Прогноза за цената на Ethereum: Списък на най-добрите прогнози за ETH стойност

Contents

Цена на Ethereum на живо: Стойност на обменния курс ETH / USD в реално време

Какво има в магазина за бъдещето на Ethereum? Експертите претеглят

Ethereum е криптовалута номер две в света (по обща пазарна капитализация) в продължение на много години. Въпреки това, за разлика от Биткойн, цифровият актив може да се използва за цели, различни от плащания и съхранение на стойност. Като начало, екосистемата ETH може да се разглежда като основен инструмент, който може да се използва от разработчиците за създаване на други монети, както и уникални децентрализирани приложения. Като се има предвид това, поради високия коефициент на ликвидност на Ether, валутата може да се използва и за улесняване на ежедневните парични транзакции.

Също така се споменава, че в момента Ethereum се радва на повече опции за сдвояване на база, отколкото всяка друга криптовалута, която не е наречена Bitcoin. В резултат на всички гореспоменати функции на нишата, крипто активът се увеличи до рекорда си до около 1400 щатски долара в началото на миналата година – цифра, за която експертите не са сигурни дали ETH може да се върне отново (поне в близко бъдеще ).

В тази статия ще разгледаме някои прогнози, направени по отношение на Ethereum от известни експерти в индустрията. Тези възгледи не трябва да се приемат като конкретни инвестиционни съвети и трябва да служат просто като насоки.

Освен това, в допълнение към всички най-добри прогнози за цените на Ethereum, изброени по-долу, ние съставихме най-изчерпателната хронология на историята на цените на ETH, за да ви покажем всички върхове и долини, върхове и минимуми, където цената на ETH е била досега. Така че, без повече шум, нека да влезем направо в същността на въпроса.

Най-добрите крипто експерти прогнозират прогнози за цените на Ethereum

Олаф Карлсън-Уи – около 7 000 долара

Изпълнителният директор на Polychain Capital Олаф Карлсън-Уи има доста положителна перспектива за Ethereum в средносрочен и дългосрочен план. В интервю, дадено от Олаф на Bloomberg преди няколко години, той каза пред медията, че до края на 2018 г. цената на Ether ще надмине тази на Bitcoin – нещо, което сега знаем, не е било така. Въпреки това, след горепосочената прогноза, той променя перспективите си и твърди, че първокласният алткойн ще се увеличи до около 7 000 долара през следващата година или така.

Причината, поради която Carlson-Wee е толкова оптимистичен за бъдещето на ETH, е, че той вярва, че основната технология на валутата е далеч пред всичко останало, което се предлага на пазара в момента и че с напредването на времето хората ще започнат да виждат истинските технологични и финансовия потенциал на този уникален дигитален актив.

Майкъл Юан – Оптимист по отношение на средносрочните перспективи

Д-р Майкъл Юан е основател на OpenBay – нов децентрализиран пазар – както и главен изпълнителен директор на Second State, глобален доставчик на интелигентни бизнес базирани решения. Наскоро той каза на BitcoinExchangeGuide, че е доста оптимистичен по отношение на стойността на ETH в средносрочен план. Причината за това е, защото общото използване на мрежата на Ethereum се е увеличило значително през последните няколко месеца – главно защото приложенията за децентрализирано финансиране излитат и поглъщат много Ether токени като депозити / залози.

В дългосрочен план Yuan вярва, че цената на първокласната валута ще зависи до голяма степен от това дали дългоочакваното надстройване на ETH 2.0 ще премине гладко. Освен това той каза пред BEG:

„Често срещаният модел на крипто пазара е, че цените се увеличават (помпа) в очакване на голямо събитие. Веднага след като събитието действително се случи, цената пада, когато хората продават с цел печалба (сваляне). Това е силно нерегулиран и манипулиран пазар. По отношение на Bakkt, има огромно очакване и след това разочарова с обема си на търговия. “

Матю Де Силва – Без стойност

Де Силва е криптожурналист, който от доста време е скептичен към Етър. В миналото той е посочил първокласната валута като по същество безполезна. Изглежда, че коментарите му са отблъснали Виталик Бутерин – създателят на Ethereum – толкова много, че наскоро той се обърна към Twitter, за да отговори на неоправданата критика на De Silva. За начало Бутерин посочи, че има явни предимства при използването на ETH като средство за плащане на газ – тъй като таксата вече е включена в протокола и че мрежовият протокол го поддържа.

Вайбхав Кадикар – 1000 долара до 2020 г.

Вайбхав Кадикар е Основателят & Главен изпълнителен директор, CloseCross, децентрализирана платформа за прогнозиране на пазара. Говорейки с Bitcoinexchangeguide, той даде да се разбере, че ETH и BTC са отделени от своите основи – като BTC е дългосрочен запас от стойност срещу ETH, придобиваща стойност от помощната програма, която предоставя на своите потребители. Освен това той посочи, че тъй като Ethereum постепенно преминава към PoS рамка, неговата мащабируемост, както и цялостната му полезност, ще се подобрят драстично.

„Ethereum е най-големият утвърден блокчейн със интелигентен договор и вероятно ще продължи да доминира с dapps, които продължават да се изграждат върху него с нарастваща сложност и мащабируемост. Виждам възходяща тенденция в търсенето за обработка на транзакции с Ethereum и следователно цената също ще се покачи. Стойността на ETH най-вероятно ще достигне отметката от $ 1000 към края на 2020 г., като се имат предвид горните развития и разпространението на POS, настъпили през първата половина на 2020 г. “

След това Кадикар добави:

„Малко вероятно е ETH да спечели огромна оценка от това, освен ако скоростта на газа не бъде намалена и използването на мрежата се увеличи 100 пъти. ETH е изцяло горивото за мрежата Ethereum, така че не може да бъде твърде скъпо за хората. Така че има естествено ограничение на стойността му. Помислете за хората, които преминават към електричество, ако бензинът или бензинът станат твърде скъпи, за да управляват автомобилите си. “

Aayush Jindal – 500 долара+

Aayush Jindal е познато име за онези, които са се занимавали в света на крипто търговията. В миналото Джиндал е работил за няколко медии, където е представял своите възгледи с добре обмислени ценови прогнози, които се основават на факти и цифри. По негова оценка повечето технически показатели, които понастоящем са свързани с ETH, ще продължат да остават отрицателни, доколкото цената на валутата продължава да остава под отметката от 515 долара. Той обаче добави, че ако Ether някак успее да премине това ниво, това може да отвори вратите за нов нов бик.

