Què són els ETF amb apalancament?

Els ETF apalancats són fons negociats en borsa que s’estructuren per amplificar els rendiments diaris d’un índex subjacent. Combinen la comoditat dels ETF amb el palanquejament típicament associat a productes financers més complexos.

Com funciona el palanquejament en ETF

El palanquejament, també conegut com a engranatge, és utilitzat per comerciants i inversors per augmentar els rendiments potencials. Això es fa augmentant l’exposició d’una cartera a un actiu. Si el 100% d’una cartera s’inverteix en un actiu i el valor de l’actiu augmenta un 3% en un dia, el valor de la cartera també augmenta un 3%.

Ara, si el 200% del valor de la cartera s’invertís en el mateix actiu, generaria un retorn igual al 6% del valor de la cartera. Per obrir una posició amb un valor superior al valor d’una cartera, s’utilitzen deutes, marges o derivats. Els tres mètodes impliquen essencialment el préstec de capital mentre s’utilitza el capital existent com a garantia.

Si un fons té una exposició per valor del doble dels seus actius, es diu que té un apalancament del 2% o del 200%. Els productes financers es poden aprofitar des d’1X fins a 50X, però l’engranatge ETF amb apalancament sol variar entre 1,25X i 5X.

ETF estàndard vs ETF apalancats

Els ETF són carteres de valors que es cotitzen com a accions ordinàries. La gran majoria dels ETF inverteixen en una cistella de valors per fer un seguiment del rendiment de l’índex. Per tant, la cistella s’estructura per reflectir l’índex.

Els ETF amb apalancament són molt diferents i no només tenen una cartera de valors. Per amplificar els rendiments, els ETF apalancats utilitzen derivats o deute per augmentar l’exposició a l’índex. L’ús de deutes i derivats introdueix nous costos i riscos per al fons.

Els ETF estàndard són vehicles d’inversió predominantment passius. Permeten que la inversió passiva a llarg termini sigui accessible per a inversors amb poc coneixement o capital d’inversió. Els ETF apalancats s’allunyen d’aquest tipus d’inversions i són més adequats per a operacions actives i cobertures.

Rendiments diaris versus rendiments a llarg termini

Un aspecte important dels ETF apalancats és la manera de fer un seguiment d’un índex. Per tal de generar rendiments iguals a un multiplicador específic de la rendibilitat de l’índex, el fons s’ha de reequilibrar cada dia. Però això significa que les rendibilitats només seran iguals o molt properes al multiplicador de les rendibilitats de l’índex cada dia. En períodes més llargs, les rendibilitats amplificades s’incrementaran.

Considerem com a exemple un ETF dissenyat per retornar tres vegades el retorn del S&Índex P500. Si l’índex puja un 1% en un dia determinat, el fons hauria de pujar un 3% per al dia. De la mateixa manera, si l’índex cau un 2% en un dia determinat, el fons caurà al voltant d’un 6%. Però, si l’índex augmenta un 10% en un mes o any determinat, és poc probable que el fons augmenti un 30% durant el mateix període. Això és el resultat de la combinació de rendiments apalancats.

Durant els mercats borsaris forts, els rendiments positius es compondran i el rendiment total pot ser superior a l’esperat. No obstant això, durant els mercats baixistes i els períodes volàtils, és probable que la rendibilitat sigui significativament pitjor del que s’esperava.

Costos d’ETF apalancats


La ràtio de despeses d’un ETF reflecteix les comissions de gestió i els costos operatius del fons. S’expressa com un percentatge del NAV del fons que paguen els accionistes cada any. La quota es reparteix a tot l’any ajustant el NAV una quantitat petita cada dia.

La ràtio de despeses dels fons apalancats és substancialment superior a la dels ETF estàndard. La majoria dels fons que segueixen el S&El P500 cobra menys del 0,1%, mentre que les versions apalancades del mateix fons cobren al voltant de l’1%. Les comissions més altes reflecteixen els costos del deute i el fet que el fons s’ha de reequilibrar cada dia.

A més, pot haver-hi altres “costos ocults” que es fixin en els contractes de derivats utilitzats per augmentar l’exposició. Aquests costos no es descompten del NAV, però poden actuar com a arrossegament del rendiment.

Alternatives als ETF apalancats

Hi ha altres maneres d’aprofitar la vostra exposició a un índex, cadascuna amb els seus propis avantatges i inconvenients:

  • Un compte amb marge és un compte de negociació d’accions que us proporciona un poder de compra superior al capital del vostre compte.
  • Podeu utilitzar la vostra cartera o altres actius com a garantia per demanar prestat capital per augmentar el poder adquisitiu.
  • Podeu utilitzar derivats com futurs, CFD (contractes per diferència) o opcions.

Algunes d’aquestes alternatives són més econòmiques que els ETF apalancats, però no es poden negociar amb un compte normal de negociació d’accions.

Exemples d’ETF apalancats

No tots els emissors d’ETF gestionen fons apalancats. De fet, només tres empreses emeten la majoria dels ETF del mercat: ProShares, iPath i Direxion.

El fons ProShares UltraPro QQQ (TQQQ) està dissenyat per retornar 3 vegades els rendiments diaris de l’índex compost Nasdaq 100. A setembre de 2020, aquest era el fons apalancat més gran cotitzat als Estats Units amb actius sota gestió de 8.900 milions de dòlars. Aquest fons té una ràtio de despeses del 0,95%.

El fons més gran que genera rendibilitats apalancades basades en el S&L’índex P500 és el ProShares Ultra S&P ETF (SSO) Aquest fons genera dues vegades la rendibilitat diària de l’índex i té una ràtio de despeses del 0,92%.

El ProShares UltraShort S&El fons P 500 (SDS) és un vehicle popular per fer curtes el S&Índex P. Genera el retorn invers de l’índex 2X i té una ràtio de despeses del 0,89%. Podeu obtenir més informació sobre els ETF inversos aquí.

Els inversors de bons poden especular sobre canvis en els tipus d’interès amb ETF apalancats i inversos. El Direxion Daily 20-Treasury Bull (TMF) intenta retornar 3 vegades la devolució de l’índex NYSE 20 Year Plus Treasury Bond. El Direxion Daily 20-Year Treasury Bear ETF (TMV) retorna 3 vegades la inversa de les rendibilitats del mateix índex. Aquests fons cobren un 1,09 i un 1,02% respectivament.

Avantatges dels ETF apalancats

• Els ETF apalancats són la forma més senzilla d’augmentar l’exposició a un índex mitjançant un compte de negociació regular. No necessiteu un compte de marge ni un compte de negociació de derivats per negociar-los.

• Es poden utilitzar per especular sobre els moviments de preus a curt termini.

• Els ETF inversos apalancats es poden utilitzar per cobrir l’exposició al mercat durant períodes curts de temps.

Desavantatges dels ETF apalancats

• Els rendiments negatius es poden agrupar molt ràpidament. Això fa que els ETF apalancats siguin molt arriscats en períodes superiors a un o dos dies.

• Les plusvàlues realitzades en períodes curts de temps poden estar subjectes a taxes impositives més elevades.

• Les ràtios de despesa dels ETF apalancats són significativament superiors a les dels ETF estàndard.

Conclusió

Els ETF apalancats són útils per a l’especulació i la cobertura a curt termini. Tot i que són més cars que els fons normals, els costos es poden justificar en períodes curts. Tot i això, cal tractar-los amb precaució, ja que presenten riscos importants.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map