Què són els ETF inversos?

Què són els ETF inversos?

Els ETF inversos són fons negociats a canvi dissenyats per retornar la inversa de la rendibilitat diària d’un índex. En altres paraules, quan l’índex perd valor, el fons guanya valor, i viceversa, si l’índex guanya valor, el fons perd valor.

Els ETF inversos, també coneguts com ETFs curts o ETFs bear, estan dissenyats per captar els rendiments diaris inversos en lloc de rendiments inversos a llarg termini. Es poden utilitzar per cobrir una cartera durant breus períodes de temps o especular sobre la caiguda de preus.

ETF vs ETN

Els fons negociats en borsa (ETF) i els bitllets negociats en borsa (ETN) són productes molt similars. Sovint s’utilitzen indistintament i tenen la mateixa funció. No obstant això, hi ha una distinció important. Alguns dels productes inversos que es comercialitzen àmpliament són ETN, de manera que val la pena comprendre la diferència.

Un ETF és un trust que posseeix una cartera d’actius. Els ETF estan dissenyats per fer un seguiment d’un índex, però el seu valor està determinat pel valor dels actius que té el trust. Això significa que pot haver-hi una petita diferència entre el rendiment del fons i l’índex del qual fa el seguiment, conegut com a error de seguiment.

Per contra, un ETN és en realitat un tipus de garantia de deute no garantida. Té una data de venciment, moment en què l’emissor pagarà al titular el capital inicial més o menys la rendibilitat d’un índex. Un ETN no representa la propietat de cap actiu. En lloc d’això, el producte està recolzat per l’emissor.

Els ETN s’adapten bé a situacions en què és difícil o costós de crear una cartera tradicional d’actius. D’altra banda, introdueixen el risc de contrapartida al producte.

ETF inversos aprofitats

Molts dels ETF inversos més cotitzats ofereixen un apalancament a més dels rendiments inversos. En altres paraules, un ETF invers 3X ​​augmentaria un 3% de valor si l’índex caigués un 1%.

Aquest és un atribut útil, ja que redueix el capital addicional necessari per cobrir una cartera. Suposem que teniu posicions llargues per valor de 100.000 dòlars. Per cobrir aquesta cartera comprant un fons sense apalancar, necessitareu 100.000 dòlars més. Si, en canvi, compreu un ETF invers amb apalancament amb apalancament 3X, només necessitareu 33.000 dòlars.

Aquí hem tractat els ETF apalancats amb més detall aquí.

Maneres alternatives de reduir el mercat

Tant si voleu cobrir una cartera de posicions llargues, com si voleu especular sobre un índex que disminueix, els ETF inversos són un dels mètodes més fàcils disponibles per a l’inversor mitjà. Però hi ha alguns altres enfocaments que val la pena conèixer.


La venda d’accions a curt comporta el préstec d’accions d’un altre inversor (per al qual es paga una comissió) i després la venda d’aquestes accions. Quan es tornen a comprar les accions, es retornen al prestador. Les accions de venda curta requereixen un tipus especial de compte de negociació.

També podeu vendre derivats a curt termini com contractes de futurs o CFD (contractes per diferència). Això és més senzill, ja que no hi ha cap endeutament, però necessitareu un compte de negociació de derivats.

Finalment, podeu comprar opcions de venda de l’actiu que vulgueu cobrir. Una opció de venda us dóna el dret de vendre l’actiu a un preu específic. Si el preu de l’actiu cau, podeu vendre l’actiu al preu més alt o simplement vendre l’opció que haurà guanyat en valor. El comerç d’opcions també requereix un compte de negociació de derivats.

Exemples d’ETF inversos

L’univers dels ETF inversos està dominat per un grapat d’emissors, amb ProShares i Direxion que representen la majoria de fons cotitzats als Estats Units..

El fons invers més gran és el ProShares Short S&ETF P 500 (SH). Aquest producte està dissenyat per retornar la devolució inversa diària del S&P500 i té una ràtio de despeses del 0,89%.

Els inversors que vulguin escurçar un índex d’accions de capitalització petita poden comprar el fons ProShares Short Russell 2000 (RWM). Aquest fons està estructurat per retornar els rendiments diaris inversos del conegut índex de capitalització petita Russell 2000.

L’ETF ProShares UltraPro Short (SQQQ) és un producte útil per reduir el Nasdaq 100 amb un apalancament 3X. Un fons similar amb més enfocament és l’ETN MicroSectors FANG + Index 3X Inverse Leveraged ETN (FNGD), que té com a objectiu retornar tres vegades la rendibilitat inversa d’un índex de 10 accions tecnològiques de grans dimensions. L’índex inclou les accions populars de FANG, Facebook, Apple, Netflix i Google.

Els ETF inversos també estan disponibles per a altres sectors i indústries. Per exemple, el fons immobiliari ProShares UltraShort (SRS) es basa en l’índex immobiliari dels Estats Units Dow Jones i utilitza un apalancament 2X.

Els inversors de bons que vulguin cobrir l’exposició o especular sobre taxes creixents poden comprar el FNB Ultrashort Barclays 20+ Year Treasury (TBT). Aquest fons se centra en bons amb data més llarga i té un apalancament 2X.

Es poden utilitzar ETF similars per cobrir els preus de productes bàsics com el petroli, el gas, la plata i l’or. El fons ProShares UltraShort Bloomberg Crude Oil (SCO) és el fons més popular d’aquesta categoria. És 2X apalancat i la ràtio de despeses és del 0,95%.

Un tipus d’ETF invers invers lleugerament diferent és l’ETF AdvisorShares Ranger Equity Bear (HDGE). Aquest fons es gestiona activament mitjançant estratègies de negociació quantitatives, però té un cost del 3,12% anual.

Avantatges dels ETF inversos

  • Els ETF inversos són molt útils per reduir el risc abans de publicacions i anuncis econòmics importants.
  • Els ETF inversos també es poden utilitzar per beneficiar-se de la disminució de la majoria de mercats i índexs líquids.
  • Els ETF són la manera més senzilla d’obrir una posició curta, ja que no cal demanar prestat accions ni obrir un compte de negociació de derivats..

Inconvenients dels ETF inversos

  • Els ETF inversos poden exposar la vostra cartera a molts dels mateixos riscos que els ETF apalancats. Els rendiments negatius es poden agrupar molt ràpidament, erosionant el NAV d’un ETF en el procés.
  • Les posicions s’han de gestionar amb cura i les posicions nocturnes han de ser limitades. Si es produeix una reversió després del tancament del mercat, no podreu tancar la vostra posició fins que el mercat no s’obri l’endemà.
  • Els ETF inversos tenen comissions de gestió significativament més altes que els ETF habituals.

Conclusió

Igual que els ETF apalancats, els ETF inversos són útils per a especulacions i cobertures a curt termini. Però també s’han d’abordar amb precaució, ja que són més sofisticats que els ETF habituals i introdueixen nous riscos en el procés d’inversió..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map