„Като цяло Ether може да се консолидира в краткосрочен план, но остава в риск от повече загуби, докато има пробив над $ 515.“

Джеф Рийд – ще пресече стойността на биткойн

Първата ни смела прогноза за Ethereum идва от автора на криптовалутите и независимия анализатор Джеф Рийд, който вярва, че Ethereum ще се покачи в дългосрочен план – до такава степен, че стойността на актива лесно ще надхвърли тази на Bitcoin. Причината за безумния оптимизъм на Джери е, че той вярва, че екосистемата ETH е много по-добре оборудвана за справяне с предизвикателствата (особено тези, свързани с мащабируемост, лекота на използване, делимост и т.н.), които могат да възникнат в бъдеще в сравнение с всяка друга налична валута в на пазара днес.

Друга причина, поради която Рийд е толкова оптимистичен по отношение на Ethereum, е неговите възможности за интелигентни договори – които той вярва, че наистина променя играта. По въпроса той посочва, че само тази функция прави Ethereum по-ценен от BTC.

Крейг Русо – ще се върне към ATH до 2021 г.

Русо, който е основател на Peer – базирано в Бостън стартиращо предприятие зад популярния крипто и игрален медиен обект SludgeFeed – вярва, че Ethereum ще продължи да бъде платформата за внедряване на децентрализирани приложения и токенизиране на реални активи. В това отношение един от най-новите примери е токенизирането на четири фонда за недвижими имоти на стойност 100 милиона долара от блокчейн стартиране Harbor.

Освен това Русо също посочва, че докато Ethereum се радва на здраво пазарно господство, други конкурентни платформи за интелигентни договори започват да набират скорост (особено когато техните мрежи продължават да узряват). Този факт, съчетан с продължаващата несигурност, свързана с преминаването на проекта към мрежа с доказателства за участие, прави съвсем ясно, че пред Ethereum предстоят някои важни години. По отношение на бъдещата оценка на Ether, Русо каза на Bitcoinexchangeguide:

„Понастоящем не виждам причина Ether (ETH) да не преразгледа рекордно високите стойности до 2021 г., ако Ethereum напредне, както планира, и разработчиците продължават да надграждат в мрежата. Вярвам, че ETH / BTC може би вече е достигнал дъното и ETH / USD ще започне нов възходящ тренд, след като волатилността на Биткойн се забави. “

Jeffrey Liu Xun – Спуснете до двуцифрени

Xun е главен изпълнителен директор на XanPool – P2P фиат шлюз, който е незабавен и не изисква клиентите да поемат никакви рискове за попечителство. Той каза на Bitcoinexchangeguide, че в момента Ethereum е в ужасна ситуация, която най-вероятно ще види премиерната криптовалута да продължи да се спуска, особено ако стойността на Bitcoin продължава да спада, както добре.

„Да, това означава двуцифрени цифри и дори може отново да видим ICO цени. По същество тя се сблъсква с много проблеми вътрешно и външно. Вътрешно се очаква Ethereum 2.0 да стартира Q12020, но в действителност това няма да е възможно. поне не в целевото състояние, за което настояват момчетата от OG ethereum. Ако нещо стартира, вероятно ще бъде скелет на първоначалната визия с много работа, която трябва да бъде свършена … Eth 2.0 ще изисква пробиви в компютърните науки като нарушаване на теоремата за ОСП … което е малко вероятно да бъде направено от куп уеб разработчици на JS. “

В допълнение към това, Xun също така посочва, че по-голямата част от основателския екип на Ethereum към този момент или вече е скочил на кораб, или е осребрял своите ETH в BTC и fiat.

„Външно Ethereum е изправено пред стръмна конкуренция от по-евтини„ световни компютърни “шиткойни като EOS, NEO, Cardano, ZILLIQAA, TRON и т.н. … И се изправя пред конкуренция от мрежи, които още не са стартирали като Polkadot (към които се присъединиха ETH OGs ) ”

Стивън Нерайов – Около 2500 долара (приблизително)

Nerayoff е съ-създател на Ethereum. В скорошно заседание с CNBC той каза пред медията, че очаква 2019 г. да въведе големи неща за най-добрата криптовалута. Това е така, защото екосистемата ETH е свидетел на експоненциално нарастване на броя на проектите, които са изградени върху нейната основна рамка. Не само това, броят на независимите разработчици, които се занимават с Ethereum, за да създадат свои собствени, уникални dApps, също се увеличи значително през последните 12 месеца.

CoinDesk – Между $ 100- $ 115

Екипът за анализ в Coindesk правилно посочи, че цената на Ether най-вероятно ще се бори за обозримо бъдеще. Ако обаче цифровата валута успее да премине своите непосредствени нива на съпротива, тя ще може да се стабилизира за пореден път – ако не, валутата може много да се изплъзне под точката от 100 долара.

Mitesh Shah – $ 225 до следващата година

Шах е основател / главен изпълнителен директор на Omnia Markets. В имейл до Bitcoinexchangeguide той подчерта някои от тенденциите, които могат да повлияят на цената на етер в бъдеще.

