu una clau privada de Bitcoin amb saldo. Si perdeu la cartera però encara teniu la vostra clau privada, podreu recuperar aquests fons.

Per això, és important saber com trobar la vostra clau privada de Bitcoin. Sempre hauríeu de recordar on el deixeu. A més, hauríeu de guardar-lo en un lloc segur on ningú més no hi pugui accedir. Considereu-ho com el vostre estalvi vitalici. Els deixaria al rotlle de la càmera del telèfon intel·ligent o els guardaria a una caixa de seguretat del banc?

Us hem dit com obtenir la clau privada de Bitcoin. Simplement heu de crear una cartera i el propi creador de la cartera us proporcionarà informació sobre la vostra clau privada. Si en canvi utilitzeu una cartera i no sabeu quina és la clau privada, és possible que trobeu una opció dins de la cartera de programari que us permetrà accedir a la vostra clau privada de Bitcoin..


Això dependria de la cartera que utilitzeu. Algunes aplicacions de cartera permeten als usuaris accedir a les seves claus privades fins i tot després de crear la cartera. Tot i això, el millor que podeu fer és emmagatzemar correctament les claus privades en un lloc segur on només hi pugueu accedir. Al mercat de les criptomonedes, sou el vostre propi banc.

Com utilitzar una clau privada de Bitcoin?

Hi ha diferents maneres d’utilitzar una clau privada de Bitcoin. Com ja hem esmentat en aquesta guia, les claus privades són molt importants. Es poden utilitzar per demostrar que som propietaris de monedes virtuals emmagatzemades en una adreça pública específica.

Sens dubte, això és important. Per què? Perquè si perdeu la cartera, podeu recuperar els fons mitjançant la vostra clau privada. En conseqüència, la clau privada funcionarà com l’element més important de la vostra cartera criptogràfica.

Vaig perdre la cartera de Bitcoin, i ara?

Si heu perdut la cartera, podeu utilitzar la vostra clau privada per recuperar els fons. Però com, potser us preguntareu. Això pot trigar uns minuts i es faria amb altres carteres. Si heu perdut la cartera Ledger Nano S i teniu la vostra clau privada de Bitcoin, podeu estar segur que els vostres recursos digitals són segurs..

Com veieu, la clau privada de Bitcoin serà la part més important del vostre compte criptogràfic, ni tan sols la cartera de maquinari que utilitzeu. Això mostra la importància de mantenir les claus privades en un lloc segur.

cartera de bitcoins trezor que us permet emmagatzemar la vostra clau privada de Bitcoin fora de línia

Ara és hora de recuperar els vostres fons. Podeu comprar una cartera de maquinari nova o simplement utilitzar una cartera de programari. Un cop instal·leu l’aplicació o el programa a l’ordinador o al telèfon intel·ligent, heu de seleccionar l’opció “recuperar de la clau privada” (o similar) que es mostrarà.

Només hauríeu de copiar-enganxar la vostra clau privada on us ho indiquin. Això es pot fer en pocs minuts. Una vegada que copieu i enganxeu la clau privada o la frase inicial, la nova cartera es carregarà automàticament amb el Bitcoin que teníeu al vostre dispositiu. Així de senzill és.

Què passa si tingués diverses criptomonedes a la meva antiga cartera?

Si teniu diversos recursos digitals a la vostra cartera antiga que es van perdre, no us preocupeu. Podeu comprar o descarregar la mateixa cartera i fer-hi servir les vostres claus privades. Això recuperaria tots els vostres fons. Tanmateix, no hauríeu de donar mai les vostres claus privades a ningú que afirma ajudar-vos. Vostè sempre ha d’utilitzar la clau privada.

Si, en canvi, voleu descarregar carteres diferents per a cada criptomoneda que teniu, només haureu de copiar i enganxar la frase inicial o la clau privada de Bitcoin en diferents carteres.

Per exemple, si teniu BTC, ETH i LTC, podeu recuperar tots els criptos alhora si utilitzeu una cartera compatible amb BTC, ETH i LTC, com el Ledger Nano S. En canvi, si utilitzeu només una cartera BTC, només es recuperaran els vostres fons BTC. En aquest cas, voleu utilitzar altres carteres ETH i LTC per recuperar aquests fons.

Com és una clau privada de Bitcoin?

Cada clau privada és diferent. Això és una cosa que heu de saber. Es representen a través d’una sèrie de personatges: poden ser tant números com lletres.

Cada clau privada de Bitcoin es podria representar mitjançant una frase mnemotècnica (frase llavor) o mitjançant l’opció esmentada anteriorment (una cadena de caràcters). Aquestes claus privades seran molt útils per als usuaris. Amb ells, els inversors de Bitcoin poden recuperar els seus fons (si perden la cartera) o signar transaccions.

