Benjamin Tsai, president i soci gerent de Wave Financial – Sèrie d’entrevistes

Benjamin Tsai és el president & Soci Director de Wave Financial. Wave Financial ofereix inversions en fase inicial, gestió d’actius i gestió de tresoreria per afavorir el creixement de l’ecosistema d’actius digitals i criptogràfics

Què va ser el que va atraure inicialment a convertir-se en el president i soci gerent de Wave Financial, un fons de risc en fase inicial centrat en la criptomoneda?

La meva experiència es basa principalment en l’àmbit financer, tant venen de costat amb BofA Merrill Lynch durant 12 anys com compren de costat amb AllianceBernstein durant 3 anys. Quan vaig tornar a Los Angeles, vaig començar a involucrar-me en la tecnologia blockchain i els seus diversos usos. El més natural era aplicar-lo a finançament i aquesta aplicació em resultava més interessant. Per tant, quan vaig conèixer David Siemer, el nostre CEO, vam decidir muntar Wave Financial, una empresa de gestió d’actius centrada en blockchain / criptomonedes..

Aquesta plataforma em permet explorar els límits de l’espai, com ara els derivats de criptografia. Recentment hem llançat els ingressos Wave BTC & Growth Fund, que és un fons que paga una taxa objectiu d’un 1,5% de rendibilitat mensual mitjançant la venda d’opcions de Bitcoin al mercat. Creiem que aquest és un producte innovador, primer al mercat, i que hauria de ser atractiu tant per als titulars de bitcoins des de fa molt de temps com per als nous inversors en criptografia..

Un dels fons d’índex que ofereix Wave Financial és el ‘Índex Select 20’, que és un fons que es reequilibra mensualment i proporciona exposició als 20 millors actius digitals. Com ha funcionat aquest fons en comparació amb un enfocament de fons de negociació més actiu?

La comparació entre la gestió activa i la passiva sempre és difícil. Això és especialment difícil al món de la criptografia, on no hi ha cap punt de referència establert. Hem desenvolupat l’índex Select 20 per servir com a punt de referència del mercat criptogràfic que reflecteixi millor el mercat en comparació amb només Bitcoin. Amb l’índex com a base, també tenim el nostre fons que fa un seguiment de l’índex. A causa de les baixes comissions, creiem que anem bé en proporcionar beta del mercat als inversors.

Hi ha fons gestionats activament que poden estar anant millor i pitjor, però haurien arriscat més en comparació amb la beta del mercat i també tindrien comissions més altes. Els superiors haurien estat capaços de justificar el risc i les taxes més elevats, però els que tenen menys rendiment òbviament no. Per a un inversor determinar quins fons podrien superar el rendiment seria molt difícil, ja que els antecedents són molt curts i el mercat de criptografia encara està en la seva infància. Seria difícil mostrar com es pot replicar aquesta captura alfa en el futur.

En resum, hi haurà fons que superin el rendiment i altres que superin el nostre índex i / o fons. Però perquè els clients prenguin una versió beta de mercat pura, similar a un ETF de renda variable, el nostre producte proporciona una exposició a un cost baix i és una eina eficaç per aconseguir-ho per als inversors..

Wave Financial és clarament alcista amb el futur dels títols digitals que ha invertit tant en Securitize com en Vertalo. Què és el que us fa més il·lusió d’aquesta indústria??

Crec que la infraestructura existent per a la renda variable, la renda fixa i diverses classes d’actius s’han anat construint i millorant en sistemes antics que es van tancar. A mesura que les inversions es tornen més flexibles, la infraestructura tradicional ja no dóna suport de manera eficient a la nova forma de gestió d’actius. Per exemple, solia haver-hi només inversors de bons i inversors de renda variable, llavors teníem assignacions objectius de 60/40, després el model de dotació que incloïa inversions alternatives de fons de cobertura, immobiliàries, de productes bàsics i d’actius més exòtics, etc. Per a la pròxima generació d’inversors, l’accés a aquestes classes d’actius i la possibilitat de treure’ls i sortir d’aquests actius haurien de ser més senzills i estar més disponibles per a un públic més ampli. Crec que els actius digitals ho poden fer.

Per exemple, actualment estem treballant en un fons de whisky Kentucky. Aquest fons donarà accés als inversors acreditats a invertir en whisky, amb l’oportunitat de canviar la propietat de la cadena de blocs en una borsa privada. Aquest tipus de flexibilitat a un cost raonable simplement no estava disponible abans de l’aparició de valors digitals.


Quins són alguns dels problemes que han de superar els tokens de seguretat per arribar a l’adopció generalitzada?

Crec que l’educació i la infraestructura són dues coses que falten a la indústria abans que puguem adoptar-les de manera generalitzada. Pel que fa a l’educació, hem d’aconseguir que els inversors estiguin còmodes sobre la tokenització com a tecnologia aplicada als instruments financers existents que en millori l’eficiència. Els problemes legals de màrqueting ICO i els projectes mal pensats (juntament amb els fraus) certament han donat al concepte un biaix negatiu. Però l’educació ho superarà amb el temps.

La segona part són les infraestructures; necessitem tenir una infraestructura estable ben acceptada per fer tokens de seguretat. Això significa plataformes d’emissió (com Securitize i Vertalo) que tenen una llicència d’agent de transferència que els permet rastrejar / canviar la propietat dels valors, dipositaris qualificats (com Coinbase i Kingdom Trust) que poden ajudar els clients a mantenir les fitxes de seguretat amb tranquil·litat, i intercanvis de tokens de seguretat (com OpenFinance Network i tZero) que poden proporcionar un lloc on es poden negociar els tokens.