„Поради неотдавнашния спад на цените, последван от незначителна корекция на пазара, лично аз вярвам, че ETH ще остане относително стабилен около ценовия диапазон от 175 до 185 долара. В краткосрочен и средносрочен план, тъй като пазарът бавно възвръща инерцията си, вярвам, че ETH ще нарасне обратно до нивата от $ 200 +, които изпитва в средата на септември. Освен това, вярвам, че индустрията като цяло вероятно ще влезе отново на бичия пазар и цените отново ще нараснат следващата пролет, а по отношение на ETH, вярвам, че това ще го доведе до диапазона от $ 225 +, който е изпитал миналия май, юни и Юли.”

Крис Макклур – Бик

Крис Макклур е адвокат за криптовалута, който е част от това процъфтяващо пространство от доста време насам. Понастоящем Макклур заема консултантска позиция в BitTaxer, заедно с това, че е член на исландската фондация Blockchain. По негово мнение, благодарение на различни технологични постижения като шардинг, плазма и OpenST Mosaic, понастоящем съществуват няколко причини хората да проявяват възгледи за бъдещите финансови перспективи на ETH. И макар че McClure не даде точен номер, за да подкрепи прогнозите си, той добави, че съдбата на Ether ще се обърне към по-добро до края на 2019 г..

Робин Сингх – Около 1500 долара до 2020 г.

Робин Сингх е основателят на Koinly, стартиращ софтуер за криптовалута. В неотдавнашен разговор с Bitcoinexchangeguide той ни каза, че ETH все още следва Биткойн от гледна точка на пазарните цени – т.е. всеки спад / увеличение на BTC изглежда има подобен ефект върху Ether. Той също така посочи, че неотдавнашният провал на Bakkt Futures е довел до спад в цената на BTC, а впоследствие и на ETH – като последните са спаднали с над $ 50 в рамките на една седмица.

Бъдещето на Ether обаче изглежда светло за Singh, особено след като общността на разработчиците на ETH нараства и на хоризонта има много обещаващи проекти. Това, според Робин, сигнализира за положително движение на цените на първокласната крипто монета. Не само това, но очакваното пускане на ETH v2 може също да доведе до повишаване на стойността на ETHs в началото на следващата година.

„Страхотното при следващия ETH е, че цената на главните възли ще бъде значително по-ниска, така че бариерата за влизане ще намалее – което означава, че ETH става по-децентрализиран. Мрежата Ethereum също ще може да обработва по-голям брой транзакции при по-ниски такси поради надстройките. “

След това Сингх добави още:

„Що се отнася до прогнозите за цените, цената вероятно ще остане в диапазона от 170-190 долара през останалата част от годината, докато през следващата година ще има значително преместване нагоре до около 300-400 долара. Що се отнася до дългосрочното бъдеще, крипто нараства както в обхвата, така и в пазарната капитализация. Следващият важен етап ще бъде стартирането на Libra, което може да бъде промяна на парадигмата за криптовалутната индустрия – представете си, че 4 милиарда души имат лесен достъп до криптовалута. Цената може да отиде по-високо от върховете през 2017 г. до около $ 1500 до края на следващата година. “

Джоузеф Рачински – малко над 1000 долара

В интервю за Finder миналата година Джоузеф Рачински – основателят на JoeTechnologist.com – заяви, че поради общата полезност и капацитет за изпълнение на проекта Ethereum, той няма да бъде изненадан да види ETH да надхвърли границата от $ 1000 до края от тази година. Тъй като обаче вторият по големина крипто актив (по обща пазарна капитализация) в момента се търгува за малко над 170 долара, ще бъде интересно да се види дали прогнозата на Рачински издържа.

„Почти всички големи организации тестват на тази платформа.“

Брайън Шустър – До 100 000 долара

Основателят на Ark Capital LLC, Брайън Шустър, вярва, че подобно на Bitcoin, Ether to е отличен дългосрочен запас от стойност (SOV). По негово мнение не би било изненадващо да видим, че общата капитализация на премиерния актив се покачва до около 10 трилиона долара – което би означавало, че цената на единичен ETH токен ще се повиши до мамутна цена от около 100 000 долара. Ако това не беше достатъчно, Шустер също е убеден във факта, че съществува реална възможност един ден Ether да бъде в състояние да замени всички други валути (както фиат, така и дигитални), които са в обращение днес. Това е така, защото той вярва, че Ethereum е една от малкото децентрализирани платформи, които могат да бъдат внедрени в голям мащаб и могат да се справят с много от проблемите на мащабируемостта, засягащи повечето други големи имена на криптовалути.

Салвадор Каскеро Алгара – Силна краткосрочна перспектива

Алгара е основател на 2gether – съвместна финансова платформа, която безпроблемно се присъединява към света на FIAT с крипто. В ексклузивно интервю за BEG той посочи:

„С представянето на Casper имаме факта, че в момента няма ограничение за издаване на ETH. За мен ще имаме световно приемане на криптовалути доста скоро, така че бих казал, че в краткосрочен / средносрочен план ETH ще се покачи от технически анализ или анализ на настроението. В дългосрочен план бих казал, че тя ще намалее, за да направи технологията достъпна за всички или ще поеме риска да бъде нарушена, както се случи с всеки отделен бизнес, който познаваме. “

Клем Чембърс – Над 1000 долара

Колумнистът на Forbes / главен изпълнителен директор на ADVFN Clem Chambers е доста оптимистичен за бъдещето на Ethereum. По негово мнение цифровият актив най-вероятно ще остане на повърхността над границата от 1000 долара в близко бъдеще – прогноза, която може да не успее да се сбъдне, особено като се има предвид фактът, че 2019 вече е към своя край и цената на ETH все още се задържа около ценовия диапазон от 170 до 225 долара.