Una clau privada de Bitcoin m’agradaria això:

0xFFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFF FFFE BAAE DCE6 AF48 A03B BFD2 5E8C D036 4140

Una frase de llavor de Bitcoin voldria això:

Paraula 1, Paraula 2, Paraula 3 … Paraula 24

Val la pena tenir en compte que una frase llavor pot tenir 12 o 24 paraules. Es generen aleatòriament i es poden generar en diferents idiomes (però sobretot en anglès). La frase mnemotècnica podria semblar un conjunt de paraules aleatòries com “cotxe”, “llit”, “gos” o “pluja”.

Es van crear frases de llavors per fer que les claus privades de Bitcoin tinguessin un aspecte més amable. D’aquesta manera, fins i tot és possible recordar totes les paraules i fer-les servir per recuperar els fons en cas que es perdi la cartera.

Si estigués esperant una llista de claus privades de Bitcoin, diguem-nos que no la trobaria. Cada clau privada és diferent i estaria vinculada a una adreça de Bitcoin. Recordeu no donar les claus privades a ningú. Si no respecteu aquesta regla, podríeu acabar perdent els vostres fons per sempre.

Com protegir la clau privada de Bitcoin?

Hi ha diferents maneres de protegir la vostra clau privada de Bitcoin. Sens dubte, això serà important perquè pugueu emmagatzemar correctament els vostres fons. La regla d’or és que sou el vostre propi banc. No voleu donar la vostra contrasenya a ningú més.

Com a usuari de criptografia, ara teniu el control de les vostres claus privades. Si no voleu tenir aquesta responsabilitat, hauríeu d’utilitzar carteres o borses criptogràfiques que mantinguessin la custòdia de les vostres monedes. Tot i això, en fer servir borses està perdent els avantatges de la descentralització de mantenir i protegir els seus fons.

Si teniu una cartera de maquinari o programari, la clau privada de Bitcoin mai no s’hauria d’emmagatzemar en línia. El podeu escriure en un paper i guardar-lo al banc. La majoria de la gent utilitza una caixa de seguretat. Tot i això, també podeu emmagatzemar-lo fàcilment en un lloc que considereu segur.

llapis i paper sobre una taula: podria ser una bona idea emmagatzemar la vostra clau privada Bitcoin en un paper

Tingueu en compte que si emmagatzemeu les claus privades a casa vostra, podríeu tenir problemes. Per exemple, si us roben o us cremen la casa, hi ha el risc de perdre les claus privades.

A més, podeu tenir una còpia de seguretat recordant-la. Però això podria ser d’alguna manera difícil. A més, podeu emmagatzemar diferents paraules de la frase llavor en diferents ubicacions. Això reduiria el risc de perdre les claus privades a causa d’un problema inesperat.

Si trobeu altres maneres de protegir la vostra clau privada de Bitcoin, seguiu endavant i implementeu-la. Recordeu que sense ells no podríeu accedir als vostres fons en cas de perdre la cartera. A més, sempre heu de mantenir les claus en un lloc segur i allunyat dels altres.

Generador de claus privades de Bitcoin

Un generador de claus privades de Bitcoin us donaria accés a la vostra clau privada en qüestió de segons. Això funciona descarregant la cartera que voleu utilitzar i instal·lant-la al telèfon intel·ligent o a l’ordinador.

Si la cartera la va crear una empresa reconeguda de la indústria criptogràfica, no us hauria de preocupar que us enganyin. El generador de claus privades de Bitcoin crearà automàticament una clau privada que estarà enllaçada a les adreces de la vostra cartera.

Hi ha hagut molts estafadors que van promoure el generador de claus privades de Bitcoin en línia. Aquestes pàgines creaven adreces falses on els usuaris dipositaven els seus fons. Els fons estaven disponibles la major part del temps, tot i que els estafadors ja coneixien la clau privada donada a l’usuari. Per aquest motiu, diversos usuaris van perdre els seus fons.

Per això, és molt important rebre la vostra clau privada de Bitcoin d’una font de confiança. Això inclou la majoria de les empreses de carteres de maquinari disponibles actualment al mercat i les carteres de programari més populars.

Tingueu en compte els estafadors. El mercat criptogràfic està ple de pirates informàtics. A molts atacants els encantaria tenir accés a les vostres claus privades. No els reveleu mai en línia i intenteu mantenir-los sempre en un lloc segur. Això reduiria al mínim les situacions no desitjades i incòmodes.

Paraules finals sobre la clau privada de Bitcoin

Mai no n’hi ha prou amb dir que les claus privades són la part més important d’una cartera de criptomoneda. Amb ells, demostreu la vostra propietat criptogràfica. A més, si perdeu la cartera, la vostra clau privada us permetria recuperar els vostres fons.

Mantenir una clau privada de Bitcoin en un lloc segur sempre és imprescindible. Heu d’evitar emmagatzemar-los en línia. Tenir sempre una còpia de seguretat sempre és una bona opció. Verificar que la clau privada es mantingui emmagatzemada correctament també és important.

Finalment, no hauríeu de compartir mai les vostres claus privades amb ningú. En altres paraules, sou el vostre propi banc. No voleu que els altres obtinguin la contrasenya que conté els vostres fons de criptografia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map