Com a addenda a la infraestructura, també necessitem una millor interfície d’usuari perquè els clients puguin centrar-se en els aspectes d’inversió dels tokens de seguretat en lloc de preocupar-se de la cadena en què es troba i d’altres reptes tècnics que no són realment rellevants per a la seva tesi principal d’inversió. Quan accedo a Schwab per operar, no penso en quin sistema operatiu estic executant ni en quin idioma està programada la interfície per completar la meva operació. Un cop fet correctament, seria molt transparent i irrellevant per als usuaris.

De tots els diferents tipus d’actius que es poden simbolitzar, com ara béns immobles o art, quina indústria creieu que és la més adequada per a la tokenització?

És una pregunta trucada o un softball? Crec que els barrils de whisky són el millor per centrar-se!

Però, de debò, crec que qualsevol actiu que produeixi un flux de caixa seria interessant. Hem analitzat béns immobles, cavalls de cursa, plaques solars i altres idees que es poden fer. El whisky era bo no perquè la cartera produeixi fluxos d’efectiu, sinó perquè podem vendre uns quants barrils per generar efectiu i també oferir una inversió al mercat. Això és difícil de fer amb un sol Picasso; seria impossible que en vendés una fracció.

L’espai immobiliari és interessant. Personalment, sóc inversor immobiliari al sud de Califòrnia, de manera que ho vigilo de prop. Als Estats Units, les ofertes generalment no han tingut molt èxit a causa del fet que els compradors de béns immobles no estan realment interessats en la tokenització i hi ha molts compradors que donen suport al negoci sense ella. Crec que el desenvolupament a Àsia serà diferent, ja que hi ha més persones que busquen tant la tecnologia immobiliària com la blockchain. Els dos combinats haurien de ser prou atractius per als inversors asiàtics i haurien d’agafar-se millor que aquí als EUA. He parlat amb diverses institucions financeres de primer nivell al Japó, i la propietat immobiliària és un àmbit d’atenció per a ells a l’hora de mirar la tokenització.

Tornant al Wave Kentucky Whisky (WKW20) que ja heu esmentat anteriorment. Per a inversors que no estiguin familiaritzats amb això, podríeu explicar què és això i els avantatges d’invertir en aquesta classe d’actius?

Tot i que vam iniciar el debat amb la simbolització d’actius forts, Wave Financial és un assessor d’inversions registrat a Califòrnia (la majoria de nosaltres estem registrats a FINRA), de manera que tenim el deure fiduciari dels nostres inversors de proporcionar bons productes. Hem revisat diversos actius diferents i hem decidit centrar-nos en el whisky perquè el perfil de retorn és molt atractiu.

Podem obtenir un barril de whisky de Kentucky i emmagatzemar-lo / assegurar-lo durant 5 anys per aproximadament 1.000 dòlars. En 5 anys, es calcula que aquest barril de whisky val entre 3.000 i 5.000 dòlars segons una estimació conservadora. Es tracta d’un rendiment de 3x-5x durant 5 anys i la variabilitat és molt baixa. A més, com que es tracta d’un producte bàsic, podem obtenir una assegurança per al nostre inventari, que cobreix el valor de les pèrdues si deixem caure un barril o si el magatzem es crema al terra. (Això ha passat abans, ja que el whisky supera el 50% d’alcohol!) El risc de desavantatge és limitat. Un darrer punt que plantejaré és que hem trobat que el whisky és molt resistent als mercats baixos. Des de la investigació de la indústria, fins a la crisi financera, el whisky nord-americà va tenir només un any baix el 2009 i la caiguda va ser de l’1,4% per dòlars i del 0,7% per volum de vendes. (Això no és una anomalia, el whisky escocès va augmentar el seu valor el 2009.) Tot això significa que el whisky és una classe d’actius d’inversió molt atractiva en general i sobretot en aquest mercat..

A principis de 2018, vau ser cofundador i us vau convertir en el director financer del LA Blockchain Lab. Podríeu compartir amb nosaltres alguns detalls sobre què és el LA Blockchain Lab??

LA Blockchain Lab és una organització sense ànim de lucre que es va fundar per connectar el món acadèmic i el govern del sud de Califòrnia per promoure l’ús de cadenes de blocs. Comptem UCLA, USC, UC Irvine i Caltech com a escoles fundadores i treballem amb els governs de la ciutat i el comtat de Los Angeles per educar i difondre informació sobre els desenvolupaments d’aquest espai..

Quins són alguns projectes interessants que heu vist sortir del LA Blockchain Lab?

Un dels rols que hem assumit és proporcionar assessorament a grans empreses mentre exploren l’ús del blockchain. Per exemple, fa un temps vam treballar en un projecte per a Lamborghini que explorava com poden utilitzar la tecnologia. Va ser fascinant quan ens vam presentar a la junta i vam tenir un animat debat a Pebble Beach. També vam consultar amb Panasonic i els vam ajudar a organitzar un seminari sobre Smart Cities, amb professors del CTO de City of LA i de la USC sobre els avenços tecnològics a les ciutats i què es pot fer més. Tenim previst altres seminaris sobre entreteniment, finances, assistència sanitària i altres temes, tot i que estem avaluant la situació amb l’ordre de refugi a casa..

Hi ha alguna cosa més que vulgueu compartir sobre Wave Financial?

Estem molt orgullosos de la feina que hem realitzat durant els darrers anys en el desplegament de productes i la prestació de serveis de gestió de tresoreria per a persones corporatives i amb un valor net elevat. Creiem que aquest és el professional i la forma correcta de fer negocis i esperem fer créixer el nostre negoci per atendre més clients al llarg del temps.

Gràcies per aquesta fantàstica entrevista. Visiteu els lectors que vulguin obtenir més informació Wave Financial.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map