Найджъл Грийн: Потенциално над $ 2500

Грийн е главен изпълнителен директор на deVere Group, както и крипто анализатор сам по себе си. Миналата година той разговаря с MarketWatch относно бъдещето на крипто пазара и каза на интервюирания, че вярва, че Ether има потенциала да се изкачи до около 2500 щатски долара до началото на 2019 г. Въпреки това той призна, че поради интензивната нестабилността, която се наблюдава от този пазарен сектор като цяло, не би било изненадващо да видим, че неговата прогноза пада върху лицето му.

Оптимизмът на Найджъл по отношение на Ethereum произтича от няколко различни фактора като:

 • Все по-голям брой оператори на цифрови платформи, използващи екосистемата ETH, за да улеснят своите сделки и обмен.
 • Все повече хора започват да използват интелигентни договори, базирани на ETH
 • Използването на Ethereum, позволяващо децентрализация на облачните изчисления.

Bobby Ullery – 11 000 долара до 2020 г.

Добре уважаван крипто анализатор Боб Улери вярва, че в рамките на следващите няколко години Ethereum ще поеме с лекота поне 25% от глобалния крипто пазар. В резултат на това цената на един жетон може лесно да достигне до около 11 000 долара (до края на 2020 г.). Все още има доста време, за да може тази прогноза да тръгне, така че ще бъде интересно да видим как нещата се развиват за първокласната цифрова валута.

Кайл Асман – Не е оптимист

Кайл Асман е съосновател в BX3 Capital. Според него цената на ETH ще остане в застой или ще продължи да се плъзга през следващите шест до дванадесет месеца. В имейл до Bitcoinexchangeguide Асман посочи:

„Ether всъщност не е показал, че може да е независим от цената на BTC и в момента двете са супер свързани. Цената на ETH се определя от ICO на блокчейн Ethereum, които очевидно вече не съществуват. Просто не мисля, че има много търсене на пазара. Трябва да има катализатор за извеждане на нови купувачи на пазара, а ние все още не сме го виждали. Мисля, че щом видим как голяма компания издава цифров токен или регулаторен законопроект, който се приема тук в САЩ, ще видим някакъв пазар нагоре.

Marouane Garcon – 1000 долара

Управляващ директор на Amulet Marouane, Garcon вярва, че Ethereum има потенциала да достигне ценова точка от $ 1000 – обаче, тази прогноза се основава до голяма степен на успешното внедряване на много раздутата рамка на Casper на Ether.

Алексис Оханян – 1500 долара

Съоснователят на Reddit вярва, че докато Ether може да се върне до $ 1500 до края на тази година, вътрешната му рамка не е лишена от недостатъците си.

Тим Енекинг – Постепенна амортизация

Тим Енекинг – ръководител на Digital Capital Management – вярва, че понастоящем не съществуват очевидни причини, които биха могли да тласнат цената на Ethereum в посока нагоре в скоро време. Това обаче не означава, че Enneking не вижда светло бъдеще за други цифрови активи като Bitcoin.

Бен Самоча – Силна краткосрочна перспектива

Бен е главен изпълнителен директор & Основател на CryptoJungle.co.il. По негова оценка Ethereum има няколко вълнуващи времена – поне по отношение на ценовото действие на валутата. Наскоро той каза на Bitcoinexchangeguide:

„След като присъствах на Ethereal TLV и слушах Виталик Бутерин и Джо Любин на сцената, разбрах, че те са много в движение за H1 2020, като преминаването към Ethereum 2.0. достига своя краен етап. По отношение на технологичните и финансовите стимули се страхувам за дългосрочното бъдеще на ETH. Пазарът обаче най-вероятно няма да може да го определи, FOMO и „тъпите пари“ вероятно ще се върнат и цената ще се върне с тенденция нагоре. “

Освен това той посочи също, че тъй като в момента екосистемата Ethereum има най-голям брой активни разработчици (както и тонове институционални инвестиции), е напълно безопасно да се предположи, че ще има голям интерес сред масите да станат залагащи на Ethereum 2.0. На същия дъх той също подчертава факта, че ETH сега е спаднал с почти 90% спрямо своя USD ATH и по този начин би било изненадващо, ако някои сериозни дейности по натрупване не се случват зад кулисите.

(Разкриване: В момента Бен работи за крипто PR & маркетингова агенция, както и управлява неговата частна независима издателска къща, следователно възгледите му трябва да се третират единствено като негови и негови.)

Сега, нека проверим историческия график на цените на Ethereum и да очертаем къде е била цената на ETH досега, е многогодишна кариера.

Какво е Ethereum и къде върви цената в бъдеще? ethereum-eth-usd-price-values

Сега, след като намокрихме апетита ви и предоставихме всички най-уважавани прогнози за цените на ethereum, които можем да намерим, е време да го върнем на едно място и да обобщим точно какво е Ethereum, как работи ETH и да споделим някои идеи за историческите времева линия на цената на етерната монета.

Преди да влезем в някоя от тънкостите, свързани с Ethereum, най-добре е да разберем основите на топ 10 на криптовалутата. В най-основния си смисъл Ethereum може да се разглежда като разпределен световен компютър, който е с отворен код, децентрализиран и разполага с публична блокчейн. Не само това, но също така е изпълнен с редица високоспециализирани функции, свързани с пълната функционалност на Turing за интелигентни договори (концепция, която разглеждаме подробно малко по-късно в статията).

Проектът Ethereum е по същество идеята на Vitalik Buterin, руски компютърен учен, който измисли план за своята нова блокчейн система още през 2019 г. Ethereum като платформа е проектирана да използва силата на собствената си blockchain за съхранение и изпълнение компютърни програми в широк спектър от възли, които могат да бъдат разпространени по целия свят. В резултат на тези възможности, свързаното с Ethereum предлагане на токени (ETH) се превърна в един от най-известните крипто активи в света – както се подчертава от факта, че ETH в момента има втората по големина пазарна капитализация от всяка криптовалута, налична в пазар днес.

Какво прави Ethereum различен от Bitcoin?

Често пъти хората са склонни да сравняват цената на Биткойн и Етериум поради техните сходства на повърхността и факта, че те са монети номер едно и номер две по пазарна капитализация, откакто „крипто се превърна в нещо“.

По-внимателният поглед върху двата дигитални актива обаче ни показва, че освен използването на блокчейн технологията, двете валути са доста различни. Като начало, тяхното използване на блокчейн е доста различно, тъй като Биткойн използва технологията за проследяване на собствеността върху цифровите активи; като има предвид, че екосистемата Ethereum е по-загрижена за използването на технологията за стартиране на програмни кодове, свързани с различни dApps.

Друга ключова разлика между двете е, че докато Ethereum използва интелигентни договори, Bitcoin не. Интелигентните договори могат да се разглеждат като компютърни протоколи, които могат цифрово да улесняват, проверяват и налагат предварително определени условия на конвенционално споразумение (т.е. изпълнение на надеждни транзакции) без използването на модератор на трета страна.

Други ключови различия включват:

Благодарение на относителната новост на Ether се изчислява, че до 2021 г. само половината от общото предлагане на ETH токени биха били доставени от любителите на копаенето по целия свят. На същия дъх вече са добити над 55% от предлагането на биткойн (21 милиона токена).

Друг разделителен фактор, който прави двата проекта уникални един от друг, е използването на различни алгоритми за копаене. Например, докато Bitcoin използва централизирани ASIC, Ethereum използва алгоритъм, наречен Ethash, който позволява децентрализираното копаене да се извършва по сравнително лесен и безпроблемен начин.

Кратък поглед Произходът на Ethereum

Историята на Ethereum оказа голямо влияние върху криптосферата, каквато я познаваме днес. Оригинално обяснително за проекта Бяла хартия беше споделен от Vitalik Buterin през втората половина на 2013 г. В статията той очерта създаването на разпределен световен компютър, който би могъл да използва истинския потенциал на блокчейн технологията. Не само това, но и подробно описа способността на предвидената от него система да улесни създаването на децентрализирани приложения (dapps) като:

 • Дигитални активи в мрежа (ERC-20 токени)
 • DEX – известен още като децентрализирани борси
 • Системи за идентичност и репутация по веригата
 • DAO
 • Интелигентни договори

По-специално интелигентните договори се разглеждат от много хора като основен USP на Ethereum. Както бе споменато по-рано, те по същество са самоизпълняващи се програми, които улесняват прехвърлянето на стойност в родната мрежа на проекта – данните, за които неизменно се съхраняват в блокчейна. Договорите се изпълняват само когато са изпълнени определени специфични условия, без да е необходима намеса или цензура на трети страни.

Друга основна характеристика на Ethereum е „Ethereum Virtual Machine“ (EVM) – която по същество е цялостен софтуер на Тюринг, проектиран да функционира над ETH мрежата и да улесни работата на различни цифрови приложения (независимо от техния оригинален език за програмиране) . В резултат на това екосистемата Ethereum представя на потребителската си база потенциала да създаде изключително широк спектър от децентрализирани приложения.

Сега с някои от техническите аспекти, които не ни позволяват, можем да говорим за ранната фаза на развитие на Ethereum. Съобщава се, че работата по проекта е започнала през първите няколко месеца на 2014 г., когато Виталик е събрал малък екип от визионерски технологични предприемачи (включително големи имена като Антъни Ди Йорио, Чарлз Хоскинсън и Михай Алиси). Първоначалното развитие на проекта започна във фирма, наречена Switzerland GmbH, а по-късно чрез швейцарска организация с нестопанска цел, наречена Ethereum Foundation. През това време Джо Любин (който по това време беше свързан с GmbH) също започна да помага на Бутерин по различни начини и по този начин всички го смятат за един от основните съоснователи на проекта Ethereum.

Около Q2-Q3 2014, Ethereum претърпя успешна тълпа, която успя да спечели огромна сума от $ 14 милиона в рамките на само два месеца. Не само това, няколко месеца по-късно, Ether жетоните (цифровата валута, свързана с проекта) бяха разпределени между инвеститорите, екипа за разработка и фондацията Ethereum. До юли 2015 г. първата основна мрежа на Ethereum (наречена Frontier) беше пусната на пазара за масово потребление. През следващите осем месеца или повече, първата актуализация (наричана Homestead) на системата беше внедрена и беше широко смятана от глобалната крипто общност за по-стабилна от предшественика си. Надстройката се фокусира върху няколко неща като ценообразуване на газ, сигурност и обработка на транзакции. По това време обаче много хора все още твърдяха, че Ethereum е склонен към много пропуски в сигурността, въпреки огромния си оперативен и икономически потенциал.

Епизодът DAO

До края на 2015 г. проектът Ethereum успя да събере достатъчно основна тяга, нещо, което помогна да се стимулира създаването на The DAO – децентрализирана автономна организация, която трябваше да служи като инвестиционен фонд, управляван от VC. Той успя да събере колосални 150 милиона долара чрез вноски от много различни хора по света (изчислено е, че повече от десет хиляди лица са участвали в набирането на средства). Благодарение на новото използване на DAO на самоизпълняващи се интелигентни договори, много технически експерти смятаха, че това може да служи като идеален децентрализиран инвестиционен инструмент.

През юни 2016 г. обаче DAO беше позорно компрометиран, когато хакери на трети страни успяха да намерят малка вратичка в своя код – в резултат на което те успяха да откраднат около 50 милиона долара от набраните средства и да ги преместят в отделен DAO (известен тогава като Dark DAO). След като новината за това достигна обществото, други потребители с достатъчно технически умения също започнаха да използват гореспоменатата уязвимост и започнаха да пренасочват останалите средства в трето DAO.

Резултатът от тези събития беше, че крипто общността стана силно поляризирана, с единия край на спектъра, настоявайки за хардфорк на блокчейна Ethereum, за да може хакерите да бъдат възпрепятствани да имат достъп до откраднатите средства, докато другата страна цитира неизменността на блокчейна и основния принцип на „кода като закон“ (за да се предотврати извършването на промени в екосистемата). В крайна сметка Бутерин се включи в Twitter, за да съобщи, че вилицата е станала неизбежна и по този начин светът свидетелства за раждането на Ethereum Classic.

През последните няколко години огромен брой фирми, разработчици, миньори продължиха да използват разклонената верига Ethereum, която в момента е втората по големина валута (по обща капитализация) на пазара днес.

И накрая, след посочения по-горе DAO хак, блокчейнът Ethereum претърпя няколко важни подобрения, като най-значимото беше изпълнението на „Метрополис – Византия“, което по същество се стреми да постави основата за евентуалния преход на проекти към Proof-of-Stake рамка.

И така, как наистина работи платформата??

Както бе споменато в по-ранен раздел, виртуалната машина Ethereum (EVM) е един от основните оперативни компоненти на платформата Ethereum. В най-основния си смисъл това е пълен софтуер на Тюринг, който е проектиран да изпълнява цифрови скриптове в разпределена мрежа от компютри, така че да може да улесни изпълнението на интелигентни договори, DAO и др. Освен това той също споменава, че Ethereum е създаден, за да помогне при създаването на dApps, игри, разпределени регистри и множество други приложения.

Предимства и недостатъци

Ethereum като самостоятелна цифрова платформа предоставя на своите потребители широк спектър от предимства. И така, в този раздел ще разгледаме и някои от основните предимства на проектите в сравнение с други подобни системи.

Неизменяемост: Когато става въпрос за платформа, която е толкова усъвършенствана като Ethereum, обектите на трети страни не могат да правят промени в родния блокчейн на системата. Не само това, платформата е напълно устойчива на цензура, тъй като използва алгоритъм на PoW консенсус.

Поверителност и сигурност: Благодарение на използването на алгоритъм за консенсус Proof-of-Work, както и на други усъвършенствани криптографски техники, екосистемата Ethereum не разполага с централна точка на провал – по този начин, което прави платформата много сигурна и устойчива на външно проникване и опити за хакване.

Без престой: Всички dApps, интелигентни договори, които се изпълняват на върха на блокчейн Ethereum по всяко време, не могат да бъдат изключени от нито едно лице или участник в мрежата.

С предимствата, които пречат, нека сега разгледаме някои от недостатъците на тази платформа.

Уязвим: Както бе споменато по-рано, Ethereum е цялостна платформа на Тюринг, в резултат на което е податлив на някои уязвимости, свързани с интелигентни договори, които могат да бъдат използвани от хора с достатъчно познания по такива въпроси. В тази връзка, дори скандалната DAO атака, която беше описана подробно по-рано, беше причинена поради пропуск в Ethereum’s интелигентна договорна сигурност.

Дългосрочна стабилност / мащабируемост: Друга грижа, която стана по-уместна през годините, е потенциалът за мащабируемост на Ethereum. Например, много експерти коментират, че в усилията си да разширят платформата, разработчиците ще трябва да направят компромиси по някои аспекти на проекта като сигурност и децентрализация. И докато някои решения за мащабиране, свързани с Ethereum, се разработват в момента от различни разработчици по целия свят, проблемите, свързани с нископроизводителния капацитет и високите разходи за газ, все още се очертават толкова силно, колкото винаги.

Как работят транзакциите на Ethereum?

Дизайнът на Ethereum е съвсем ясен, така че за улесняване на паричните транзакции платформата използва модел, базиран на акаунт (за разлика от UTXO модел, използван от биткойн). От техническа гледна точка можем да видим, че глобалното състояние на Ethereum е разделено на множество 20-байтови адреси, където всеки tx се счита за преход на състояние.

Всеки адрес на Ethereum съдържа следните четири полета:

 • Ненцето
 • Ефирен баланс
 • Код на договора
 • Съхранение

Освен това има два типа акаунти, свързани с Ethereum – външни акаунти и контрактни акаунти. Както подсказва името, акаунтите от външна собственост се управляват от потребители, които притежават свързаните с тях частни ключове. Те не съдържат никакъв код и могат да се използват за създаване и подписване на транзакции. По същия начин договорните акаунти са основно интелигентни договори, които се управляват чрез използването на кодове и други инструменти за поверителност.

Други основни концепции, които си заслужава да бъдат проучени

(i) Копаене на Ethereum: Подобно на начина, по който се набавят други цифрови валути (като Bitcoin), добивът на Ethereum също използва някои основни процедури, които са общи за много от неговите дигитални съвременници. Има обаче няколко разлики, които трябва да бъдат посочени. Например, в сравнение с добива на биткойни, блокчейнът ETH не само съхранява копие от собствения си списък с транзакции, но и данни, свързани с най-новото оперативно състояние на мрежата му.

Друга основна разлика, която си струва да се посочи тук, е използването на Ethereum на Patricia Trees, а не конвенционално използваната инфраструктура Merkle Tree (която се използва за регулиране на състоянието на блокчейн). За онези наши читатели, които може да не са наясно какво представляват Патриша Дървета, те по същество са по-ефективен начин за съхраняване и коригиране на състоянието на всеки блок в конкретна криптосистема..

Допълнителни данни, свързани с ETH добива, които си струва да се имат предвид:

 • 12 секунди блок време
 • Ethash Mining Algorithm (Използва DAG)
 • Блокова награда от 3 ETH

(ii) Протокол за консенсус PoW: Както бе споменато по-рано, Ethereum използва променена версия на модела за доказателство за работа (PoW) на консенсуса Nakamoto. Този протокол е изключително безопасен за използване и се състои от множество децентрализирани възли, които се разпространяват по целия свят. Освен това минните дейности, които се извършват в границите на този модел, използват алгоритъм, наречен Еташ (DAG). С това казано, много от нашите читатели може да са наясно с факта, че тази настройка скоро ще бъде променена, когато предстоящото надстройване на Casper стартира. В резултат на актуализацията платформата Ethereum ще премине от настройка на PoW към модел на консенсус Proof-of-Stake.

(iii) Интелигентни договори & Dapps: Един от най-привлекателните аспекти на Ethereum е фактът, че той предоставя на своите потребители възможността да разработват и внедряват нови децентрализирани приложения по изключително рационализиран, безпроблемен начин. Не само това, но също така позволява на разработчиците да създават свои собствени ERC-20 токени чрез използването на гореспоменатия EVM.

По отношение на начина, по който се разработват интелигентните договори, те се измислят предимно чрез използването на програмен език, наречен „Solidity“. Все пак се споменава, че различни разработчици, работещи в тясно сътрудничество с проекта Ethereum, сега се стремят да използват бета програмен език, известен като Вайпер (за да се опростят много от сложностите, които в момента са свързани със създаването на интелигентни договори).

(iv) Мащабируемост: Чрез използването на нови техники като обработка извън веригата, шардинг, различни лица по целия свят се стремят да смекчат много от проблемите на мащабируемостта, които в момента са свързани с Ethereum. Ако тези проблеми бъдат решени успешно, разработчиците ще могат да създадат нови пътища за осигуряване на приходи от своите творения – като по този начин ще отворят напълно нова парадигма за разработване на приложения за хората по целия свят.

Ethereum Price Timeline: ETH Token History заслужава да се отбележи

ethereum-price-chart-history

CoinMarketCap: Исторически изглед на цената на Ethereum, измерена в обменния курс ETH / USD

2013 г. – Засяват се семената

През първата половина на годината млад руско-канадски студент на име Виталик Бутерин представя концепцията за Ethereum на няколко избрани индивида, които според него ще могат да разберат необятността на неговата визия. Няколко месеца по-късно той представя на световната технологична общност подробен бял документ, съдържащ основната предпоставка за няколко нишови концепции (DAO, интелигентни договори), които сега са част от общия крипто-език в цял свят.

До края на 2013 г. Бутерин започва дискусии с редица видни разработчици (като Антъни Ди Йорио, Чарлз Хоскинсън) относно създаването на напълно функционална блокчейн платформа, която ще помогне за реализирането на визията му.

2014 (януари) – Ethereum прави своя официален дебют

През първото тримесечие на 2014 г. концепцията зад Ethereum е официално представена на света на Северноамериканската биткойн конференция, която се проведе в Маями. Тук Виталик казва на крипто ентусиастите, че ще обедини усилията си с д-р Гавин Ууд и Джефри Уилке, за да му помогне в дейностите, свързани с развитието му.

2014 (април) – Спецификация на издадения EVM

Няколко дни след април Vitalik продължава и публикува множество спецификации, свързани с виртуалната машина Ethereum (EVM). Не само това, но той също така предоставя на света първия функционален код за изпълнение на EVM на седем различни езика за програмиране.

2014 г. (юли) – Разпродажбата на Ether токени стартира

През месец юли светът става свидетел на старта на първата продажба на токени ETH – при което общо 60 102 216 Ether са разтоварени за обществеността. До края на продажбата (приключила през август) фондацията Ethereum успява да набере огромна сума от 14 милиона долара.

2014 (септември) – Стойността на ETH продължава да нараства

В началото на Q4 (2014) стойността на ETH започва да се покачва доста бързо, като по този начин създава огромна вълна от инвеститорски интерес по целия свят. Не само, че до септември инвеститорите за предпродажба на проекта са получили общо 60 милиона токена (като част от предварително определената схема за разпространение.)

2014 (ноември) – Общността на разработчици на Etheruem се събира в DEVCON-0

Като част от конференцията DEVCON-0, редица ентусиасти / разработчици на Ethereum от цял ​​свят се събират в Берлин. На срещата те обсъждат широк спектър от теми, свързани с проекта, както и представят своите идеи за това как платформата да стане по-надеждна, сигурна и мащабируема.

2015 г. (март – април) – Развитието продължава според очакванията

След сравнително безпроблемен старт на годината, през месец април, светът се запознава с програмата DEVgrant, която предлага на разработчици от цял ​​свят средства за няколко проекта, свързани с Ethereum.

2015 г. (юли-август) – обявено стартиране на Frontier

През последната седмица на юли се изпълнява една от основните актуализации на Ethereum (наричана „Frontier“), което я прави един от първите важни етапи на проекта, които трябва да бъдат изпълнени. Разработката също така помага да се стимулира по-голям интерес към проекта от глобалната крипто общност.

Освен това по това време DEVCON-1 се хоства в Лондон като петдневно събитие. Събитието е доста пищно в сравнение с предишната си итерация и включва презентации от повече от 400 независими разработчици. Не само това, на конференцията присъстват и представители на различни големи компании, включително UBS, IBM и Microsoft. Благодарение на успеха на DEVCON-1, думата блокчейн започва да става част от масовия технологичен жаргон по целия свят (особено в крипто кръговете).

2016 (март) – Още една голяма актуализация излиза на живо

През първата половина на март основният екип за разработчици на Ethereum решава да продължи и да приложи последната си актуализация на протокола (наричана Homestead) в родната блокчейн екосистема на платформата.

2016 (май) – Вниманието на основните медии продължава да тече

В средата на 2016 г. редица медии започват да забелязват бъдещия паричен потенциал на Ethereum, особено след като DAO успява да събере огромна сума от 150 милиона долара чрез едномесечното си събитие за продажба на тълпа..

2016 г. (юни-юли) – Прослушва се скандалният DAO хак

През месец юни група хакери използват вратичка, свързана с Ether DAO, като по този начин си проправят път с ETH на стойност над 50 милиона долара почти за една нощ. Този инцидент, който по-късно е по линия, също служи като основен катализатор за екосистемата Ethereum, която е трудно раздвоена в две различни вериги – а именно ETC и ETH. Ако това не беше достатъчно, този епизод също доведе до много ключови играчи, свързани с Ethereum Classic, които се дистанцираха от проекта.

2017 г. (февруари) – осиновяването продължава да се увеличава; Цените докосват рекорд за всички времена

През месец февруари се обявява стартирането на Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Основните членове на ЕИП включват няколко големи имена като Microsoft, Accenture, Ernst & Млад.

2017 г. (май) – гигантите на масовия мащаб продължават да се присъединяват към ЕИП

Само в рамките на четири месеца от стартирането си, ЕАОС продължава да привлича по-известни членове. Не само това, дори цената на Ether продължава да се покачва, като стойността на първокласния дигитален актив затваря месеца над $ 200.

2017 (юли-септември) – ICO ерата започва

Много хора все още твърдят, че Ethereum е бил един от основните катализатори за бика, който се е състоял през 2017 г. Това се подчертава най-добре от факта, че в началото на 2017 г. валутата се търгуваше за оскъдна ценова точка от около 8,23 долара, докато , до края на годината, един токен ETH стана на стойност 742 долара. Друг феномен, който завладя света през втората половина на 2017 г., беше възходът на Initial Coin Offerings (известен още като ICOs) – средство за набиране на средства, което позволява на стартъпите да събират пари за своите проекти, без да се налага да разчитат на утвърдени финансови институции като банките.

Както обаче всички знаем сега, качеството на много от тези ICO проекти беше най-малкото сенчесто – дотолкова, че пазарът в крайна сметка беше хванат в балон, в резултат на който много хора загубиха трудно спечелените си пари.

2017 г. (декември) – Ethereum преминава границата от 740 долара

До края на 2017 г. финансовото издигане на Ethereum изглежда почти неудържимо – като премиерният криптокойн става свидетел на печалби от над 70% за период от само 20 дни.

2018 (януари) – Достигната е най-високата стойност за всички времена (ATH)

През третата седмица на януари Ethereum се увеличава до своя ATH от $ 1432 – подвиг, който оттогава дигиталната валута не е в състояние да повтори. Въпреки това, малко след тази фаза, ETH започва да изпитва огромна променливост и започва да спада в стойността си доста бързо.

2018 г. (март) – Спускането на стойност продължава

Само за няколко месеца след достигане на своя финансов връх, Ethereum намалява до относително ниско ниво от около 400 долара. И докато стойността на топ-10 алткойни отново ще се повиши малко през следващия месец или така, валутата никога повече няма да се доближи дори до границата от $ 300.

2018 (април-май) – Ограничението на жетоните се увеличава

Въпреки че стойността на Ethereum спада значително между Q2-Q4, проектът продължава да нараства популярността си по целия свят. Не само това, през април Бутерин внася предложение за подобряване на Ethereum (EIP) за да доведе общото ограничение на предлагането на валутата до региона от 120 милиона.

2018 (ноември-декември) – Изпитани са нови минимуми

До края на декември Ethereum намалява до под $ 100, нещо, което не се е случило с първокласния дигитален актив от повече от година и половина. Приблизително по това време много анализатори прогнозират, че през следващите няколко години Ether ще падне в едноцифрения диапазон.

2019 (февруари) – Надстройка на мрежата

През първата половина на февруари 2019 г. екосистемата ETH претърпява хард форка „Метрополис Част 2: Константинопол“. Не само това, платформата свидетелства и за друго надграждане на мрежата (Санкт Петербург), което се случва в блок номер 7 280 000 на 28 февруари 2019 г..

2019 (юни) – Подобрени стандарти за маркери

До средата на 2019 г., в допълнение към токените ERC-20, проектът Ethereum финализира и поддръжката на няколко други стандарта за маркери, включително ERC-721 и ERC-11

2019 (юли-август) – мод

През първата седмица на юли общото ограничение на предлагането на Ether възлиза на 106,7 милиона. В тази връзка се очаква, че когато и когато Casper FFG и CBC стартират, текущата инфлация на валутата ще падне до диапазона от 0,5% – 2%. И накрая, но не на последно място, се споменава, че в момента не съществува твърда граница на общото предлагане на ETH. Такъв не е случаят с биткойните, които имат твърда граница от 21 милиона монети.

И така, какво предстои за Ethereum (ETH)? Бюст или бум

ethereum-прогноза за цена-прогноза

Когато всичко е казано и направено, оценката на бъдещата стойност на дигитален актив като Ethereum е много по-сложна, когато се опитвате да оцените цената на чиста монета за харчене / стойност, като Биткойн. Това е така, защото реалната стойност на Ethereum се крие в цялостния му технологичен потенциал, а не в това, че активът е извънреден SOV.

Също както споменахме по-рано, Ether служи като перфектната основа за много по-малко известни монети, както и за други нереализирани децентрализирани приложения – главно поради възможностите си за интелигентен договор. В това отношение някои от основните точки за продажба на ETH включват:

 • Първокласният цифров актив може да се използва както за ежедневни разходи, така и за целите на развитието.
 • Ether използва рамка, която е много по-мащабируема и еднаква в дългосрочен план.
 • Много от основите, изложени от ETH, изглежда са по-силни в сравнение с други първокласни активи като Bitcoin, XRP и т.н..

Не забравяйте да разгледате списъка с прогнози за цените на биткойни, за да видите как се сравняват с всички прогнози за цените на ETH / USD Ethereum по-горе.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Our Socials
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner